BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  07.06.2013 07:37:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, ZLATO

Dneškem vyvrcholí série dat z amerického trhu práce. Ve 14:30 dojde ke zveřejnění NFP reportu, od kterého se očekává informace o vytvoření alespoň 170 000 nových pracovních míst mimo zemědělský sektor. Míra nezaměstnanosti by se měla udržet u 4letých minim na 7,5 procentech. Dosavadní data z trhu práce v tomto týdnu byla rozporuplná. Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl o 11 000 na sezóně upravených 346 000. Privátní sektor (ADP) dokázal v dubnu vytvořit pouhých 135 000 nových míst a zaostal tak o téměř 40 000 za očekáváním (171 000). NFP v sobě nese skrytý význam, v případě že by dopadl překvapivě dobře, tak by mohl urychlit rozhodování o redukci 3. kola kvantitativního uvolňování.

Šéf Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi včera ve svém projevu řekl, že ECB je technicky připravena na snížení úrokových sazeb do negativních hodnot. Draghiho upozornění na tento fakt, může znamenat obavu z neochoty komerčních bank půjčovat peníze a tento krok by je tak nepřímo nutil. ECB včera zachovala úrokovou sazbu nezměněnou na 0,5 procentu.

EUR/USD se v podvečerních hodinách dostal nad silný odpor 1,32 a dokázal atakovat i další důležitou rezistenci 1,3286, tam prozatím zastavil svůj růst. Pro dnešní intradenní obchodování je třeba počítat s býčím trendem, který by mohl mírně korigovat zpátky k 1,32 a pokračovat vzhůru. Opatrnost se doporučuje v průběhu vyhlašování NFP reportu.



GBP/USD atakoval svá předchozí maxima kolem hladiny 1,56. Trend je podobně jako na eurodolaru býčí a je podpírán rostoucí trendovou linií. Silnější průraz a zakončení týdne nad 1,56 by „sterlingu“ otevřelo prostor výš. Vyloučit se nedá ani krajně nepravděpodobný scénář v podobě vytvoření dvojitého vrcholu, to by mohlo přijít v případě extrémně pozitivního výsledku NFP.



USD/JPY včera opustilo klesající trendový kanál a oslabilo daleko silněji, než se očekávalo. Svůj výprodej zastavilo až na supportu 96,518, který trhu zatím brání před dalším oslabením. Pro dnešní seanci je trend jasně medvědí. Počítat lze však s mírnou korekcí k Fibonacciho hladině 23,6 nebo 38,2, která je podpořena býčí divergencí.



Zlato se po silném výprodeji dostalo do formace vlajky a jen mírně koriguje své ztráty. Stochastický oscilátor již dokončuje svůj cyklus silných impulsů, které v předchozích případech zahájily výprodej. Na dnešní pohyb bude mít vliv již několikrát zmiňovaný NFP.




 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 15:21  Americký průmysl stagnuje ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út 15:03  Počet zahájených staveb nových domů klesl (16.4.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688