BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  08.11.2012 12:47:07

KB - investice do italského dluhu ve 3Q vzrostly

Ohledně již ráno prezentovaných výsledků KB za 3Q lze také zmínit i situaci v oblasti investic banky. Oproti konci 2Q „kniha“ cenných papírů banky určených pro příp. prodej vzrostla z 134,3 mld. na 140,6 mld. . Dále se v ní zvýšil objem domácích státních cenných papírů a to z 88,7 mld. na 95,6 mld. , které tak vlastně tvoří cca 68 % z celku. K domácím finančním institucím pak portfolio narostlo ze 17 mld. na 18,1 mld. .

Ohledně investic do zahraničních státních dluhových cenných papírů pak naopak objem portfolia mezikvartálně klesl z 25,1 mld. na 24,3 mld. . Změnila se také poměrně jejich struktura. V daném segmentu jsou zřejmě nejsledovanější veličinou investice KB do italských státních dluhopisů. Ty zřejmě částečně díky i vyššímu ocenění vzrostly ze 7,4 mld. na 8,2 mld. . Naopak k výraznému poklesu došlo u investic do polských státních cenných papírů a to ze 7,8 mld. na 6,1 mld. . Další hlavní položkou jsou stále investice do slovenského dluhu, které stagnovaly na 6,4 mld. .    

Jak známo zbylých investicŘecku se banka zbavila již v první polovině roku, což mělo negativní dopad na hospodaření ve výši 343 mil. .

Co se týká nákladů na rizika, ty vlastně ve výsledcích pozitivně překvapily, když jejich tvorba dosáhla jen cca 365 mil. . Oproti 2Q došlo k poklesu ve všech segmentech, což vzhledem k vývoji ekonomiky lze jistě hodnotit pozitivně.

KB ve svém výhledu letos počítá s poklesem domácí ekonomiky o -0,8 %, s inflací 3,3 % a s nezaměstnaností 8,7 %. Ta by v příštím roce měla narůst na 9,5 %, inflace se snížit na 2,5 % a ekonomika vzrůst o 0,3 %, uvedla v prezentaci KB.

Zmínit lze také, že banka si i vzhledem k nárůstu konkurence udržuje stabilní počet klientů (1,605 mil.). Co se týká dceřiných firem, u stavební spořitelny jejich počet klesl o 6 % na 616 tis. a u ESSOX pak o 5 % na 273 tis. Penzijní fond naopak zaznamenal nárůst o 5 % na 521 tis.

Přestože výsledky banky na úrovni zisku za 3Q spíše zaostaly za tržním očekáváním, stále lze predikovat, že by KB mohla za letošní rok dosáhnout rekordního zisku, což by se následně mělo odrazit i na dividendě. KB v tomto směru dnes zopakovala svůj výhled výplatního poměru zisku na dividendu ve výši 60-70 %. Nějaký zvrat v hospodaření za poslední Q roku zřejmě nelze očekávat a dividenda by tak v kontextu vývoje měla dle mého názoru v příštím roce dosáhnout min. 220 /akcii. Vůbec nereálná není ani ve výši 250 .

Co se týče vývoje ceny titulu, ten dnes navázal na včerejší značný pokles. Akcie KB tak po více jak 3 měsících klesly i pod svůj 100 denní cenový průměr na úrovni cca 3785 . Zdá se však, že by právě zde mohly i najít podporu. Naopak v případě proražení těchto úrovní by si pak otevřely cestu k hladině 3650 , kde lze spatřovat další výraznější support.

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688