BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  29.10.2012 10:54:15

ČEZ dnes čeká aukce v Bulharsku, O2 již získá 5 mil. akcií + další aktuality

Pohled na domácí index PX dnes v úvodu zahájení seance mohl nejednoho investora výrazně vyděsit. Index PX totiž propadl o -6,2 % na 904,2 b., tj. na úroveň, kde se naposledy nacházel v úvodu srpna. Při pohledu na kurzové změny u jednotlivých emisí, však bylo patrné, že se bude jednat jen o technickou chybu. To následně potvrdila i sama burza. Zatím můžeme jen spekulovat o důvodech. Dnešním dnem se např. měnil při výpočtu tzv. faktor zřetězení. Připomenout lze odchod společnosti KITD z hlavního trhu, resp. ze segmentu SPAD. Titul se začal obchodovat v novém segmentu START.

Po pátečním „technickém“ uzavření pod 50denním cenovým průměrem se nicméně zmiňovaný index dnes drží níže. Dostává se pod hladinu 960 bodů, když oslabuje o více jak 0,5 %. Svou vahou negativně působí zejména ERSTE a ČEZ. Rakouská banka se zítra představí s výsledky za 3Q. U ČEZ si musíme v tomto směru počkat do příštího čtvrtku. Firma se dnes nicméně nejspíše zúčastní plánované aukce v Bulharsku. Tamní vláda na burze prodává své minoritní 33 % podíly ve 2 distribučních společnostech, které právě ČEZ majoritně ovládá. Na titul však kromě obecného negativního vývoje na trzích působí dnes dále klesající ceny elektřiny. Ty v Německu (s dodáním v roce 2013) dnes zaznamenaly nová „minima“ 46,80 EUR/MWh. Za tuto cenu se dala elektřina pořídit naposledy v listopadu 2010. ČEZ nicméně dnes již klesá pod hladinu 710 , tj. nejníže od 8.spna.

Ke společnosti ORCO lze zmínit hlášení společnosti, že UBS k 23.10. snížila počet držených akcií pod 5 %, resp. na 4,93 % (z cca 6,84 mil. akcií na 5,32 mil.). Upřesnit lze i naší zprávu z minulého týdne, kdy jsme informovali o nákupech akcií finančním ředitelem N. Tommasinim. Tato transakce se objevila v regulatorních přehledech ČNB. Dle přehledu agentury Bloomberg a i jiného zdroje, se však jednalo naopak o prodej 10 tis. akcií.

Ohledně pokračujícího odkupu vlastních akcií TELEFÓNICA O2 se dnes již možná počet odkoupených akcií dostane přes 5 mil. K pátku firma získala 4,981 mil. vlastních akcií, tj. 1,55 %, za které vynaložila cca 1,95 mld. . V minulém týdnu jich odkoupila 203 tis., tj. v denně v průměru přes 40tis.

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688