Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  01.03.2013 15:01:46

Telefónica CR - nová cílová cena 343 Kč / akumulovat

Výsledky za 4Q dopadly po dlouhé době mírným pozitivním překvapením zejména na úrovni tržeb. Firma v posledním čtvrtletí dosáhla tržeb 12,78 mld. CZK při tržním očekávání 12,69 mld. CZK a našem odhadu 12,65 mld. CZK. Tato čísla signalizují, že eroze tržeb nebude možná tak rychlá, jak naznačují výsledky některých operátorů z okolních zemí.

Nejdůležitější zprávou oznámených výsledků byl návrh dividendy. Spekulovalo se, jestli bude vyplacena dividenda ve výši 40 CZK, což bylo technicky dosažitelné, nebo jestli bude dividenda nižší. Nakonec se ukázalo, že zájem o zachování silné likviditní pozice převýšil zájem dluhy zmítané mateřské společnosti a management navrhl dividendu ve výši 30 CZK. To je úroveň, která by měla podle našeho modelu být udržitelná po další 3 roky.

Pozitivní zprávou je obnovení buyback programu. Společnost plánuje odkoupit v průběhu roku 2013 další 2% akcií. Ač by na takovou zprávu měly akcie reagovat pozitivně (stejně jako v minulém roce), tak pozitivní dojem je tlumen prozatím probíhající aukcí kmitočtů.

Vzhledem k tomu, že účastníci aukce kmitočtů se nesmějí v průběhu aukce o aukci vyjadřovat, nepřišla od vedení společnosti žádná informace. Respektive jednu informaci poskytli, a to takovou, že netuší, jestli aukce skončí za týden nebo za 8 měsíců nebo později. Takovou nejistotu investoři "odměňují" stagnující cenou kolem 320 CZK. Výsledek aukce je natolik důležitý, že vedení Telefóniky CR ani nedalo guidance na tržby v letošním roce.

Náš oceňovací model počítá s větším poklesem tržeb, než jsme predikovali v minulém ocenění. Hlavním důvodem je revize odhadů výsledků hospodaření pro letošní rok, která souvisí se slabým ekonomickým růstem české ekonomiky. Případný vstup nového 4. operátora je faktor, který lze velmi obtížně kvantifikovat. My se vstupem nového operátora počítáme, ale nemyslíme si, že bude tak agresivní, jak se všeobecně očekává.

Nové ocenění akcie Telefónica CR je 343 CZK s doporučením DRŽET oproti původní hodnotě 416 CZK a doporučení AKUMULOVAT. V poklesu se projevil i faktor dluhu. Původně jsme očekávali, že Telefónica CR bude ochotna vyplácet vyšší dividendu po delší dobu růstem zadlužení zejména kvůli finančním obtížím mateřské společnosti. Tím, že dividenda poklesla již tento rok, revidujeme dividendovou politiku. Neuvažujeme již se zadlužováním kvůli výplatě dividendy, což má negativní dopad na výsledné ocenění.

Celá analýza ke stažení  zde



 


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688