BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  19.04.2013 07:35:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýzy USD/JPY před zasedáním zemí G20

Investoři i nadále sledují Itálii, kde probíhá třetí kolo prezidentské volby. První dvě kola skončila neúspěchem, protože se žádnému z kandidátů nepodařilo získat dvou třetinovou většinu. Favoritem voleb je středo-levicový Franco Marini, který je však silně kritizován lídrem levicové volební aliance Itálie – Společné dobro Pierem Luigim Bersanim a nemá jeho podporu. V případě, že se Italům dnes nepodaří zvolit prezidenta, tak bude následovat čtvrté kolo, ve kterém bude stačit k vítězství prostá většina.

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanostiUSA mírně stoupl o 4 000 na celkových 352 000. Celkově zůstávají počty žádostí na průměrných hodnotách a není třeba panikařit při drobných výkyvech. Philadelphský index podnikatelské aktivity vzrostl výrazně méně, než se očekávalo a dosáhl v meziměsíčním měření na pouhé 1,3 bodu.Německý index výrobních cen (PPI) vzrostl v meziročním srovnání s březnem 2012 o 0,4 procenta. Meziměsíčně si pohoršil o 0,2 procenta.

Americký akciový index S&P500 uzavřel včera pod důležitou technickou hranicí, a to pod 50denním průměrem poprvé v letošním roce, což podporuje názor, že americký akciový trh ztrácí na síle zvláště pak po silných výprodejích, které jsme pozorovali tento týden. Index strachu VIX tento týden posílil o 46 procent, což rovněž posiluje teorii, že trhy by mohla čekat mírná korekce.

 


Asijská obchodní seance dokázala v pátek vymazat ztráty po zprávách, že Čína by mohla rozšířit kurzové pásmo své měny (juan).

Dnes začíná druhý den summitu skupiny G20 ve Washingtonu. Ekonomové očekávají zvýšený zájem o japonský jen a další kritiku na tamní vládu, kvůli dlouhodobému oslabování jenu proti ostatním měnám. Ostatním zemím se kroky japonské vlády nelíbí a nejraději by viděli japonský jen výrazně silnější. Japonský ministr financí Taro Aso však pravděpodobně zopakuje, že Japonsko chce hlavně zničit deflaci, která zemi sužuje po desetiletí. Podle všeho by se mělo podařit kroky japonské centrální banky (BoJ) před partnery zemí G20 obhájit.

Měnový pár USD/JPY se nachází v rostoucím trendovém kanálu a růst je v současnosti podporován ještě zrychlenou trendovou čarou. Zatím však cena nemá dostatečné býčí momentum, aby ohrozila magickou hranici 100. Překonání rezistence Fibonacciho hladiny 23,6 ji však dalo prostor k dalšímu posílení. V případě nevytvoření nového maxima se tak může trh dočkat obratu a nástupu medvědů. Před nastolením nového střednědobého trendu však musí USD/JPY překonat několik důležitých technických hranic.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:38  Noční útok Izraele poslal futures na S&P500 pod 5000 bodů Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688