BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  29.08.2013 08:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ZLATA (29.8.2013)

Hlavní událostí na trzích zůstává možná americká invaze do Sýrie. Americká vláda je přesvědčena, že musí reagovat na chemické útoky, které se odehrály na civilistech. Podle zdrojů z Bílého domu by útok mohl začít v řádech dnů. Kromě tradičních instrumentů již nervozitu pocítily i turistické společnosti. Lufthansa ztratila 3,09 procenta a francouzský hotelový provozovatel Accor klesl o 4,2 procenta.

Guvernér britské centrální banky (BOE) Mark Carney řekl ve svém včerejším projevu, že BOE zváží zvýšení kvantitativního uvolňování ze současných 375 miliard liber. Stalo by se tak v případě, kdyby růst výnosů z dluhopisů ohrožoval ekonomický růst. Dále dodal, že očekává pomalý návrat k 7,0 procentní míře nezaměstnanosti, tedy k hladině, o které BOE dříve mluvila jako klíčové pro zvýšení úrokových sazeb.

Japonské maloobchodní tržby klesly meziročně v červenci o 0,3 procenta. Tržby tak nedokázaly navázat na dva předchozí měsíce, kdy došlo k výraznějšímu posílení. Pro Japonsko je dnešní fundament dalším zklamáním, protože se počítalo s 0,6 procentním nárůstem.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         9:55 Německá změna nezaměstnanosti

·         14:30 Kanadský běžný účet

·         14:30 Počet žádostí o podporu v nezaměstnanostiUSA

·         14:30 Americké HDP q/q

EUR/USD pokračuje v konsolidačním pohybu do strany. V průběhu dnešní seance by tento vývoj mohl narušit pouze výsledek amerického HDP za druhý kvartál. Trh však nejdříve musí opustit zónu mezi 1,33 a 1,34, do té doby je výhled neutrální.

E

GBP/USD zažilo včera v průběhu projevu guvernéra britské centrální banky vysokou volatilitu. Trh se přiblížil velmi blízko k hlavní podpoře býčího trendu 1,54, avšak zanechal ji bez testování. Nyní trh výrazně zpomalil a čeká na reakci na úroveň 1,555, jejíž proražení by mohlo přinést další posílení. Naopak propad pod 1,5480 by mohl přinést testování psychologické úrovně 1,54.

G

USD/JPY se z dlouhodobého hlediska nachází v konsolidačním trojúhelníku. Intradenní vývoj zatím velmi poslušně reaguje na tuto formaci. Po včerejším přiblížení se k podpěrné trendové linii a supportu 96,90 došlo k vytvoření dvojitého dna. V dnešní seanci by při proražení rezistence 97,711 mohlo dojít k dalšímu posílení.

U

Zlato učebnicově reaguje na vyznačený trendový kanál a po dosažení jeho horní hrany vytvořilo reverzní formaci „evening star". V současnosti trh naplňuje očekávanou korekci a v průběhu dnešní seance by zlato mohlo otestovat první z Fibonacciho podpor. Hlavní podpora současného rostoucího trendu leží na Fibonacciho úrovni 50.

FG

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688