TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  11.07.2013 11:11:47

Pavel Bém hřímá: Němcová plánuje sebevraždu ODS!

Miroslava Němcová to v dnešních dnech nemá zrovna moc lehké. Pravicová vláda v čele s její ODS padla, Petr Nečas kvůli své blízké kolegyni a patrně i milence Janě Nagyové přišel o křeslo premiéra a občanští demokraté mají historicky nejnižší volební preference.
 

Právě o Němcové se navíc v určité chvíli mluvilo jako o případné první české premiérce. Na tuto funkci ji po pádu Nečase vybrala sama ODS, kterou v jejím rozhodnutí podpořila i TOP 09. Jenže Němcová i její strana narazily u prezidenta Miloše Zemana, který místo ní jmenoval Jiřího Rusnoka do čela úřednické vlády.
 

Dnes se Němcová jakožto předsedkyně Poslanecké sněmovny zúčastnila jmenování nových ministrů, nicméně připít si s nimi odmítla. Rusnokovu vládu pak označila za nebezpečnou a toxickou. A dala se slyšet, že ODS úřednický kabinet nepodpoří, to raději předčasné volby.
 

Na to vzápětí zareagoval poslanec Pavel Bém, známý to horolezec a kamarád lobbisty Romana Janouška. "Takže sebevražda ODS? Také možné řešení. Především je to ale zcela irelevantní úvaha, protože pokud by Rusnokova vláda získala důvěru, tak zcela zjevně ODS nebude mít žádnou sílu na vyvolání předčasných voleb. Vlastně je to tak nelogické, že vůbec nechápu, proč se mě na to ptáte," řekl poslanec Pavel Bém portálu Parlamentnilisty.cz.
 

V podobném smyslu se vyjádřil i další poslanec ODS Boris Šťastný. "Já žádné předčasné volby podporovat nechci, nebudu a nemá cenu o nich ani slovem diskutovat. A jestli má ODS rozum, tak by měla mít totožný názor. Volební období je čtyřleté. Máme Ústavu s přesně danými třemi standardními pokusy jmenování vlády a postupy pro získání její důvěry," řekl Šťastný podle Parlamentních listů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688