eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  12.11.2012 15:38:50

Stručná situace Wall Street: lehce zotavovací opening 12.11.12

Úvodní burzovní seance týdne nebude mít k dispozici příliš kurstovorných impulsů, samozřejmě kromě dalších informací z vývoje příprav jednání US legislativců o možnosti se vyhnutí fiskálnímu útesu v návaznosti na rámcové vyjádření se Obamovy administrativy. K dalším záležitostem pak jistě patří schválení řeckého rozpočtu o víkendu (na scéně se může Řecko opět objevit v pátek, kdy dochází k maturitě bondů v objemu za 5 mld. EUR…) a meeting ministrů financí Eurogroup.

US trhy budou mírně ovlivněny i svátkem Veteran´s Day, při kterém nejsou na programu žádná makrodata a navíc je uzavřen dluhopisový trh.

FED představil program kapitálového plánování a stress testů na rok 2013, který zahrnuje kapitálovou analýzu a prověření 19 firem a dále prověrku plánů kapitálu dalších 11 bankovních holdingů s celkovými konsolidovanými aktivy 50 mld. USD a více. Celkový scénář fungování by měl být zveřejněn 15. listopadu t.r.

Podle výročního reportu International Energy Agency (IEA) s názvem World Energy Outlook zřejmě dojde radikální změně nejen energetických zásob, ale i geopolitických linek. Do roku 2020 se má USA stát největším světovým producentem ropy a překonat tak Saúdskou Arábii. Výsledkem je, že pokračuje pokles US importu ropy (v současné době na 20% jejich potřeb) a tím se Severní Amerika může stát čistým exportérem ropy kolem roku 2030.

Čínské banky za měsíc říjen realizovaly objem půjček za 505 mld. yenů, což je 14% meziroční pokles a výsledek je dosti pod očekáváním na úrovni 590 mld. USD.

V rámci hospodářských výsledků byly představeny bilance firem Beazer Home, D.R. Horton a v after hours to budou mj. Hologic a Jacobs Engineering Group.

V segmentu fúzí a akvizicí se zřejmě bude realizovat převzetí zbývajícího podílu investiční banky Jefferies (JEF) firmou Leucadia National (LUK), když již nyní vlastní LUK 28,6% účasti ve společnosti. Již v pátek se objevil report o akvizici Titanium Metals (TIE) za 2,9 mld. USD společností Precision Castparts (PCP). Dále hodlá subjekt Sherwin-Williams (SHW) kupovat privátně vlastněnou mexickou firmu Consorcio Comex, S.A. za 2,34 mld. USD včetně dluhu.

Hlavní US akciové indexy tak nastupují do pondělní seance s těmito procentními změnami: DJIA +0,14%, Nasdaq Composite +0,45% a SP 500 +0,23%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na NYMEX na kursu 86,20USD za barel a zlato je na ceně 1734,20 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2721.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note zůstává na výnosu 1,611%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

09.03.2012Stručná situace Wall Street: lehce kladný opening 9.3.12 Stratton Prague (Stratton Prague)
24.02.2012Stručná situace Wall Street: lehce kladný opening 24.2.12 Stratton Prague (Stratton Prague)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688