eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  28.01.2013 15:44:50

Stručná situace Wall Street: váhavý opening 28.1.13

Pondělní burzovní seance započne poměrně informačně bohatý obchodní týden na trzích, když v minulém týdnu pokračovaly hlavní akciové indexy již počtvrté v pozitivním duchu výkonnosti. Doposud se jeví měsíc leden pro investory jako vstřícný, neboť blue-chips index Dow Jones Industrial Average je o více než 6% výše než tomu bylo na úplném začátku roku 2013 (dle historie tak zatím směřuje k nejlepšímu výkonu za leden od roku 1989).

Začínající trading při dnešku je uveden v oblasti makrodat položkami objednávky zboží dlouhodobé spotřeby (Durable Orders) za prosinec s výsledkem 4,6% vs. očekávání 1,6% (bez transportu činily   1,3% vs. předpoklad 0%) a po otevření trhů se objeví také čekající prodeje domů za prosinec s možným číslem 0%. Posledním údajem bude Dallas FED Manufacturing Index.

Sezóna hospodářských výsledků pokračovala bilancemi mj. firem Biogen Idex, Caterpillar, Eaton a Roper Industries, zatímco větší příliv HV nastane v after hours společně se společnostmi BMC Software, Celanese, Sanmina-SCI, Seagate Technology, VMware, Yahoo.

Japonská automobilka Toyota Motor (TM) zaznamenala titul první největší světové automobilky za rok 2012, když poprvé od roku 2010 překonala v prodejích General Motors (GM). Globální prodeje rostly o 23% na rekordních 9,75 mil. Dobře si také vedly další japonské značky Nissan a Honda s rekordními objemy. GM tak prodalo 9,29 mil. aut a Volkswagen 9,07 mil. vozů.

Důležitou událostí tohoto týdne bude meeting FOMC FED ve dnech 29.-30.1. 2012, který znovu posoudí stávající situaci v sazbách a další scénář měnové politiky US centrální banky. Není očekávána žádná zásadní změna, kromě možného upřesnění durace QE3 v návaznosti na stav čísel z trhu práce. QE3 byl zatím stanoven bez časového omezení a podle posledních informací FED by tento proces mohl být ukončen již v t.r. V tom by mohl být výstup z jednání FOMC klíčový…

Hlavní US akciové indexy tak načínají pondělní session následovně: DJIA +0,12%, Nasdaq Composite +0,24% a SP 500 -0,02%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 96,60 USD za barel a zlato je na ceně 1656,10 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3458 a tedy posilení společné evropské měny.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na několika měsíční maximální výnos 2,00%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688