TNBiz (TN.cz)
Podnikání  |  07.11.2012 15:03:32

Vítězky soutěže Podnikatelka roku spojuje tvrdá práce

PRAHA (MEDIAFAX) - Prestižní ocenění Podnikatelka roku si ve středu převzaly nejúspěšnější majitelky českých společností. Oceněné podnikatelky vedly nejlépe své podniky k hospodářskému růstu a prosperitě, a to díky pracovitosti a prosté lidské slušnosti, informovala za pořadatele soutěže Petra Křapová.

V kategorii "Česká podnikatelka, která podnik vlastní a řídí" udělila odborná porota ceny ve třech kategoriích. V kategorii malá společnost (10 24 zaměstnanců) získala cenu Miroslava Kubatá ze společnosti Hebios. Střední firmu (25 99 zaměstnanců) vedla letos nejlépe ředitelka firmy Kovandovi Petra Kovandová. Cenu v kategorii velká společnost (100 a více zaměstnanců) získala Olga Bunce z podniku Britex-cz.

"Společnosti, které vlastní ženy, jsou mladší. Jinak řečeno, ženy začaly s podnikáním ve větším měřítku až později. Takové podniky dosahují vesměs lepších výsledků v hodnocení ekonomických ukazatelů ve srovnání se společnostmi jako celku, " řekl Pavel Finger, zástupce odborného garanta.

"Životní zkušenosti podnikatelek a jejich příběhy jsou pro mě velkou motivací pro další rozvoj tohoto projektu. Hodnoty, které soutěž oceňuje, mají nadčasovou platnost, nejsou cestou k rychlému úspěchu, zato o to trvalejšímu," shrnuje spoluzakladatelka projektu, Jana Švenková, partnerka a auditorka Mazars Audit.

"Letos jsme cenu "Výjimečná podnikatelka" věnovali Heleně Bednářové, majitelce firmy Centrin CZ, která provozuje tři pečovatelské domy zaměřené na pomoc seniorům. Rozhodli jsme se tak proto, že péči o seniory se v České republice nevěnuje dostatečná pozornost a soukromých poskytovatelů sociálních služeb pro starší spoluobčany je stále velmi málo," uvedla Jarmila Plachá, ředitelka marketingu a GE Money Bank.

V kategorii "Výjimečný růst firmy" vyhrála Jana Márová, majitelka společnosti Profima Effective. Cenu za inovativní řešení pak získala Hana Malurová ze společnosti Eskon, a. s. Z celkového počtu 11 321 společností bylo vybráno 246 s nejlepší finanční analýzou veřejně dostupných údajů.

Soutěž založily v roce 2008 poradenská společnost Mazars Audit a agentura Helas pořádající společenské akce. Jejím cílem je podpora českých žen, podnikatelek. Umožňuje ocenit ženy jako osobnosti a poukázat na významné projekty nebo inovace v různých oborech, které české firmy pod jejich vedením přinášejí na český nebo evropský trh. Klade si zároveň za cíl vyzdvihnout a šířit úspěchy žen dosažené v podnikání při respektování nepsaných mravních norem vzájemného obchodu.

František Bužek, buzek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688