Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  14.03.2013 17:13:08

Portál BusinessInfo.cz vychází podnikatelům vstříc

BusinessInfo.cz je oficiální informační portál pro podnikání a export. Portál sdružuje a zveřejňuje na jednom místě užitečné informace pro podnikání a usnadňuje tak orientaci v podnikatelském prostředí.

Portál BusinessInfo.cz má od července loňského roku novou podobu, která poskytuje podnikatelům ještě větší komfort. Změny a zlepšení se netýkají jen technické a vizuální stránky portálu – k úpravám došlo také hlediska obsahové struktury webových stránek. Zůstávají osvědčené a hojně navštěvované rubriky věnované právní a daňové problematice, zahraničnímu obchodu i dotacím a financování. Na portále najdete mimo jiné informace na podporu exportu, databázi exportních příležitostí z teritorií, databázi dotací pro podnikání, databázi garantovaných formulářů úřadů a institucí, kalendář podnikatelských akcí či katalog anotovaných užitečných odkazů.

Nový je „časový“ pohled na jednotlivá témata, a to prostřednictvím rubriky Fáze podnikání. Jde o průřezovou, z uživatelského pohledu strukturovanou rubriku. Její obsah zachycuje jednotlivé fáze vývoje podniků a podnikání. Najdete tak zde například informace týkající se zahájení podnikání, řízení a provozu podnikání, rozvoje podnikání i možností ukončení podnikání.

Mimořádným vylepšením oproti původní verzi prošel zejména modul online formulářů, jenž je nyní postaven na standardizovaném systému Adobe, který umožňuje českým i zahraničním podnikatelům majícím zájem o působení v Česku pohodlnou práci s online formuláři ve formátu PDF, včetně elektronického podpisu a odeslání na příslušný úřad.

Součástí portálu Businessinfo.cz je též elektronické "Jednotné kontaktní místo" , které přináší
informace o podmínkách poskytování služeb v ČR a ostatních členských státech EU. Kromě podrobných návodů, jak zažádat o oprávnění k výkonu určité činnosti, jsou zde i všechny potřebné formuláře.

Nově jsou na portálu rovněž zpřístupněny webový dotazníky, skrze které mohou uživatelé online pokládat dotazy k podmínkám podnikání v ČR či EU. Nebo též formulář Zjednodusujeme.cz, jenž umožňuje podnikatelské veřejnosti zaslat MPO online podnět na snížení jejich administrativní zátěže.

Projekt realizuje spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu jeho agentura CzechTrade. Partnery projektu jsou ministerstva, jejich agentury, nestátní podnikatelské instituce, asociace, komory a svazy.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688