eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  21.12.2012 12:22:15

Stručný pohled na US trhy dne 21.12.12 – komplikace na obzoru

Páteční burzovní seance se bude odehrávat ve složitějších podmínkách než se na začátku týdne mohlo zdát, neboť není vyřešen fenomén „fiscal cliff“, když politici zatím nedosáhli nějaké kompromisní dohody a včerejší hlasování GOP o plánu „B“ bylo odvoláno. Tudíž v tuto chvíli není na stole připraveno žádné další opatření, které by na začátku ledna zabránilo automatickému zvýšení daní a krácení výdajových rozpočtových položek. To ovšem vyvolává nejistotu po Novém roce o daňovém prostředí a dalších návaznostech a může nadále přiživovat či přivolávat recesní náznaky v ekonomice.

V rámci předvánočního tradingu se také vyskytnou podle ekonomického kalendáře makrodata ve složení osobní příjmy za listopad (oček. +0,3%), osobní výdaje rovněž s očekáváním +0,3%, dále PCE Prices (náklady na osobní spotřebu) za listopad s předpokladem 0,1%, následují objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za listopad s číslem 0,2% (bez transportu se čeká -0,4%) a po otevření bude program završen indikátorem Un. Michigan Sentiment s očekáváním 74,0 bodů. Tudíž může se vyskytnout vliv makrosegmentu na trading.

Vedle uvedených informací se také na trhu objeví možná zvýšená volatilita (již tak vzedmutá kvůli fiskálnímu útesu) a objemy v návaznosti na proces zvaný quadraple witching, tedy čtyřnásobná expirace futures a options na akcie a indexy na trzích.

V rámci připravovaných reportů hospodářských výsledků lze jmenovat např. firmy Walgreen a Quanex Building Products.

Britský Office of National Statistics snížil číslo ekonomického růstu v UK pro 3.Q. na 0,9% z předchozí úrovně 1,0%. Výkon výrobních odvětví a zpracovatelských sektorů byl odhadován na 0,7%.

General Motors (GM) plánuje převzít zpět šest evropských facilit automobilky Opel do své struktury do roku 2016 (jedná se mj. o výrobny v Maďarsku, Itálii a Polsku). General Electric zaplatí 4,3 mld. USD za leteckou divizi Avio private equity firmy Cinven.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX vyskytuje na kursu 88,91 USD za barel (cca -1,20 USD) a zlato je na ceně 1646,70 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3212, tedy stále poměrně silné EUR.

Jak dnes vypadal trading na asijských trzích, lze odvodit z následujících čísel: Nikkei Average -0,99%, HangSeng -0,68%, BSE Sensex -1,09% a Shangai Composite -0,69%. Tedy evidentní podlehnutí zhoršenému sentimentuUSA.

Stejně jasný negativní směr nabírají indikace US futures, které ke konci burzovního týdne značně slábnou. DJIA je -155 bodů, Nasdaq 100 -35 bodů a SP 500 -18,50 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   8:17  Wall Street má za sebou druhou rally v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688