BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  15.08.2013 09:57:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CAD, USD/JPY a ZLATA

Zápis z jednání britské centrální banky (BOE) ukázal sice jednomyslnost v otázce zachování úrokové sazby (0,5 procenta) a kvantitativního uvolňování (375 miliard liber), avšak také rozkol v názorech na ohlašování úrokové sazby do budoucna tzv. „forward guidance“. Osm z devíti členů bankovní rady (MPC) hlasovalo pro navázání úrokových sazeb na míru nezaměstnanosti, nicméně jeden člen se postavil proti. Názory na tuto nesourodost jsou velmi negativní a někteří investoři se obávají, že tato nově zavedená politika nemusí příliš dlouho vydržet.

Šéf St.Louiské pobočky FEDu James Bullard včera řekl, že FED potřebuje analyzovat více makroekonomických dat ve druhém pololetí, než rozhodne o redukci kvantitativního uvolňování (QE). Připomněl také obavy z inflace, která je momentálně pod 2 procentním cílem (1,8 procenta) a předčasné ukončení QE by mohlo poslat ekonomiku do deflace. Tato slova přišly od Bullarda den poté, co Dennis Lockhart (Fed Atlanta) prohlásil, že současná ekonomická data nedávají FEDu jasný obrázek a nelze tak říci, zda v září dojde k redukci kvantitativního uvolňování. Na akciových trzích tak stále přetrvává nervozita, která se v posledních dnech projevuje konsolidací. Bullard bude mluvit ještě dnes ve 14:15.

Na evropských trzích bude dnes i zítra poměrně klid kvůli svátku, který slaví ve čtvrtek v Rakousku, Belgii, Německu, Francii, Švýcarsku, Itálii a Polsku. Obchodníci jej pravděpodobně využijí na prodloužený víkend. Rušněji by mělo být až odpoledne s otevřením americké obchodní seance.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

•    10:30 Britské maloobchodní tržby
•    14:15 Proslov Bullarda (Fed St. Louis)
•    14:30 Americký index spotřebitelských cen CPI
•    14:30 Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA
•    14:30 Výrobní index státu New York (Empire State)
•    15:15 Americká průmyslová produkce
•    15:15 Využití výrobních kapacit
•    16:00 Výrobní index oblasti Philadelphie (Philly FED)


EUR/USD zastavilo své včerejší klesání na podpoře 1,3240, kde lze také najít support v podobě krátkodobé trendové linie a skryté býčí divergence na MACD. Trh přesto zůstává v kritické netrendové zóně mezi úrovní 1,33 a 1,3180. Při prolomení 1,33 by se trh mohl posunout výše, je však možné, že nedosáhne k 1,34 a vytvoří nižší vrchol, který by potvrdil medvědí náladu z posledních seancí.

USD/CAD vytvořil ve včerejší seanci nižší vrchol a započal tak novou cestu klesajícím trendovým kanálem. Trh se z hlediska střednědobého trendu nachází v problematické konsolidaci mezi 1,041 a 1,026, kde nemůže najít jasný směr. Skrytá medvědí divergence společně s proražením hladiny 1,033 by mohla přinést oslabení zpátky na dno konsolidace.

Analýza USD/JPY se vyplnila a trh se odrazil od Fibonacciho úrovně 61,8. V dnešní seanci čeká na medvědy silný support na Fibonacciho úrovni 38,2. Jeho proražení by uvolnilo cestu k úrovni 23,6. Trh by se do uzavření nad úrovní 98,36 měl udržet v medvědím trendu.

Další test pro úroveň 1 350,00 se chystá na zlatě. Býci začali těžit z obav o americkou nízkou inflaci, která může oddálit redukci kvantitativního uvolňování. Krátkodobý trend je ohraničen rostoucím trendovým kanálem a dokud se v něm cena udrží, tak jsou favorizováni nakupující. Při potencionálním testování rezistence 1 350,0 se doporučuje obezřetnost, protože trh nemá zatím dostatečné býčí momentum pro proražení a hrozí vytvoření medvědí divergence na oscilátoru.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688