BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  20.03.2013 08:40:00

Ranní komentář a přehled nejdůležitějších událostí

iPoint.czEvropský akciový trh by dnes měl otevřít vysoko, a to díky prohlášení Evropské centrální banky (ECB), že bude v omezené míře nadále poskytovat Kypru likviditu, což investory zřejmě přiměje ke skupování čerstvě oslabených akcií. Kypr včera odmítnul podílet se na financování mezinárodní půjčky prostřednictvím zdaňování bankovních účtů. 36 poslanců z celkových 56 hlasovalo proti půjčce za podmínek, které si stanovila Evropská unie. Kypr tak prozatím přijde o půjčku ve výši 10 miliard eur.

Německý ministr financí Wolfgang Schaeuble prohlásil, že lituje kyperského rozhodnutí a neví, jak se Kypru podaří odrazit blížící se insolvenci. Kyperský ministr financí Michael Sarris dnes navštíví Moskvu a bude se snažit dohodnout jiné možnosti financování. Banky i dnes zůstávají zavřené.

Investoři se dnes budou soustředit hlavně na projev ministra financí Velké Británie George Osborne, který představí britský rozpočet na letošní rok. Očekávání jsou nejasná. Británie buď zůstane u politiky úsporných opatření po špatných ekonomických datech, nebo začne více utrácet, aby nastartovala ekonomiku. Centrální banka Velké Británie (BoE) také zveřejnění zápis ze svého posledního zasedání.

Kromě Británie se budou dnes investoři soustředit rovněž na závěr dvoudenního měnového zasedání bankovní rady (FOMC) americké centrální banky (Fed). Rozhodnutí o úrokových sazbách bude oznámeno v 17:30, tisková konference prezidenta Bena Bernankeho začíná v 19:15.

Německý index cen výrobců (PPI) za průmysl vzrostl v únoru o 1,2 procenta ve srovnání s únorem 2012. V meziročním měření si polepšil o 1,7 procenta a pouze v meziměsíčním měření ztratil 0,1 procenta.

EUR/USD se pořád nemůže výrazněji rozpohybovat. Včera se dočkal eurodolar oslabení, po kterém se však vytvořila býčí divergence, na kterou trh reaguje posilováním. Znovu se tak vracíme do klesajícího trendového kanálu. Trend zůstává stále medvědí, o čemž svědčí i poloha klouzavých průměrů. Nejdůležitější rezistencí je cena 1,2950.
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688