eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  27.02.2013 09:42:17

Stručné shrnutí US trhů dne 26.2.13 – umazání ztrát opět růstem


Úterní obchodní seance navazovala na úvodní trading týdne, který přinesl indexům ztráty a včerejší session tak byla schopna dle svých impulsů uvedenou korekci investorům vynahradit a znovu se ukázalo, že trhy zatím nemají sentiment a chuť k nějakému objektivně jasnému poklesu a vyčištění portfoliových pozic.

Senátu (v bankovním výboru) vystoupil se svojí pravidelnou pololetní obhajobou činnosti US centrální banky její šéf Bernanke a jednak upozornil na nastávající start automatických škrtů federálního rozpočtu, pokud se nepodaří od 1. března zákonodárcům tento scénář změnit. Dále se pozitivně vyjádřil k účinnosti aktivity FED v podobě QE, které podle něho přináší jasné benefity pro ekonomiku a rizika jsou pod kontrolou. Podobné vystoupení bude mít Bernanke i dnes v 16 hod. SEČ v Kongresu.

Dále trhy těžily z celkem solidních makrodat, které přinesly růst cenových indexů domů ve formě SP/Case Shiller home-price index za prosinec o 0,2% a v ročním vyjádření to byl největší růst za 7 let. Stejně tak prodeje nových domů dle Commerce Department za leden vzrostly o 15,6% na 437 tis. a jedná se o nejvyšší počet od července 2008. Rovněž se dařilo spotřebitelské důvěře za únor, která dle Conference Board přinesla růst na 69,6 bodů vs. očekávání 62,3 bodů.

Politický faktor patového resultátu italských voleb již nebyl na US trzích tolik patrný jako v předchozím obchodním dni a tudíž se US investoři mohli věnovat vlastním ekonomickým reáliím.

Hlavní US akciové indexy tudíž směřovaly růstem k následujícím stavům: DJIA 13900,13 bodů (+0,84%), Nasdaq Composite 3129,65 bodů (+0,43%) a SP 500 1496,94 bodů (+0,61%). Index volatility VIX na CBOE naopak ztrácel a končil na hodnotě 16,87 USD, tj. -2,12 USD, resp. -11,16%.

Výnos benchmarkového 10Y Treasury Note se dostal na trhu státních dluhopisů na 1,883%.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 92,90 USD za barel a zlato je na ceně 1611,30 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3089.

Středeční session bude mít k dispozici celkem důležitá makrodata ve složení index hypoték podle MBA, dále objednávky zboží dlouhodobé spotřeby Durable Goods za leden s očekáváním -4,0% (bez transportu má činit +0,2%), po otevření trhů přijdou čekající prodeje domů za leden s očekáváním růstu o 1,0%, poté zásoby ropy. Informaci o aukci vládního 7Y Note přinese US Treasury.

Asijské obchodování přineslo spíše smíšený pohled, když Nikkei Average skončil -1,27%, HangSeng zavřel +0,25% a Shanghai Composite si připsal +0,87%.

Indikace US futures vykazují mírně kladná znaménka a DJIA je +13,0 bodů, Nasdaq 100 je +1,0 bodů a SP 500 je +1,30 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688