TNBiz (TN.cz)
Investice  |  04.10.2012 10:05:06

Skupina AAA Auto zvýšila za tři čtvrtě roku prodeje o 15,1%

PRAHA (MEDIAFAX) -

Skupina AAA Auto plánuje prodat v letošním roce 50 tisíc vozidel. Již nyní jich i přes problémy s Centrálním registrem vozidel prodala přes 39 tisíc, za uplynulé tři kvartály se tržby meziročně zvýšily o 15,1 procenta, informovala ve čtvrtek generální ředitelka skupiny Karolína Topolová.

V samotném třetím čtvrtletí narostly meziročně prodeje o 13,1 procent, nejvíce vyskočily na Slovensku (meziroční růst o necelou třetinu).

Za poslední tři měsíce zvládla skupina prodat 13 161 vozů, většinu (8 532) z nich si koupili lidé v České republice, necelé čtyři tisíce na Slovensku a skoro 650 na ruském trhu. "Hlavním zdrojem již jedenáct čtvrtletí trvajícího nepřerušeného růstu prodejů skupiny je stále Česká republika," řekla Topolová, podle které byl stejný letošní výsledek prodeje za třetí kvartál v České republice způsobený opakovanými problémy Centrálního registru vozidel (CRV). "Přestože jsme se maximálně snažili vysvětlit, že veškerou administrativu spojenou s přihlašováním vozů vyřizujeme za zákazníky sami, lidé začali nákup vozů odkládat a čekali, zda se situace na registru zlepší. To nám potvrdil i náš vlastní telemarketingový průzkum mezi zákazníky," vysvětlila Topolová.

Přes problémy centrálního registru mělo AAA AUTO stále lepší prodejní výsledky, než zbytek trhu, což potvrzují i data expertní společnosti Cebia. "Podle našich statistik poklesly prodeje ojetých vozů v ČR v srpnu o 15 procent. Analýzy ukazují, že jednoznačným důvodem byly další problémy CRV, které negativně ovlivnily mnoho prodejců ojetin. Jejich prodeje klesly mnohem níže, než je v srpnu jako měsíci mimo hlavní sezónu obvyklé," řekl Martin Pajer, generální ředitel společnosti Cebia, která má na českém trhu největší rozsah zdrojů statistických dat z trhu ojetých automobilů.

Letos chce skupina prodat více než 50 tisíc vozů. "Na základě výsledků prodejů za letošních prvních devět měsíců, kdy jsme oproti loňsku dosáhli 15procentního růstu a již prodali celkem 39 002 automobilů, vidím tento cíl jako velmi realistický. Věřím, že k tomu přispějí i naše nedávno otevřené pobočky v Sokolově a Michalovcích," uzavřela generální ředitelka skupiny.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

09.10. 16:56  AAA (Barbucha269)
09.10. 16:50  zvýšení prodeje (Andula586)
08.10. 19:37  50k (grc)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688