Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  12.11.2012 15:35:50

Electro World zvýšil meziročně své tržby o pětinu

Electro World s.r.o., jeden z předních českých prodejců elektroniky, zveřejnil své finanční výsledky za fiskální rok 2011/2012, který skončil 30. dubna 2012. Společnost dosáhla tržeb ve výši 3,24 miliard , ve srovnání s rokem 2010/2011 jde o téměř 20% nárůst.

„Electro World tak navzdory situaci na trhu roste, což potvrzuje i zvýšení našich tržeb o pětinu oproti minulému fiskálnímu období,“ říká Ján Gažovský, generální ředitel Electro Worldu v České republice a na Slovensku a dodává: „I nadále se budeme držet nastavené strategie Electro Worldu, protože se nám opětovně potvrzuje, že jdeme správným směrem.“ Celkový hospodářský výsledek Electro Worldu s.r.o. před zdaněním byl 3,7 miliony , u Electro World (Wholesale) k.s. 31,5 milionů .

Electro World, je součástí mezinárodní skupiny Dixons a patří mezi tři největší elektro specialisty v České republice. U nás a na Slovensku má celkem 24 obchodů, expanzi však plánuje i nadále. Jedná se o multikanálového prodejce, a tak mohou zákazníci nakupovat jak v kamenných pobočkách, tak i na internetu. Svoji první prodejnu v tuzemsku otevřel v roce 2002, letos oslavil již 10. výročí na českém trhu, na Slovensku působí od roku 2008.

 

O Electro Worldu

Electro World je jedním z největších evropských a lokálních řetězců zaměřených na prodej elektroniky a elektrospotřebičů. Na domácí trh vstoupil v roce 2002 a v současnosti je pod touto značkou otevřeno v Čechách a na Slovensku 24 prodejen. Electro World je od začátku vstupu na náš trh jedním z lídrů maloobchodu s elektrem a ročně v jeho obchodech nakupují milióny zákazníků.

Electro World patří do nadnárodní skupiny Dixons Retail, světově známé společnosti specializované na elektrické spotřebiče. Vedle značky Electro World patří do Dixons také tradiční prodejny jako PC World, Currys a Dixons.co.uk ve Velké Británii a Irsku, Elkjop v severní Evropě, UniEuro v Itálii, Kotsovolos a Electro World v Řecku, Electro World v Turecku, PC City ve Francii a Itálii nebo internetový obchod Pixmania.com po celé Evropě. V současné době provozuje Dixons Retail ve 28 zemích více než 1.300 klasických či internetových obchodů a zaměstnává téměř 40.000 osob. V obchodech patřících do skupiny Dixons Retail každoročně nakupuje přes 100 miliónů zákazníků.


Zdroj: TZ Electro World

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688