eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  22.03.2013 14:36:51

Stručná situace Wall Street: snaživý opening 22.3.13


Pátečním obchodním dnem se zakončí další týden, který byl svým způsobem již mírně odlišný od předchozích období, totiž spíše stagnací či nerůstem trhů v návaznosti na obnovené fiskální problémy eurozóny a konkrétně postupu v záchranném balíku za 10 mld. EUR vůči Kypru.

Nicméně US ekonomická čísla se stále vybarvují do spíše pozitivních kontur a US akciový trh zatím spíše se snaží ignorovat celkové turbulence v eurozóně v důsledku nejistoty panující z nestandardní situace kolem bailoutu Kypru.

Německu byl reportován index obchodního klimatu Ifo za březen t.r. s číslem 106,7 bodů oproti únorovému stavu 107,4 bodů a vs. očekávání 107,6 bodů. Stejně tak poklesly i údaje Ifo o stávajícím ocenění a budoucím očekávání. Jednalo se tak v případě tohoto ukazatele o první pokles za 5 měsíců, když svůj vliv měly italské volby a částečně i začátek kyperské krize.

Podle nového odhadu společnosti LMC se za březen budou realizovat prodeje aut s 8% růstem na úroveň 1,465 mil. a roční objem by mohl dosáhnout na 15 mil. aut. Průměrná maloobchodní cena je očekávána na úrovni 28504 USD za auto, což je 3% nárůst. Výhled vykazuje mírné zlepšení a to pro všechny subjekty tzv. Big Three (GM, Ford a Chrysler, resp. Fiat).

Společnost BlackBerry (BBRY) dnes uvede na trh v USA svůj aktuálně poslední produkt smartphonu BlackBerry s označením Z10, který by měl dále alespoň udržet podíl na trhu firmy. Nicméně entuziasmus kolem nového přístroje je poněkud smíšený.

Včera Sněmovna reprezentantů stejně jako předtím Senát schválila zákon o financování federální vlády do konce fiskálního roku v září t.r. a tak se podařilo odvrátit hrozbu částečného zastavení „provozu“ vlády v příštím týdnu.

Hlavní US akciové indexy tak vstupují do finální session týdne následovně: DJIA +0,35%, Nasdaq Composite +0,45% a SP 500 +0,40%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 93,02 USD za barel a zlato je na ceně 1604,70 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2944.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,925%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688