BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  08.04.2013 07:35:00

Denní přehled pro obchodování na EUR/USD

Nejočekávanější zpráva z americké ekonomiky o tvorbě nových pracovních míst mimo zemědělský sektor negativně překvapila trhy minulý pátek. Největší ekonomika světa dokázala minulý měsíc vytvořit pouhých 88 000 nových pracovních míst a znatelně tak škobrtla ve snaze o rychlou expanzi na trhu práce. Amerika nenavázala na skvělý výsledek z února, který byl revidován na zisk 268 000 nových pracovních míst. Pozitivní zprávou pro USA se zdál být pokles míry nezaměstnanosti na 7,6 procenta z 7,7 procenta. Podle statistického úřadu však jde o zkreslenou informaci, protože 500 000 lidí odešlo z trhu práce nebo přestalo hledat zaměstnání. Do politicky nezáviděníhodné situace se dostala americká centrální banka FED, která se snaží svými ekonomickými stimuly v podobě měsíčního nákupu dluhopisů nastartovat právě trh práce a páteční zklamání dodalo munici kritikům její monetární politiky.

V Evropě mezitím portugalský ministr financí Pedro Passos Coelho varoval, že jeho země bude potřebovat další úsporná opatření. Země jižní Evropy podobně jako Španělsko je zasažena ekonomickou krizí a jen těžko hledá konkurenceschopný sektor, který by mohl pomoci z úpadku. Portugalsko již před dvěma lety obdrželo významnou injekci od Evropské unie v podobě 78 miliard eur. Nyní vyvstává otázka, zda další vládní škrty ve veřejném sektoru jsou to pravé pro tamní ekonomiku.

Dnes v 10:30 bude zveřejněn index Sentix z eurozóny, který mapuje investiční důvěru a v poledne průmyslová produkce Německa. V meziměsíčním měření by si průmysl podle odhadů mohl polepšit o 0,4 procenta.

Kromě toho nový týden odstartuje několik důležitých politických setkání. Americký náměstek ministerstva financí Jack Lew zahájí v pondělí dvoj-denní ekonomická jednání v Evropě. Nejdřív se setká s členy Evropské komise v Bruselu a pak se přemístí do Frankfurtu na setkání se šéfem ECB Mariem Draghim. Dále ruský prezident Vladimir Putin bude jednat v Nizozemí o situaci na Kypru,,zatímco britský premiér David Cameron poletí do Madridu, aby posunul dále své úmysly o reformaci Evropské unie.   

Nový Zéland zveřejní o půlnoci čísla o spotřebitelské důvěře a zítra  ráno v 1:15 promluví předseda FEDu Ben Bernanke.

Měnový pár EUR/USD dokázal v pátek po špatných datech z USA posílit zpět k hodnotám kolem 1,3033. Výrazným impulsem pro posílení bylo také mimo jiné proražení rostoucího trendového kanálu společně s rezistencí 1,288. V současné době se nám trh navrátil do problematické zóny, která je tvořena Fibonacciho hladinou 23,6, psychologickou hodnotou 1,30 a resistencí 1,3030. Skrytá medvědí divergence na MACD tak spíše nahrává negativnímu scénáři.

 




 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688