Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  06.05.2013 14:49:42

Fortuna: Predikce výsledků za 1Q 2013

Fortuna zveřejní výsledky svého hospodaření za první tři měsíce letošního roku zítra před začátkem obchodní seance na pražské burze.

Objem přijatých sázek by se měl meziročně zvýšit o 18 % na 134,28 mil. EUR, přičemž tahounem bude český (69,39 mil. EUR, tj. +19 % y/y) a polský (19,28 mil. EUR, tj. +29 % y/y) trh. K mírnému růstu by mělo dojít i na slovenském trhu (37,27 mil. EUR, tj. +8 % y/y), který byl v loňském roce negativně ovlivněn odchodem velkých hráčů Fortuny. Celkově by však čistě dle vývoje přijatých sázek mělo jít o poměrně úspěšný kvartál.

Marže hrubých výher by měla dle naší predikce zůstat na úrovni kolem 23,5 %. Trend v této oblasti je přitom jasný. Marže hrubých výher se již delší dobu Fortuně snižují vzhledem k tomu, že roste důraz na poskytování sázek přes online aplikace. Tento segment je ale na druhou stranu spojen i s nižší nákladovostí, takže nižší marže nutně neznamenají zhoršení hospodaření Fortuny.

Obdobně jako u přijatých sázek bude nejsilnější růst u hrubých výher patrný v Polsku, přičemž nejslabší by mělo být z tohoto pohledu opět Slovensko. Na tomto trhu sice dojde k růstu přijatých sázek, tempo bude ale natolik slabé, že nedokáže kompenzovat snížení marží. Oproti marži hrubých výher na úrovni 26,9 % v 1Q 2012 totiž očekáváme, že dojde k jejich snížení až na úroveň kolem 23 %.

Velmi sledovaný bude samozřejmě i příspěvek projektu loterie, u kterého se očekává dosažení zisku již v průběhu 1H letošního roku. Za 1Q se dle naší predikce podaří loterii dostat ze silné ztráty (1,2 mil. EUR v 1Q 2012, celkem 3,8 mil. EUR za FY 2012) až na úroveň záporné nuly (nepřekvapil by nás však ani mírný zisk). V tiskové zprávě vydané k hospodářským výsledkům by se mohly objevit i nové informace ohledně hledání strategického partnera pro celý projekt loterie.

Velkým tématem je i navržená dividenda, jejíž kombinovaná výše je 0,67 EUR na akcii, tzn. 16% dividendový výnos k současné ceně akcie. Její schválení na valné hromadě k 28. červnu 2013 je dle nás vysoce pravděpodobné a otázkou tak zůstává pouze forma financování této dividendy a rozhodný den pro nárok na ni. Představenstvo prozatím navrhuje 11. červen, jakožto rozhodný den a 26. červen či 30. červen, jakožto data vyplacení dividendy.

Kompletní predikce výsledků ke stažení  zde. (524,05 KB)



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688