BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Prezentace  |  08.10.2012 12:35:40

Zhodnocení prvního týdne obchodní soutěže BOSSA

Máme již za sebou první týden prvního kola jedinečné soutěže společnosti BOSSA, ve které se poprvé v historii České republiky obchoduje na finančních trzích naostro!

Češi ani tentokrát svého soutěživého ducha nezapřeli a o soutěž projevili nečekaný zájem. Doposud uskutečnili 26 801 transakcí. Zdá se tedy, že společnost BOSSA udeřila hřebíček na hlavičku, když přišla s nápadem soutěže v reálném prostředí s reálnými penězi. A teď ať se ukáže ten správný trader!

Obchodování na finančních trzích chytlo obě dvě pohlaví. Ženy se na celkovém počtu podílí 15 procenty. Zbylých 85% pak tvořili muži.

Investoři provedli největší počet transakcí na následujících 9 investičních instrumentech:

Těchto 9 instrumentů se na celkovém počtu transakcí podílelo 65 procenty. Jak je z grafu vidno, u soutěžících byl nejoblíbenějším instrumentem měnový pár EUR/USD, za ním následovalo zlato a ropa. Češi také ale obchodovali českou korunu a to v páru s eurem a dolarem.

Na celkovém počtu transakcí se všechny investiční instrumenty podílely následujícím podílem.

Z investorského hlediska je jednoznačně zajímavý vývoj měnového páru USD/CZK. Ten od pondělí do pátku posílil o více než 2.78 procenta.

Měnový pár USD/CZK zahájil obchodní týden v neděli ve 23:00 na úrovni 19.519 a v pátek odpoledne atakoval hranici 19.00. Zdá se tedy, že investoři vůbec nerespektují záměry měnové politiky ČNB. Ta na konci září srazila úrokovou míru na historické minimum, a to 0.25 procenta. Teď můžeme čekat, jestli ČNB vytáhne další esa z rukávu. V případě, že se jí dosavadní měnový vývoj nebude líbit, mohli bychom očekávat, že zahájí intervence na měnovém trhu.  

Nejziskovější obchod

Nejziskovějším obchodem tohoto týdne byla transakce na ropě. Obchodník nakoupil 0.5 lotu ropy, a to 3. 10. 2012 ve 20:39 za 88.09 USD a prodal ji následující den ve 21:20 za 91.54 USD, čímž celkově za 1 den vydělal 33 000 CZK.

Nejztrátovější obchod

Na druhé straně nejztrátovější obchod se odehrál na měnovém páru EUR/USD. Soutěžící ve čtvrtek ráno prodal 2 loty eura a koupil dolar. Předpokládal tedy oslabení eura a posílení dolaru. Co bylo podnětem otevření jeho pozice, nevíme. Z analytického hlediska je možné jenom konstatovat, že ve čtvrtek se očekávalo zasedání Evropské centrální banky. V 13:45 byly vyhlášeny úrokové sazby. Ty zůstaly na nezměněné úrovni 0.75 procent. Tento výsledek byl očekáván a nepřekvapil. Ve 14:30 pak mluvil prezident ECB Mario Draghi, který vlil trhům pozitivní náladu, když opět potvrdil, že ECB je připravena nakupovat dluhopisy.

Kdyby soutěžící pozici ihned po vystoupení Draghiho zavřel, tak by ztratil o 20 000 méně. Proto je důležité zprávy sledovat a nastavovat stoplossy, které zabrání případné katastrofické ztrátě, když aktuálně nemáme bezprostřední přístup k platformě.

Každý se nejlépe učí na vlastních chybách. Je proto důležité si své chyby zaznamenávat a poučit se z nich. Společnost BOSSA pořádá semináře a osobní konzultace, na kterých si můžete za asistence našich odborníků a zkušených traderů zdokonalovat své obchodní dovednosti.    

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688