Prezentace  |  05.11.2012 11:39:45

Interview spol. Ertrag & Sicherheit a Franklin Templeton: Čas pro akcie aneb proč by měli investoři nyní opět nastoupit a kam investovat své peníze

Horst Mathä, rakouský Sales Manager spol. Franklin Templeton Investments v rozhovoru se spol. E&S, Ertrag & Sicherheit.

 

Horst Mathä, Sales Manager Franklin Templeton
 Horst Mathä, Sales Manager
E&S: Jaký význam pro Vás má dlouholetá spolupráce se společnostmi E&S a JDC?

Horst Mathä (HM): Pro nás je důležité, abychom spolupracovali s profesionálními a vzdělanými poradci. A poradci společnosti Ertrag & Sicherheit tyto vlastnosti mají. Dobrý poradce si sám sobě určí vysoký standard kvality. Protože i on sám chce být přirozeně co nejlépe zaopatřen. Kromě toho patří k odlišujícím znakům dobrý servis na trhu. My nabízíme akce pro klienty, online prezentace a telefonické konference s našimi fondovými manažery. Myslím, že právě to u našich distribučních partnerů generuje transparentnost jednotlivých investičních strategií a tím i důvěru v naše produkty. Tuto důvěru mohou pak předávat dále svým klientům.

 

 

E&S: Proč by měli investořiinvestovatdo akcií právě teď?

HM: Změna akciového trhu v roce 2008 do dnes trvale znejistila mnoho investorů. Evropská dluhová krize tyto obavy ještě více rozdmýchala. Důsledek: mnoho peněz bylo uloženo do pevně úročených produktů, na vkladní knížku nebo do fondů peněžního trhu. Při zohlednění inflace investoři tímto způsobem trvale ztrácejí peníze.

Investoři bohužel nepoznají mnoho pozitivních vývojů na trzích, což je ovlivňuje v jejich rozhodování, kam investovat. Například právě prožíváme nejnižší nezaměstnanost od 20. let, ekonomika běží dobře a německý exportní průmysl hlásí rekordní údaje. Současně i ochota nakupovat je stejně vysoká jako v roce 2006. Při tom je v dnešní době mnoho podniků sestaveno lépe a mohou přesvědčit solidními a velmi likvidními bilancemi.To zní z mého pohledu pro nákup akcií velice slibně.

 

E&S: Jaké regiony nebo trendy jsou podle Vás nejperspektivnější, kam investovat?

HM: Spol. Franklin Templeton určila řadu významných globálních trendů, které mohou do budoucna pozitivně ovlivnit investiční příležitosti – zejména v rychle se rozvíjejících zemích. Střední vrstva, především v Asii, neustále roste. Tato důležitá skupina spotřebitelů vlastní kupní sílu k tomu, aby se nové národní hospodářství nadále rychleji rozvíjelo. S vyšším životním standardem se zvyšuje také životní očekávání a spotřeba v rychle se rozvíjejících zemích. Toto by mělo hospodářský růst v asijských rychle se rozvíjejících zemích dlouhodobě stimulovat. Jedním z dalších trendů, který je třeba sledovat, je urychlení urbanizace. Rostoucí potřeba infrastrukturních, dopravních a stavebních projektů zvyšuje poptávku po surovinách, dodavatelích a technologii. Dle odhadů mnoha expertů profitují z tohoto vývoje především rychle se rozvíjející země – a také investoři, kteří do těchto regionů investují.

 

E&S: Jaký význam má pro Franklin Templeton východoevropská oblast?

HM: Vzhledem k tomu, že je spol. Franklin Templeton Investments lokálně zastoupena v mnoha zemích východní Evropy, má pro nás tento region zcela specifický význam. V roce 2010 jsme v Rumunsku prostřednictvím výběrového řízení převzali management od Fondul Proprietatea. Fondul Proprietatea je největší státní fond ve východní Evropě s celkovou hodnotou přes 3 miliardy eur, z něhož jsou v akciích vypláceni Rumuni, kteří byli během socialistického režimu vyvlastněni.

Kromě toho má Franklin Templeton kanceláře v různých východoevropských zemích, kde přímo na místě aktivně podporujeme a poskytujeme poradenství distribučním partnerům z Polska, České republiky, Slovenska, Maďarska, Rumunska a z dalších východoevropských zemí.

 

E&S: Franklin Templeton Investments spravuje celosvětově majetek fondů v hodnotě téměř 550 miliard euro. Do jaké míry profituje Franklin Templeton v Rakousku z této silné globální přítomnosti na trhu?

HM: V první řadě profituje Franklin Templeton v Rakousku ze silného prosazení své značky a produktů na trhu. Naše expertízy globálních akcií, akcií rozvíjejících se trhů a globálních dluhopisů nám dávají možnost širokého rozprostření.

Lokální přítomnost je pro všechny týmy Franklin Templeton rozhodujícím faktorem. Analytici a fondoví manažeři disponují více než 60 kancelářemi v 34 zemích světa.

Portfolioví manažeři, analytici a produktoví specialisté shromažďují informace z první ruky, detailní znalosti o firmách, trzích a celých hospodářských oblastech.

 

E&S: Děkujeme za rozhovor!

 

 

Společnost Ertrag & Sicherheit Vermögensberatung Ges.m.b.H. (dále jen E&S), se sídlem ve Štýrském Hradci (Grazu) v Rakousku, je jedním z vůdčích majetkových poradců. Specializuje se na dlouhodobé budování majetku prostřednictvím investičních nástrojů zaměřených na věcné hodnoty. Firma má více než 50 zastoupení po celé Evropě.

V oblasti investičního poradenství a zprostředkování finančních nástrojů (jako např. investičních fondů) pracují poradci spol. Ertrag & Sicherheit jménem a tedy s ručením obchodníka s cennými papíry, společnosti Jung, DMS&Cie GmbH (dále jen JDC). E&S a JDC tak tvoří strategické partnerství, které se optimálně doplňuje.

Informace obsažené v tomto článku nejsou podkladem pro žádná investiční či jiná rozhodnutí.

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688