Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Podnikání  |  20.12.2012 16:38:50

Jak vybrat vhodnou doménu a jaký hosting zvolit k vybrané doméně

Pokud jste se rozhodli spustit svůj první nebo již několikátý vlastní webový projekt, e-shop či klasickou firemní prezentaci, zajisté tušíte že nedílnou součástí vašeho plánu musí být adekvátně zvolená doména, a k ní samozřejmě vhodný webhosting.

 

S výběrem jak vhodného hostingu, tak koupí domény vám pomůže jeden z předních poskytovatelů těchto služeb - hostingpark.cz. U některých poskytovatelů webhostingu Vám může být nabídnuta v rámci reklamní akce doména zdarma, jejíž náklad však v sobě skrývá poskytovatelem nabídnutý  webhosting. Ne vždy však je na první pohled lákavá nabídka domény zdarma tou nejvýhodnější volbou, a to z důvodu toho, že jej náklad musí být zahrnut do placených služeb, kterými jsou v tomto případě poskytované hostingové služby. Bohužel zpravidla se jedná o výrazně sníženou kvalitu poskytovaného hostingu aby bylo možné zajistit ziskovost celého projektu poskytovatele těchto služeb, který nese náklady jak s pořízením domény, tak s provozem serverů a jejich administrací. Narozdíl od těchto na první pohledkavých nabídek domén zdarma například projekt Hostingpark.cz garantuje špičkovou kvalitu hostingových služeb kdy servery jsou umístěny v nejmodernějším datacentru v ČR se standardizací Tier 3+, a  k tomu umožňuje prodej domén za férové ceny tak, aby nemusel vícenáklady skrývat do snížené kvality Vám poskytovaných hostingových služeb či úsporou na pořízení a provozu hardware.

 

lPodle čeho vybrat název domény

Před hledáním volného doménového jména byste se měli zamyslet nad otázkou SEO, jež hraje v novodobém internetu dosti zásadní roli. SEO je v internetovém žargonu zkratka pro anglický význam Search Engine Optimization, která jednoduše vyjadřuje zda je web či e-shop vhodně optimalizován pro vyhledávače, které pak díky dobrému SEO web či portál „posunou“ nahoru ve výsledku hledání na přední místa, anebo v případě špatné optimalizace jej uživatel nenalezne ani na páté stránce listování ve výsledcích na svůj dotaz.

V závislosti na oboru Vašeho podnikání či oblasti zájmu je vhodné zvolit doménu, v jejímž názvu bude obsaženo důležité klíčové slovo, které na Váš portál díky vyhledávačům přiláká další nové návštěvníky.

 

Rozhodně byste měli dbát také na délku samotného názvu. Čím kratší a výstižnější doména, ideálně jednoslovná nebo dvouslovná, tím lépe. Často se můžete setkat i s doménami, které v sobě obsahují pomlčku. Jedna pomlčka není na závadu, naopak vhodně rozdělená klíčová slova pomlčkou mohou být jistým benefitem pro uživatele a vyhledávač Vás za toto nebude penalizovat. Jakmile jste zvolili vhodnou doménu, ujistěte se, že není obsazená. Pro Českou Republiku je ideální výběr domény s koncovkou CZ. Pokud plánujete na doméně provozovat obsah v jiném jazyce než českém, ale váš předmět podnikání či oblast na kterou se zaměřujete je provozována v rámci ČR či EU, doporučujeme vybrat doménu EU anebo COM. Poté, co máte za sebou anabázi volby a výběru domény, můžete nyní provést příjemný a rychlý nákup online, po kterém budete s největší pravděpodobností řešit  hosting domény. Ideální variantou je zvolit poskytovatele, který Vám nabízí jak nákup domény, tak vhodný hostingový program.

 

lNezapomínejte ani na kvalitní webhosting

Vzhledem k tomu, že na zakoupené doméně budete s největší pravděpodobností provozovat nejrůznější projekty obchodního či informativního charakteru s očekávanou vysokou návštěvností, je kvalitní webhosting naprostou samozřejmostí. V tomto případě můžete vybírat mezi variantami Standard za 29,- Kč za měsíc nebo Business za 99,- Kč měsíčně, kde se jedná o hosting pro více domén. Hosting domény na obou variantách ocení i ti nejnáročnější zákazníci. Těšit se ostatně můžete na garantovanou dostupnost, plnohodnotnou a nepřetržitou podporu či neomezený přenos dat.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688