Safina: Smysl investic do zlata se potvrzuje. Firma bude spolupracovat s obchodníkem Patria Direct

Autor: Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
11.09.2012 15:15:16

Patria Direct, a.s., přední retailový obchodník s cennými papíry, a společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů a prodejce investičních kovů ve střední a východní Evropě, zahajují od začátku měsíce září vzájemnou spolupráci. Partnerství pokrývá prodej produktů investičních kovů společnosti SAFINA prostřednictvím Patria Direct. Spojení těchto dvou předních společností na českém trhu podtrhuje rostoucí poptávku po drahých kovech mezi investory a veřejností.   

„Velmi si spolupráce s Patria Direct vážíme, je to spolehlivá investiční společnost se silnou tradicí a výborným jménem v České republice. Partnerství s Patria Direct se stává důležitým milníkem pro rozvoj naší prodejní politiky investičních kovů. Je to první spolupráce s takto významným finančním domem, kterou uzavíráme,“ uvedl Tomáš Plachý, generální ředitel společnosti SAFINA, a dodal:  „Investiční kovy nacházejí oblibu i mezi investory, kteří dříve o této alternativě neuvažovali, nyní zaznamenáváme významný posun. Jen za polovinu tohoto roku se naší společnosti podařilo  prodat více jak 350 kilogramů investičního zlata a poptávka po dalších kovech vzrostla o 10%, nicméně současným krokem by mělo dojít ještě k výraznějšímu růstu.“

Všichni klienti Patria Direct, a.s. budou mít od září tohoto roku možnost koupit investiční zlato, které bude k dispozici ve formě ražených destiček v provedení 31,1 gramů (trojská unce), 50 gramů, 100 gramů, 250 gramů, 500 gramů a 1000 gramů.

„Investiční kovy se stávají stále častěji poptávaným investičním produktem, proto jsme se rozhodli vyhledat spolehlivého partnera, který by nám jej umožnil zařadit do naší nabídky. SAFINA je předním prodejcem investičních kovů na místním trhu, kvalita jejích produktů a celý servis nás přesvědčil, že partnerství nám přinese výraznou přidanou hodnotu,“ řekl Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel Patria Direct.

Produkty investičních kovů společnosti SAFINA pocházejí od světoznámé rafinérie PAMP, která je certifikována u asociace LBMA – London Bullion Market Association. Slitky od švýcarské rafinérie PAMP se odlišují svým precizním zpracováním a ražbou reliéfu s přidanou uměleckou hodnotou – na slitku je zobrazena bohyně štěstí a hojnosti Fortuna. Certifikace u LBMA zajišťuje osvobození investičního zlata od DPH.  

Tomáš Plachý, generální ředitel SAFINA, dodává: „Jsme toho názoru, že se v současné době smysl investice do zlata potvrzuje, zejména kvůli krokům nejen centrální banky USA, ale též EU, kde Evropská centrální banka rozhodla o neomezeném nákupu bondů zemí EU nejvíce postižených dluhovou krizí.  Tyto kroky zvyšují inflační očekávání a narůstá tedy riziko významné budoucí inflace a znehodnocení peněz. Komodity, jakožto hmotný opak virtuálních aktiv, v takových dobách zvyšují svou hodnotu, a to právě minimálně o uvedené inflační očekávání.  Předpokládáme, že měnová politika zůstane i nadále mimořádně uvolněná, z tohoto důvodu je investice do zlata správnou volbou, jeho cena i nadále poroste. Příkladem je vývoj ceny zlata v minulém týdnu, kdy po několika oznámeních o uvolňování peněz do ekonomiky USA A EU a odhadu vývoje hospodářského růstu klesl americký dolar a zlato opět významně posílilo.

Podíváme-li se na vývoj zlata v minulých letech, tak se nám potvrdí, že je to prověřené aktivum, které uchovává hodnotu peněz. Hodnota zlata vyjádřená v českých korunách průběžně roste, jeho zhodnocení od roku 2005 doposud každoročně narůstá o cca 20 %.  V nadcházejícím období sice nepředpokládáme podobné zhodnocení, ale bude se i nadále jednat o významný růst. Velikost investice vždy záleží na požadavcích a možnostech klienta. Nicméně velikosti slitků jsou již od 1 g, ovšem o investici se začíná hovořit od gramáže jedné trojské unce (1 oz tj. 31,1 g), kde dnešní cena dosahuje hodnoty zhruba 36 000 .  U této hmotnosti je gramová cena zlata již příznivější než u menších gramáží, kdy je gramová cena díky připočítávanému prémiu v podobě nákladů na dopravu, pojištění, výrobu a balení vyšší. Nejvýhodnější je tento poměr u 1000g slitku a obecně platí, že čím vyšší gramáž, tím je tento poměr výhodnější. Klientům doporučujeme ponechat tuto investici 3 a více let. Může se však stát, a v minulých letech to nebyla výjimka, že investoři vydělají na prodeji investičního zlata již během několika dalších měsíců fyzického držení zlata."

###

Patria Direct, a.s.  je součástí významné finanční skupiny Patria Finance, a.s., založené v roce 1994 jako první investiční banka v České republice. Patria Direct je od 10. 5. 2001 licencovaným obchodníkem v rozsahu stanoveném Českou národní bankou, která nad ní rovněž vykonává dozor. Základní kapitál společnosti činí 150 mil. Cílem Patria Direct je poskytovat profesionální služby individuálním investorům. Nabízí fyzickým i právnickým osobám přístup na významné světové i lokální kapitálové trhy. www.patria-direct.cz

SAFINA, a.s. je společností s uceleným výrobním programem v oblasti zpracování a výroby produktů z drahých a neželezných kovů, včetně jejich recyklace. Hlavní průmyslová zaměření společnosti jsou výroba a recyklace pro elektrotechnický, automobilový, chemický a sklářský průmysl. Klíčovou činností společnosti je také výroba a prodej investičních  drahokovových destiček a slitků, které se vyrábí především z kovů jako je zlato, stříbro a platina. Výroba SAFINY je založena na environmentálním managementu a nejnovějších inovacích v oboru. Své obchodní aktivity směřuje nejen na evropský kontinent, který je prioritní, ale orientuje se i na další teritoria, především Asii, Severní Ameriku a Ruskou federaci. SAFINA zaměstnává celkem 205 osob a její obrat za první pololetí v roce 2012 tvořil 2,2 mld. . SAFINA, a.s. sídlí v obci Vestec u Prahy, kde se nachází centrála a hlavní výrobní komplex společnosti. Tento rok se společnost SAFINA zařadila do prestižního žebříčku Czech Top 100.  www.safina.cz


 

Barbora Dlabáčková

BEST Communications

K článku zatím nejsou žádné komentáře!

Zlato online

Zlato - online graf v USD

Datum Jedn. Kurz
24.04.2024 22:10 1 unce 2 318,31 USD
24.04.2024 22:04 1 unce 2 319,28 USD
24.04.2024 21:56 1 unce 2 319,17 USD
24.04.2024 21:48 1 unce 2 318,92 USD
24.04.2024 21:44 1 unce 2 320,42 USD
24.04.2024 21:36 1 unce 2 321,84 USD
24.04.2024 21:28 1 unce 2 321,94 USD
24.04.2024 21:22 1 unce 2 321,51 USD
24.04.2024 21:12 1 unce 2 321,87 USD
24.04.2024 21:08 1 unce 2 321,16 USD

Další kurzy

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.