eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  16.04.2013 15:37:58

Stručná situace Wall Street: opening 16.4.13 se úplně obrátil


Úterní US obchodní seance nebude mít snadnou výchozí pozici po pondělním úvodním největším poklesu trhů od listopadu lońského roku spojeným s kolapsem komodity ze žlutého kovu o cca 140 USD, což byl nejvýraznější jednodenní pád za cca 30 let.

Doprovodným jevem dneška jsou samozřejmě makrodata již ve výraznějším stylu a rovněž několik velkých firem ohlásí své bilance HV za 1.Q. t.r.

Program makroukazatelů tedy podle ekonomického kalendáře obsahuje index spotřebitelských cen CPIvýsledkem -0,2% vs. očekávání -0,1% (v jádrové podobě to bylo 0,1% vs. odhad 0,2%), dále se dozvíme data z housingu o nově zahájené výstavbě s číslem 1,04 mil. vs. předpoklad 930 tis. a stavební povolení vyšlo na  902 tis. vs. předpoklad 945 tis. Následuje průmyslová výroba za březen s resultátem +0,4% vs. očekávanou cifrou 0,3% a využití kapacit za březen dopadlo na 78,5% oproti odhadu 78,4%. Dalšími informacemi jsou ICSC/GS Store Sales (-1,1% mezitýdenně) a Redbook (+2,0% meziročně), k auditoriu promluví reprezentanti FED E. Duke, Kocherlakota a J. Yellen.

V rámci začínající sezóny hospodářských výsledků se na trhu objeví bilanční čísla např. firem BlackRock, Coca-Cola, Goldman Sachs, Johnson and Johnson, US Bancorp. a v after hours to budou mj. Intel, United Rentals, Yahoo a CSX.

Větší než anticipovaný pokles zaznamenal německý indikátor ZEW o ekonomickém sentimentu (druh investorské dúvěry), který dopadl za duben s cifrou 36,3 bodů vs. 46,5 bodů o měsíc dříve a vs. očekávání 43,0 bodů. ZEW stávajících podmínek rovněž oslabil na 9,20 bodů za duben vs. předchozí údaj 13,60 bodů.

Podle zhodnocení současného stavu akciového trhu od Bank of America (BAC) vyplývá, že akcie jsou poměrně daleko od překoupených/nadhodnocených úrovní, které předcházely v minulých špičkách. Podle banky to vyplývá z komparace indexu SP 500 z března 2000 a října 2007. Zisky a dividendové výnosy jsou dnes daleko vyšší, ovšem poměrové ukazatele PE poměry, Price/Book a EV/EBITDA jsou všechny níže.

Hlavní US akciové indexy tak načínají úterní trading s těmito změněnými stavy: DJIA +0,67%, Nasdaq Composite +0,69% a SP 500 +0,67%. 

Na komoditních trzích byl zaznamenán mírný zpětný pohyb a částečné zklidnění trhů. Tomu také odpovídá cena ropy na 88,46 USD za barel a zlato je na kursu 1396,70 USD za trojskou unci (cca +35,60 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3121.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,729%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688