Tajemství stále čisté a uklizené koupelny

Návodů na dokonalou designovou koupelnu tu již bylo dost. Určitě se vyznáte v trendových barvách i tvarech obkladů, sanitě či správném rozmístění koupelnového vybavení. Nic z toho však nemá to správné kouzlo, je-li to ukryto pod nánosem špíny a nepořádku. Přitom pořádek je tím nejmenším a udržet ho můžete za pomoci několika koupelnových pomocníků.

Zásobník na mýdlo
Rozmáčené mýdlo na umyvadle nebo vaně vypadá vskutku nevábně. Proto je dobré koupelnu vybavit mýdlenkou, která zabrání nepěkným skvrnám na sanitě a zároveň umožní mýdlu rychleji uschnout a nerozmáčet se. Mýdlenka se může stát také zajímavým koupelnovým doplňkem, který doladí atmosféru.  Dekorativní mýdlenky ve stylu vintage pořídíte například u Bella Rose.

Mnohem praktičtější jsou však dávkovače na tekuté mýdlo, které není třeba složitě čistit. Mýdlo je v nich navíc schováno a koupelna tak vypadá úhledně a uklizeně.

Koš na špinavé prádlo
Není nic horšího než v koupelně zakopávat o špinavé prádlo. Přitom řešení je tak snadné. Stačí pořídit koš na prádlo a každý den ho používat. Správný koš dnes seženete i do té nejmenší koupelny.  Látkové skládací koše jsou nejenom funkční, ale zároveň mohou být zdobné. Některé na první pohled ani jako koše nevypadají, mají nápad a vtip. Nechte se inspirovat například u Nordic Day – specialisty na designové doplňky do domácnosti.

Stěrka do sprchového koutu
Prosklené sprchové kouty vypadají nádherně, ale pouze do té doby, dokud je nepokryje ošklivý vodní kámen. Existuje řada účinných přípravků na odstranění vodního kamene, ale je-li voda příliš tvrdá, jejich používání vás určitě brzy omrzí. Vodnímu kameni lze však snadno předejít používáním koupelnové stěrky. Vyplatí se pořídit kvalitní stěrku z nerezu, která nejenom že dobře vypadá, ale také dlouho vydrží. Díky ní koupelna stále září a ušetříte si spoustu práce s uklízením.

Udržení čistoty v koupelně není žádná dřina, použijete-li ty správné pomocníky a bytové doplňky. Ti navíc mohou vaší koupelně dodat osobité kouzlo. Nebojte se nových nápadů a neotřelých řešení.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna