Špičkový bazén = špičkové auto?

Jiřina Kavková, 26.10.2012

Má to více společného, než se zdá. Špičkový bazén i špičkové auto se vám líbí na první pohled, jsou potěchou pro oko, můžete na ně být hrdí a mnozí vám je budou závidět. Vždy se do obou těšíte a nechcete z nich ven. Na povrchu je vše elegantní, uhlazené, ale přesto uvnitř šlape moderní výkonná technologie, na kterou je vždy spoleh. Celek působí luxusně a přesto je vše dokonale funkční, praktické a vyřešené do posledního detailu. Navíc tak technologicky vyspělé, že se téměř nemusíte starat o údržbu. Nezbývá než pozvat přátele na projížďku. Nebo na skvělou party u bazénu?

Desjoyaux, to je BMW mezi bazény
Pokud jste už našli vaše auto snů, je na čase začít hledat i takový bazén. Stejně jako je Německo kolébkou špičkových aut, je Francie kolébkou špičkových bazénů. Postupem času se pro technologicky nejvyspělejší bazény s kompaktní, bezpotrubní filtrací vžil dokonce název „francouzský bazén“.

Technologii „bezpotrubní filtrace“, která u bazénu umožní kombinovat bezúdržbovost s vysokou kvalitou a designovou vytříbeností, ve Francii vynalezl a patentoval Jean Desjoyaux. Jeho rodinná firma je dnes světovou bazénovou jedničkou. Značka Desjoyaux je mezi bazény tím, čím je BMW mezi auty. Lidé si jí volí nejen kvůli designu, ale i díky špičkové technologii.

V čem se tedy kromě luxusního designu bazény Desjoaux liší od ostatních bazénů
Běžný bazén, tak jak ho většinou známe, je vlastně veliká nádoba plná vody, do které vedou různé přívody a vývody, kudy voda proudí do opodál umístěného složitého zařízení. Tam se čistí v pískových filtrech, případně i ohřívá, a dalším potrubím se vrací zase zpět. Celá tato soustava samozřejmě časem stárne a jakákoliv závada na potrubí vyžaduje zejména u větších bazénů složitou opravu. Často i rozkopání celého bazénu či zahrady. Díky složitosti systému je pravděpodobnost úniku vody z bazénu či z potrubí poměrně vysoká.

„Francouzský bazén“ oproti tomu nemá jediný vývod ani přívod vody, který by stavbu a následnou údržbu bazénu komplikoval. Systémem ztraceného bednění je vytvořen libovolný tvar bazénu. Ten se vybetonuje a dovnitř se umístí na míru vyrobený „liner“, který odsátím vzduchu přesně přilne na stěny. Tím se vytvoří z jednoho kusu dno i stěny bazénu. A to bez jediné škvírky, vpustě či výpustě, tedy na místech, kde by v budoucnu mohl vzniknout problém. Výhodou je i možnost v případě potřeby „liner“ kdykoli rychle vyměnit. Životnost takového bazénu je tak takřka neomezená.

Kompaktní jednotka bezpotrubní filtrace
Říkáte si, jak se bude vodu filtrovat, jak se bude čistit a co když jí bude zapotřebí i ohřívat? A tady je právě to tajemství bazénu Desjoyaux. A sice jednotka bezpotrubní filtrace. Tato kompaktní jednotka, zavěšená na okraji jako lodní motor, či vestavěná do stěny bazénu, zvládne vše, na co jiné bazény potřebují velké zázemí a spoustu potrubí. Všechno se pak odehrává v jednom místě, žádné díry do bazénu, nulové riziko úniku vody, plně automatický a téměř bezúdržbový chod. Jednotka je vybavena dvěma kloubovými tryskami, perličkou a LED světlem. Může být ale doplněna i protiproudem a různými typy ohřevu. Jde o mnoho funkcí na jednom místě.

Více informací najdete na www.desjoyaux.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny