Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  17.08.2012 15:30:58

GE Money Bank v 1H12 s hrubým ziskem 2,59 mld.Kč

·         Konsolidovaný čistý zisk dosáhl 2,32 miliardy

·         Konsolidovaná kapitálová přiměřenost vzrostla na 19,8 % a je i nadále jednou z nejvyšších na trhu

·         Vklady klientů činí 102 miliard 

·         Úvěry klientům zůstávají na úrovni 117,9 miliardy

·         Meziroční nárůst nových obchodů ve firemním bankovnictví o 25 %

·         Počet poboček vzrostl na 254

 

Zisk GE Money Bank před zdaněním vzrostl v prvním pololetí 2012 na 2,59 miliardy . Vklady klientů ke konci sledovaného období dosáhly hodnoty 102,9 miliardy a úvěry klientům zůstávají v hrubé výši na úrovni 110 miliard . Krytí nesplácených úvěrů opravnými položkami[1] je ke konci června 2012 stále na solidní úrovni přesahující 75 %. Celková výše kapitálu překročila 32 miliard . „Banka zůstává vysoce zisková i přes masivní investice do rozvoje pobočkové sítě. Za poslední rok jsme otevřeli 10 nových poboček a nejméně šest dalších přidáme do konce tohoto roku,“ uvedl Sean Morrissey, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank, a.s. „Vedle toho jsme představili naši první mobilní pobočku pro oblast Jižních Čech, pokračujeme v modernizaci stávajících poboček a také jsme rozšířili síť našich bankomatů o dalších 16 na celkových 693,“ dodal.

V prvním pololetí se obchodně nejvíce dařilo firemnímu bankovnictví skupiny, které se tradičně soustředí zejména na segment malých a středních firem. Objem nově poskytnutých komerčních úvěrů se zvýšil o 1,8 miliardy . „Zvýšení naší obchodní aktivity ve firemním bankovnictví přineslo meziroční nárůst nových obchodů o 25 %. Za současných ekonomických podmínek považuji tento výsledek za výjimečně dobrý,” říká Sean Morrissey. „V oblasti retailu se nám letos znovu daří nabízet produkty, které se přesně trefují do potřeb našich zákazníků. Dobrým příkladem je Rodinná konsolidace úvěrů, která umožňuje klientům nastavit splácení závazků přesně v souladu s jejich aktuálními potřebami a možnostmi. Vysoký zájem o tento produkt se příznivě projevuje i v hospodářských výsledcích banky. V meziročním srovnání se nám podařilo zvýšit objem nově poskytnutých spotřebitelských úvěrů o 8 %,“ uvádí Morrissey.

Tradičně velkou pozornost věnuje GE Money Bank inovacím. V průběhu prvního pololetí banka představila konto Genius Gratis, které umožňuje zákazníkům získat plnohodnotný bankovní účet, včetně všech běžných služeb, zcela bez poplatků. „Naším cílem je zvýšit počet klientů, pro které bude GE Money Bank hlavní bankou. K tomu, aby klient konto Genius Gratis získal, musí přivést další dva nové klienty, kteří také získají plnohodnotný bankovní účet bez poplatků. První výsledky ukazují, že jde o velmi atraktivní nabídku. V porovnání se stejným obdobím v loňském roce jsme založili dvojnásobný počet nových účtů,“ doplnil Sean Morrissey.

Naše dceřiná společnost GE Money Auto zůstává zisková, a to i přesto, že podniká na trhu s klesajícími prodeji automobilů a nižší spotřebitelskou poptávkou po jejich financování úvěrovými produkty. Tento tržní trend se projevil snížením objemu aktiv této společnosti.

Bilance skupiny GE Money je i nadále velmi silná:

 

·         Zdravá kapitálová přiměřenost a vysoká likvidita – konsolidovaná kapitálová přiměřenost vzrostla k 30. červnu 2012 na 19,8 %, což je více než dvojnásobek regulatorního požadavku.

·         Celková výše konsolidovaného kapitálu vzrostla o 14 % na 32 mld. .

·         Banka nemá v portfoliu dluhopisy zemí s vyšším rizikem.

 

Všechny tyto klíčové údaje potvrzují finanční sílu a stabilitu banky a vytvářejí jí dobrou pozici pro silný růst, až se tržní a ekonomické podmínky zlepší.

Pavel Zúbek,
tiskový mluvčí GE Money Bank

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688