eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  19.11.2012 15:36:58

Stručná situace Wall Street: vydatný opening 19.11.12

Úvodní pondělní seance sice navazuje na poměrně solidní závěr týdne předchozího, který byl zfinalizován nadějnými náznaky při výstupu z jednání mezi zainteresovanými stranami (prezident, Republikáni, Kongres) a vyplynuly z toho určité kompromisní možnosti dohody ještě před vypršením termínu na konci t.r. pro fiskální úpravy a zamezení problému fiskálního útesu. Nicméně předchozí ztráty tak ponechaly burzy v minusových týdenních statistikách.

Pro dnešek jsou k dispozici makrodata po otevření trhů v položkovém složení prodeje existujících domů za říjen s očekáváním 4,6 mil. jednotek a rovněž další údaj z housingu NAHB Housing Market Index za listopad s očekáváním 42,0 bodů.

V rámci hospodářských výsledků pokračují již v poklidném tempu bilance HV a pro dnes se dozvíme hospodářská čísla od mj. firem Lowe´s, Tyson Foods a v after hours to budou Nuance Comm., Agilent Technologies a Krispy Creme Doughnuts.

Evropské burzy a indexy na nich využívají zlepšeného náhledu právě na možnost dosažení US rozpočtového dealu a poměrně solidně posilují, čímž stahují ztráty z předchozího týdne. Jistou pozornost si vyžaduje opět Řecko, které stojí před řešením další tranže bailoutu. Ten má být začat diskutován zítra, kdy se mají sejít ministři financí eurozóny.

Menší akce byla oznámena v segmentu fúzí a akvizicí, kde společnost na ortopedii Wright Medical (VMGI) se dohodla na převzetí BioMimetic Therapeutics (BMTI) za sumu 380 mil. USD v cashi a akciích. Další informací je, že banka HSBC vede rozhovory o prodeji svého 15,6% podílu v druhé největší čínské pojišťovně Ping An, když globální britská finanční instituce pokračuje ve strategii prodeje nejádrových aktiv. Podíl má mít hodnotu 9,19 mld. USD.

V korporátní sekci se objevila zpráva o odchodu CEO Intelu P. Oteliniho z funkce zřejmě v květnu 2013, čímž začne dle firmy šestiměsíční přechodné období i mj. pro hledání kvalitního kandidáta.

Hlavní US akciové indexy se tak rozjíždějí do hlavních burzovních hodin s těmito stavy: DJIA +0,80%, Nasdaq Composite +1,16% a SP 500 +1,07%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 88,82 USD za barel (cca +2 USD) a zlato je na ceně 1730,40 USD za trojskou unci (cca +15,70 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2772.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,616%.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688