Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  10.03.2013 13:57:42

Prima ukořistila Zemana a Bárta lže

 

Prima ukořistila Zemana a Bárta lže

Prima family předběhla veřejnoprávní televizi v účasti pana prezidenta ve stěžejním debatním pořadu.  Jakoby však Jan Punčochář tušil nějaké nepříjemnosti, tak na rozhovor s prezidentem, vysílaný ve standardní době  Partie, vzal kolegyni Lenku Pastorčákovou. Ta sice předvedla méně jistoty, ale nepochybně na ní ze strany zpovídaného Miloše Zemana bylo pohlíženo vlídněji. Punčochářovi vytknul že králi Šalamounovi přisoudil roli proroka a zmýlil se v autorství vyhotovení textu slavnostního dokumentu. Nešlo o hradní aparát, kdo listinu vytvářel, jak moderátor fabuloval. Na Zemanovo prezidentování si budou muset diváci i žurnalisté zvyknout, protože ve srovnání s jeho předchůdcem působí sice více lidsky, nicméně na úkor jisté noblesy. Ne na všechny položené otázky odpověděl jak bylo požadováno, což však vesměs zdůvodnil, na druhé straně dodával i to, co nebylo požadováno. Například při sdělení, že bude sídlit v Lumbeho vile byla přidanou hodnotou informace že paní Ivana si bude moci splnit dávné přání, pořídit si psa, to ostatně udělala, štěně zlatého retrívra už mají doma, nebo když "děkoval" zastupitelům svévolně nepřítomným  na inauguraci za to, že umožnili účast jiným zájemcům, výslovně uvedl Lucii Bílou a při té příležitosti se omluvil F. R. Čechovi za nezaslání pozvánky.

Pokud jde o zásadnější prohlášení, tak kancléřem se stane dosavadní předseda SPOZ, Vratislav Mynář, který se osvědčil v kampani a "logicky" se vzdá funkce předsedy strany. Jeho mluvčí bude Hana Burianová, ředitelem zahraničního odboru Hynek Kmoníček.  Hodlá navštívit české vojáky v Afghánistánu, o přesném termínu se jedná. Zahraniční operace podle něj jsou jednou ze dvou základních rolí armády. Druhou je účast vojáků v integrovaném záchranném systému. Projekt sKaret považuje za zločin a ministr Drábek byl nejhorší ministr práce a sociálních věcí. "Kdyby nedělal nic, prospěl by zemi mnohem více než činy, které spáchal,“

Václav Moravec se ve svých Otázkách zaměřil prioritně na potraviny a musel se "spokojit" s pozváním Víta Bárty a Andreje Babiše. Objektivně vzato, jeho pořád byl nepochybně zábavnější, ač Miloš Zeman je humornými bonmoty pověstný. Předseda VV  byl tentokrát konfrontován se svým politickým soupeřem face to face. Babiš to vcelku zvládal. Podle něho jsou české potraviny páté nejlevnější v Evropě a Bárta lže, podílel se na zvýšení dph a na rozdíl od něj Babiš ví co jsou potraviny. Lež byla snad nejfrekventovanější  slovo v jeho řeči.  Že v Německu jsou levnější mnohé potravinářské výrobky nelze ovšem Bártovi jen tak vyvrátit. Bohužel však nelze celý tento duel převést na web Kurzy.cz, případné zájemce proto odkazuji na stránky pořadu. Dělat arbitra si v tomto případě troufne asi málokdo.

 

Další informace a zajímavosti  zde,  třeba názor na účelnost stylistických exhibicí nad oblékáním prezidentovy rodiny

 


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688