Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  18.07.2013 08:45:29

NWR - prodeje a ceny pro 3Q - firma potvrzuje cíle na celý rok

New World Resources Plc (dále jen „NWR“ nebo „Společnost“) oznamuje, že se se svými zákazníky dohodla na cenách koksovatelného a energetického uhlí a koksu na třetí čtvrtletí roku 2013. Společnost dále oznamuje výši produkce a prodejů za druhé čtvrtletí roku 2013.

Aktuální provozní výsledky za 2. čtvrtletí 2013

Níže je uvedeno krátké shrnutí klíčových výrobních a obchodních ukazatelů za 2. čtvrtletí roku 2013 a za 1. pololetí roku 2013. NWR zveřejní své výsledky za první pololetí roku 2013, zároveň s dalšími informacemi, ve čtvrtek 22. srpna 2013.

Objem produkce ve 2. čtvrtletí 2013 (v tis. t)

Objem prodeje ve 2. čtvrtletí 2013 (v tis. t)

Průměrná realizovaná cena za 2. čtvrtletí 2013 (v EUR/t)

Koksovatelné uhlí

2 134

1 045

100

Energetické uhlí

1 474

51*

Koks

172

149

240

Objem produkce v 1. pololetí roku 2013 (v tis. t)

Objem prodejů v 1. pololetí roku 2013 (v tis. t)

Průměrná realizovaná cena za 1. pololetí roku 2013 (v EUR/t)

Koksovatelné uhlí

4 281

2 047

100

Energetické uhlí

2 510

56*

Koks

340

298

243

* Průměrná cena jakostního mixu uhlí byla ve 2. čtvrtletí 2013 ovlivněna prodejem cca. 380 kt proplástku a energetického uhlí nižší jakosti ze zásob.

Průměrný směnný kurz byl ve 2. čtvrtletí 2013 25,8 EUR/CZK.

Společnost potvrzuje své cíle na celý rok 2013 dle oznámení z 16. května 2013: výroba uhlí v objemu 9 – 10 mil. t, externí prodeje uhlí v objemu 8,5 – 9,5 mil. t. a další prodej energetického uhlí ze zásob v objemu 500 tis. t. Společnost dále očekává v roce 2013 výrobu koksu v objemu 700 tis. t a prodej koksu v objemu 600 tis. t.

Ceny koksovatelného uhlí na 3. čtvrtletí 2013

Průměrná sjednaná cena na dodávky koksovatelného uhlí na třetí čtvrtletí 2013 je 92 EUR za tunu, což představuje pokles o 8 procent vůči ceně realizované ve druhém čtvrtletí 2013.

Tato průměrná cena koksovatelného uhlí je založena na očekávané struktuře prodeje koksovatelného uhlí ve třetím čtvrtletí v objemu cca. 49 procent tvrdého koksovatelného uhlí (se středním obsahem prchavé hořlaviny), 42 procent poloměkkého koksovatelného uhlí a 8 procent koksovatelného uhlí typu PCI.

Cena koksu na 3. čtvrtletí 2013

Průměrná sjednaná cena na dodávky koksu na třetí čtvrtletí 2013 je 232 EUR za tunu, což představuje pokles o 3 procenta vůči ceně realizované ve druhém čtvrtletí 2013.

Průměrná cena koksu je založena na očekávané struktuře prodeje ve třetím čtvrtletí 2013 v objemu cca. 61 procent slévárenského koksu, 24 procent vysokopecního koksu a 15 procent ostatních typů koksu.

Ceny energetického uhlí pro rok 2013

Jak bylo oznámeno dříve, energetické uhlí je v roce 2013 dodáváno za průměrnou cenu 60 EUR za tunu, vyjma prodeje energetického uhlí ze zásob. Tato průměrná cena energetického uhlí je založena na očekávané struktuře celkového prodeje energetického uhlí v roce 2013 v objemu cca. 80 procent energetického uhlí a 20 procent proplástku.

Přibližně 80 procent cen energetického uhlí bylo sjednáno na roční bázi, přičemž cca. 20 procent dodávek se dodává za čtvrtletně sjednávané ceny.

Poznámka

Veškeré ceny se uvádějí pro průměrný jakostní mix uhlí i koksu v dodací paritě ex-works.

Všechny oznámené ceny jsou orientační a vycházejí ze směnného kursu 25 EUR/CZK. Skutečné realizované ceny mohou být ovlivněny celou řadou faktorů včetně (avšak nejen) pohybů směnného kursu, kvalitativního mixu, harmonogramu dodávek či pružných ustanovení jednotlivých smluv. Skutečná realizovaná cena za dané období se tak může od oznámené průměrné smluvní ceny lišit.

- Konec -

Webová stránka: www.newworldresources.eu

O společnosti NWR:

Společnost New World Resources Plc je jedním z předních producentů černého uhlí a koksu ve střední Evropě. Společnost vyrábí kvalitní koksovatelné a energetické uhlí pro ocelářský a energetický sektor ve střední Evropě prostřednictvím dceřiné společnosti OKD, a. s., největší těžební společnosti černého uhlí v České republice. OKK, další dceřiná společnost NWR, největším evropským producentem slévárenského koksu. NWR má v současnosti několik rozvojových projektů v Polsku a v České Republice, které jsou součástí strategie růstu NWR v regionu.

V roce 2013 Společnost oznámila svůj strategický plán získat do roku 2017 pozici evropského lídra v těžbě a prodeji koksovatelného uhlí.

NWR je společností zařazenou do indexu FTSE Small Cap, kótovanou na burzách cenných papírů v Londýně, Praze a Varšavě.


Omezení zodpovědnosti a upozornění ohledně sdělení týkajících se budoucnosti a některých dalších oblastí

Některá sdělení v tomto dokumentu nejsou historická fakta, a je třeba k nim přistupovat jako ke „sdělením týkajícím se budoucnosti“. Očekávání Společnosti, její plány, finanční situace a obchodní strategie, sdělení týkající se kapitálových zdrojů, budoucích investic do rozvojových projektů a provozní výsledky mohou být sděleními, která se týkají budoucnosti. Sdělení týkající se budoucnosti je mimoto většinou možno identifikovat podle přítomnosti výrazů zaměřených do budoucnosti, mezi něž mimo jiné patří „moci“, „očekávat“, „zamýšlet“, „odhadovat“, „předpokládat“, „plánovat“, „předvídat“, „bude“, „mohl by“, „možná“ „nebo“ „pokračovat“ nebo záporných tvarů těchto termínů, jejich obdob či jiných podobných slov. Jakkoli Společnost věří, že očekávání, jež tato sdělení týkající se budoucnosti odrážejí, jsou rozumná, nemůže zaručit, že se tato očekávání ukážou jako správná. Tato sdělení týkající se budoucnosti obsahují řadu rizik, nejistot a dalších faktorů, které mohou mít za následek, že výsledky budou ve skutečnosti jiné, než jaké byly v těchto sděleních implicitně nebo explicitně zmíněny, neboť se vztahují k událostem a závisejí na okolnostech, které v budoucnosti mohou, ale nemusejí nastat a mohou stát mimo možnosti společnosti NWR je kontrolovat nebo předvídat. Sdělení týkající se budoucnosti nejsou zárukou budoucích výsledků.

Mezi faktory, rizika a nejistoty, které mohou způsobit, že skutečné výstupy a výsledky budou ve skutečnosti jiné, než se předpokládalo, patří především, ale ne výlučně následující: rizika vyplývající z politických, ekonomických a společenských podmínek v České republice, Polsku a střední a východní Evropě; budoucí ceny a poptávka po produktech společnosti a po produktech jejích zákazníků; zásoby uhlí v dolech; životnost dolů Společnosti; produkce uhlí; trendy v uhelném průmyslu a podmínky na tuzemském i mezinárodním trhu s uhlím; rizika vyplývající z důlních provozů; budoucí rozvojové plány a kapitálové náklady; vztahy Společnosti s jejími zákazníky a podmínky mající na její zákazníky vliv; konkurence; výkonnost a náklady železniční či jiné dopravy; dostupnost odborníků a kvalifikovaných pracovníků, klimatické podmínky nebo škody způsobené přírodními katastrofami; rizika vyplývající z českých a polských zákonů, předpisů a zdanění včetně zákonů, předpisů, dekretů a rozhodnutí vztahujících se k uhelnému průmyslu, životnímu prostředí, měnovým směnným nástrojům týkajících se českých a polských subjektů a jejich oficiální výklad realizovaný vládními či jinými regulačními orgány a soudy; a rizika související s globálními ekonomickými podmínkami a globálním ekonomickým prostředím. Další rizikové faktory jsou popsány ve výroční zprávě Společnosti.

Sdělení týkající se budoucnosti vyjadřují pouze stav platný k datu vzniku tohoto dokumentu. Společnost se výslovně zříká jakékoli povinnosti nebo závazku ke zveřejňování jakýchkoli aktualizací nebo oprav jakýchkoli sdělení týkajících se budoucnosti obsažených v tomto dokumentu, které by měly mít za cíl vyjádření změn v našich očekáváních nebo změny v událostech, podmínkách, předpokladech nebo okolnostech, na nichž je příslušné tvrzení založeno, pokud by to nevyžadoval platný zákon.

Josef Bouška
account director

Cook Communications

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688