Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  29.04.2013 10:17:10

CME: predikce výsledků za 1Q2013

Mediální společnost CME zveřejní své výsledky za 1Q v pondělí ráno 29. dubna před otevřením amerického obchodování. Při několika posledních reportech výsledků společnost publikovala svá čísla již před otevřením obchodování na evropských burzách, totéž očekáváme i v pondělí. Soudě podle informací poskytnutých managementem jak při minulých výsledcích v únoru, tak i přes média v průběhu 1Q, dopadnou výsledky za první čtvrtletí velmi špatně. Hlavním důvodem je změna cenové politiky při prodeji reklamního prostoru.

Očekáváme, že se společnost CME v 1Q propadla do ztráty nejen na úrovni čistého zisku, ale i na úrovni EBITDA a provozního zisku EBIT. V našem modelu počítáme s meziročním poklesem tržeb o 16,8 % zejména z důvodu poklesu příjmů z reklamy v (z hlediska přínosu pro CME) nejdůležitější televizi TV Nova. V médiích se před několika dny objevila informace, že prodaný reklamní čas na TV Nova a Nova Cinema klesl v 1Q o 57 %. Pokud započítáme faktor vyšší ceny za prodanou reklamu o cca 15 %, dojdeme k meziročnímu poklesu tržeb CMEČeské republice o 40 - 50 %. Dle prozatímních zpráv od managementu je to faktor dočasný a měl by ve výsledku vést k vyšším cenám televizní reklamy na celém trhu i u konkurence. Domníváme se, že je jen otázkou času, než vedení TV Nova, byť prozatím s mandátem od managementu CME k žádným ústupkům, se nakonec dohodne se zadavateli reklamy na kompromisních podmínkách.

Management se také vyjádřil, že podobná cenová politika je uplatňována i v ostatních zemích, kde CME působí. Od tam ale nepřichází žádné ani kusé informace, v našem modelu proto s tak obrovským dopadem jako v ČR nepočítáme.

Zisk před zdaněním a odpisy podle našich výpočtů dosáhl poprvé od 3Q 2010 záporné hodnoty -10,9 mil. USD. Neočekáváme, že by tak masivní pokles tržeb dokázala společnost plně kompenzovat snížením nákladů (i když s poklesem nákladů počítáme). Čistý zisk predikujeme ve výši -56,7 mil. USD.

Zásadních informací čekáme od managementu více. Zejména výhled hospodaření na tento rok vyjádřený v číslech. Dále pak konkrétnější opatření na posílení cash flow – v našem modelu počítáme s emisí nových akcií pro společnost Time Warner, která by tak navýšila podíl na námi odhadovaných přibližně 58 %. To by mělo do kasy CME přinést přes 60 mil. USD. Provedení tohoto opatření ale časujeme až na druhé, případně třetí čtvrtletí letošního roku.

Na základě výsledků za 1Q 2013 a informací od managementu během tiskové konference budeme revidovat naši cílovou cenu akcie společnosti CME s rizikem jejího snížení.

Celá predikce ke stažení zde


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688