eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  29.11.2012 15:36:34

Stručná situace Wall Street: opening 29.11.12 s překročením hranic indexů

Čtvrteční obchodní den by se mohl nacházet v lepší kondici sentimentu na trzích v důsledku některých vyjádření zástupců politických reprezentantů a zejména i vystoupení prezidenta Obama ohledně žhavého tématu rozpočtové dohody a zabránění tak spuštění fiskálního útesu.

Vzhledem k tomu, že dopad do ekonomiky USA za cca 600 mld. USD (daně, snížení výdajů apod.) by mohl být v rozsahu kolem 3% HDP, je nutné vyřešit nastalou situaci cestou kompromisu a s nejnižšími dopady na ekonomiku a obyvatelstvo. Dnes se má sejít na další diskuzi US ministr financí Geithner s lídrem Demokratů v Senátu Reidem, lídrem Republikánů v Senátu McConnellem a další zainteresovaní účastníci jednání.

V rámci makrodat podle ekonomického kalendáře byly hlášeny položky úvodní požadavky v nezaměstnanostivýsledkem 393 tis. vs. očekávání 395 tis. (pokračující požadavky činily 3,29 mil. vs. předpoklad 3,325 mil.). Následoval report US ekonomického výkonu v podobě HDP za 3.Q. s resultátem 2,7 % vs. očekávání 2,8% a HDP Deflator vyšel s číslem   % vs. předpoklad 2,8%. Po otevření trhů se ještě objeví čekající prodeje domů za říjen s odhadem 1,0%.

K některým evropským informacím lze uvést, že německá míra nezaměstnanosti za listopad vykázala úroveň 6,9% podle očekávání, ale nárůst počtu lidí bez práce byl nižší. V rámci eurozóny byl vyhlášen nečekaný růst ekonomického sentimentu za listopad na 85,7 bodů, čímž byl zastaven předchozí 8 měsíční pokles. Indikátor obchodního klimatu dosáhl na úroveň -1,19 bodů vs. očekávání -1,60 bodů.

Itálii byla realizována aukce 10-ti letých bondů v objemu 2,98 mld. EURvýnosem 4,45% oproti předchozímu stavu 4,92% a je nyní nejnižší za poslední 2 roky. Vláda také prodala 5Y dluhopisyvýnosem 3,23% vs. předchozí 3,80%. Celkový umístěný objem 5,98 mld. EUR byl na horním konci cíle vlády 4-6 mld. EUR.

Vůči Číně se projevila aktivita další ratingové agentury Standard and Poor´s Ratings Services, která potvrdila suverénní dlouhodobý kreditní rating na úrovni „AA-„ se stabilním výhledem. Toto ohodnocení reflektuje silný potenciál růstu ekonomiky, robustní externí pozici a relativně zdravou vládní fiskální pozici dle mínění SP.

Postupně končící hospodářské výsledky dnes zveřejní mj. firmy Barnes and Noble, Kroger, Tiffany a v after hours např. Avago Tech, Omnivision Tech, Pacific Sunwear, Youku.com.

Vzhledem k tomu, že do konce t.r. realizují firmy výplaty dividend a speciálních dividend z důvodu nejistoty zdaněníroce 2013 (nyní 15%, po Novém roce může být až 40%), není bez zajímavosti se podívat na výkonnost indexu SP 500 Dividend Aristocrats, jež obsahuje firmy - nyní 51, které v rámci indexu SP 500 zvyšují pravidelné dividendové výplaty každý rok nejméně po dobu 25 let. Současná hodnota indexu 608,73 bodů znamená zhodnocení od zač. t.r. o 13,35%.

Hlavní US akciové indexy tak startují do tradingu s těmito stavy: DJIA +0,38%, Nasdaq Composite +0,58% a SP 500 +0,45%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází výše na kursu 88,43 USD za barel a zlato je také výše na ceně 1725,20 USD za trojskou unci.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,632%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688