BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  12.06.2013 07:40:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a AUD/NZD

Japonské objednávky strojů klesly v dubnu meziměsíčně o 8,8 procenta. Jde jen o další důkaz, že tamní průmyslová aktivita zůstává slabá a korporace nechtějí příliš utrácet. Světový názor na současný stav japonské ekonomiky je takový, že nepovede-li se podpořit růst osobní spotřeby, průmyslové aktivity a korporátních investic, tak jen těžko poroste v dohledné době inflace. Volatilita na japonském finančním trhu pokračuje, přetrvává zklamání z nečinnosti BoJ na dluhopisovém trhu a minulotýdenního projevu premiéra S. Abeho. Ten představil třetí pilíř reforem, jež měly zemi dovést k vytouženému růstu a inflaci, který se nesetkal s pozitivním ohlasem investorů.

Německá vláda podpořila Nejvyšší soud v rozhodování o legalitě programu nákupu dluhopisů od Evropské centrální vlády (ECB). Podle ní se ECB nedopustila žádného chybného kroku. Žalobu podalo několik jedinců, právníků i tamní centrální banka. Domnívají se, že došlo k překročení pravomocí ze strany ECB. Dnešním dnem končí řízení.

EUR/USD se dokázalo dostat nad rezistence 1,33, avšak dlouho se tam neudrželo a momentálně se obchoduje pod touto hladinou. Euru by po sílení prospěla korekce k Fibonacciho hladině 50, kde by se mohlo přidat více býků. Pro intradenní obchodování je důležitý vyznačený obdélník, který znázorňuje současný konsolidační stav na trhu. Na poli eura (EUR) by nám dnes neměla uniknout data průmyslové výroby z eurozóny v 11:00.
 


 

GBP/USD uzavřel nad hladinou 1,56 a otevřel si tak větší prostor pro další posílení. Poslední překážkou zůstává naznačený trendový kanál, jehož horní hranu se dnes sterling chystá otestovat. Obchodníci libry by si dnes měli dát pozor na zprávy z trhu práce v 10:30, které by mohly změnit intradenní vývoj. Později pak bude mluvit člen bankovní rady Fisher na konferenci v Londýně.
 


USD/JPY se vrátilo zpátky k trendové linii z denního grafu a dolní hraně klesajícího kanálu. Podle očekávání započala korekce ztrát. Střednědobý trend zůstává medvědí, navzdory dnešní očekávané korekci maximálně k Fibonacciho hladině 38,2.
 


AUD/NZD vytvořil na 4hodinovém grafu ukázkový symetrický trojúhelník. Trh se začíná přibližovat do špice této formace a je tedy velmi blízko proražení. Z hlediska dlouhodobého trendu se očekává proražení směrem dolů. Pro obchodování NZD bude dnes důležité v noci ve 23:00 sledovat zasedání RNBZ, která bude rozhodovat o výši úrokových sazeb.





 


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688