BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.11.2012 10:06:40

Souhrn 1. týdne investiční soutěže na reálných účtech - vede 117% za týden, hitem byla ropa

Shrnutí průběhu 1. týdne investiční soutěže na reálných účtech

První týden investiční soutěže na reálných účtech byl pro většinu soutěžících úspěšný. Více než polovina z nich, přesněji 50,59 procent, ukončila svůj první týden v plusu. Výsledná balance jejich účtů (zavřených obchodů) byla na konci týdne vyšší než počáteční kapitál, který byl pro všechny stejný, a to  10 000kč.

Přestože se 2. kola soutěže stejně jako toho prvního, které probíhalo na účtech s fiktivními penězi, účastnilo převážně mužské pohlaví, i ženy dokázaly, že umějí s penězi hospodařit a zhodnocovat je. Ačkoliv na jednu ženu v soutěži na reálných účtech zatím připadá 8,5 muže, v desítce nejúspěšnějších obchodníků jsou až dvě ženy.

Zdá se, že investování je nejoblíbenější aktivitou v Středočeském kraji, odkud zatím pochází nejvíce soutěžících druhého kola soutěže.

Pořadí nejobchodovanějších instrumentů se na prvních třech místech ve srovnání s 1.“demo“ kolem, nezměnilo. Soutěžící, stejně jako na fiktivních účtech, i na těch reálných nejraději obchodovali měnový pár EUR/USD a z komodit pak ropu a zlato. Měnový pár EUR/USD se na celkovém počtu transakcí podílel 48,33 procenty, na druhém místě se umístila ropa s 14,56 procenty a třetí místo obsadilo zlato s 6,97 procenty.

Struktura (oblíbenost) finančních instrumentů dle počtu transakcí

Graf dokazuje, že soutěžící na reálných účtech rádi obchodují nejen měnové páry, ale také komodity. Oblíbenost komodit, dokazuje i fakt, že právě na ropě byly uskutečněny oba nejziskovější i nejztrátovější obchod týdne.

Nejziskovější obchod 1. týdne 2. kola soutěže:

Soutěžící koupil v pondělí 5. listopadu dopoledne, tedy před začátkem prezidentských voleb v USA 0,19 lotu ropy a pozici uzavřel se ziskem 11 470 ve středu v poledne těsně po dosažení jejího cenového vrcholu.  Ropa v čase prezidentských voleb přesně kopírovala vývoj USD. Když USD oslaboval, cena ropy stoupala a naopak. Cenový průběh ropy, rovněž i nejziskovější (červeně) a nejztrátovější obchod týdne znázorňuje graf níže.

Nejztrátovější obchod byl otevřen ve středu 7. listopadu odpoledne jenom chvíli poté, co jiný soutěžící uzavřel již zmíněný nejziskovější obchod. Obchodník pravděpodobně předpokládal, že ropa bude po krátkém oslabení opět posilovat, což se ale nestalo a obchod zavřel v ten samý den se ztrátou 9 984 .

Nejziskovější a nejztrátovější obchod:

Hodinový graf ropa

U reálného obchodováni jsme se zaměřili i na srovnání denního a nočního obchodování.  10,38 procent transakcí bylo otevřeno v noci (22:00 – 07:00) a 89,62 procent transakcí bylo otevřeno přes den.

Co se týče ziskovosti/ztrátovosti obchodování ve dne nebo v noci, tak z výsledků 1. týdne reálného obchodování vyplývá, že nezáleží, jestli obchodujete přes den nebo přes noc. Důležité je, jaký čas Vám více vyhovuje. Téměř stejné procento ziskových transakcí bylo provedeno jak ve dne, tak i v noci.

Graf denního a nočního obchodování; počet otevřených transakcí ve dne/v noc

Počet otevřených transakcí ve dne/v noci; počet ziskových a ztrátových obchodů ve dně/v noci

 

Celkově

Ziskové

Ztrátové

Den

89,62%

71,70%

28,30%

Noc

10,38%

67,02%

32,98%

 

Hitem týdne byla ropa

Nejenže byl na ropě uskutečněný nejziskovější a nejztrátovější obchod týdne, ale také právě tento instrument byl obchodován i traderem týdne. Tyto fakta poukazují na všeobecnou oblíbenost této komodity nejentraderů velkých finančních institucí ale i našich českých obchodníků.

V 1. týdnu obchodování na reálných účtech svůj účet nejvíce zhodnotil obchodník s přezdívkou Kessler, a to o více než 117 procent. Tedy z počátečních 10 000 zakončil svůj obchodní týden se stavem účtu 22 000 . Jako nejlepší obchodník týdne získal od společnosti Bossaultrabook od společnosti DELL. Kompletní přehled jeho transakcí naleznete ZDE. Soutěžící navíc pořád hraje o hlavní cenu, kterou je Honda CRZ nebo o 2. a 3. místo, tedy odměnu ve výši 50 000 a 100 000 reálných na svůj investiční účet u Bossy.

Do soutěže se můžete stále zapojit. Navíc ani tento týden nebude nouze o ekonomické a politické události, které ovlivní dění na finančních trzích.

V úterý v 11:00 bude zveřejněn Index ZEW, což je index německého ekonomického sentimentu. Index je výsledkem průzkumu německých institucionálních investorů a analytiků ohledně vývoje tamní ekonomické situace v průběhu nejbližších 6 měsíců. Jakákoliv hodnota ukazatele pod nulou znamená horší budoucí ekonomický výhled. Minulý měsíc dosáhl Index ZEW hodnoty mínus 11,5. Pro tento měsíc se očekává, že dosáhne úrovně mínus 10,1.

Ve středu anglická centrální banka (BoE) zveřejní svůj výhled inflace a ekonomického růstu ve Velké Británii pro nejbližší 2 roky. Minulý týden se BoE rozhodla ponechat klíčovou úrokovou sazbu na nezměněné úrovni, a to ve výši 0,5 procenta. Navíc neohlásila ani další nákup vládních dluhopisů. Analytici dle agentury Reuters ale předpokládají, že BoE dříve nebo později nákup státních dluhopisů obnoví. Nejpozději by se tak mělo stát začátkem příštího roku, což by následně vedlo k oslabení libry.

Ve středu ve 20:00 bude zveřejněn zápis z posledního zasedání americké centrální banky (FED), tedy  z 23. a 24. října. Ekonomové budou pečlivě sledovat, jestli nevyjdou na povrch jakékoliv nové informace prozrazující skutečný stav a potenciální vývoj tamní ekonomiky.

Ve čtvrtek 15. listopadu v 11:00 zveřejní svá ekonomická čísla, tedy HDP za třetí kvartál, eurozóna. Těmto výsledkům budou předcházet informace o HDP dvou největších ekonomik společné měnové unie, a to Francie a Německa, v tomto pořadí v 7:30 a v 8:00. Ve čtvrtek zveřejní své HDP za třetí kvartál i Česká republika.

Ve čtvrtek bude mít v Atlantě proslov šéf americké centrální banky (FED). Jde o jeho první vystoupení od znovuzvolení Baracka Obamy za prezidenta USA. Měl by mluvit hlavně o úspěšném zotavení nemovitostního trhu, a to hlavně díky třetímu kolu měnového uvolňování. Ben Bernanke by mohl také využít této příležitosti k tomu, aby vyzval americké zákonodárce ke vzájemné spolupráci ohledně blížící se hrozby tzv. “fiskálního útesu“.

O něm by měl v pátek debatovat republikánský kongres a demokratický prezident Barack Obama. 

Michala Moravcová
Analytik finančních trhů

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 15:11  Index PMI z Chicaga klesl (28.3.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688