Tiskové zprávy  |  18.09.2012 15:22:19

V Česku se rozjíždí nový internetový portál pro burzovní investory: www.stox.cz

Internetový portál STOX.CZ chce oslovit on - line investory nízkými poplatky a nabízí podporu on - line obchodování na profesionální obchodní platformě obchodníka Interactive Brokers i s možností vedení účtu v českých korunách.

Brněnský investiční zprostředkovatel Grant Capital a.s., provozující internetový portál STOX.CZ ,  začíná po dvouleté spolupráci s britským obchodníkem Interactive Brokers (UK) nabízet od dnešního dne podporu pro on - line obchodování. Prostřednictvím portálu STOX.CZ nabízí českým investorům robustní a stabilní platformu Trader Workstation (TWS) a širokou technickou podporu za výjimečně nízké poplatky pro samostatné aktivní investory.

„Dospěli jsme k tomu, že se v České republice vytvořila skupina spíše mladších investorů, kteří nepožadují služby osobního makléře, případně si sami dělají technické a fundamentální analýzy a zároveň požadují co nejnižší poplatky a stabilní systém, na kterém mohou obchodovat on-line téměř odkudkoliv. Právě pro ně je nová platforma určena ,"  říká jeden z manažerů projektu Miroslav Vybíral

„Portál STOX.CZ ovšem myslí i na investory, využívající investičních doporučení zkušených analytiků. Poskytuje prostor pro získávání informací důležitých pro samotné obchodování, jako jsou významné ekonomické zprávy, či samostatná sekce věnující se vzdělávání pro obchodování na on - line platformě TWS.   Sekce vzdělávání se bude nadále rozšiřovat, "  dodává Mojmír Boček, druhý z manažerů projektu.

Další důležitou službou pro klienty STOX.CZ je rozsáhlá  možnost technické podpory. Proškolení pracovníci jsou každý obchodní den připraveni zodpovídat otázky klientů nejen na telefonu ,  ale i na živém chatu. Firma začala zároveň posilovat i personálně a přibírá nové specialisty.

Obchodování na platformě TWS nabízí kromě jiného multiměnový obchodní účet, v rámci kterého investoři nemusí převádět peníze mezi měnami při obchodování až na osmdesáti světových trzích. Další výhodou je robustnost systému, který v praxi takzvaně  " nezamrzá "  při vysokém počtu obchodních pokynů.

„V současné době nabízíme v rámci TWS platformy primárně obchodování s Akciemi a ETF. Naším klientem je investor, který má přehled o dění na trzích a do obchodování si nepotřebuje nechat příliš mluvit. Díky tomu vzniká prostor pro velmi nízké poplatky. Poplatek za obchod na amerických trzích začíná u šesti amerických dolarů a za obchod na evropských trzích u osmi eur, což je až o polovinu méně, než dosud obvyklé ceny, které aktivní čeští investoři platí u jiných obchodníků " , říká Pavel Šťastný, předseda představenstva společnosti Grant Capital a.s., provozovatele portálu STOX.CZ

Komplexní servis při samotném on-line obchodování na platformě TWS společnosti Interactive Brokers nabízí STOX.CZ jako první v České republice. Servis zahrnuje i orientaci v platformě, technickou podporu v nastavení platformy a obchodního účtu. Dále zprostředkovává komunikaci s obchodníkem Interactive Brokers (UK) v češtině, technický dohled nad pokyny, nebo třeba převzetí pokynu v případě neschopnosti klienta pokyn zadat.

Při otevření účtu  prostřednictvím  STOX.CZ se nabízí investorům ve věku 18-26 let minimální vklad již od 3.000,- USD, nad 26 let minimální vklad od 5.000,- USD. Individuálním investorům přitom britští obchodníci nabízejí otevření účtu pouze při dvojnásobném vkladu.

 

Vklad a vedení obchodního účtu je možný i v českých korunách, což se podařilo po delší době vyjednat právě pro české klienty.

Nový portál podporující online obchodování je dostupný od 3.září 2012 prostřednictvím webu www.stox.cz.

Investiční zprostředkovatel Grant Capital a.s., provozovatel portálu STOX.CZ zahájil již v roce 2010 spolupráci s Interactive Brokers (UK), Ltd., který je evropským obchodníkem, spadajícím do skupiny Interactive Brokers Group. Brněnský investiční zprostředkovatel Grant Capital a.s. nabízející investiční služby klientům v ČR, vykonává svou činnost od roku 2007.

Interactive Brokers Group Inc. je přední světový obchodník s centrálou v Greenwich v Connecticutu a má přibližně 850 zaměstnanců v pobočkách po celém světě. Obchodník Interactive Brokers je regulován SEC, FINRA, NYSE a SFA. Skupina Interactive Brokers již 35 let zajišťuje elektronický přístup na kapitálové trhy a její základní kapitál činí 5 miliard USD. Je světovou jedničkou v počtech denně realizovaných obchodů (zhruba 500.000 obchodů) a využívá pokročilého systému exekuce pokynů Smart RoutingSM, vyhledávající nejrychlejší a nejvýhodnější vypořádání obchodního pokynu. Akcie společnosti jsou volně obchodovatelné na americké burze Nasdaq (Ticker: IBKR).

 

Kontakt:

Grant Capital a.s.

Lidická 26 Brno

Tel: 517 079 079

Web: www.grantcapital.cz , www.stox.cz

Email: info@grantcapital.cz , stox@stox.cz




Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688