TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  16.08.2012 14:25:06

Miloš Zeman odložil tmavé brýle a zahájil prezidentskou kampaň

PRAHA (MEDIAFAX) - Hlavním cílem prezidentského kandidáta Miloše Zemana (SPO) je sjednotit v současné době podle něj rozdělenou Českou republiku. Zeman to uvedl během čtvrtečního oficiálního zahájení své prezidentské kampaně a definitivně odložil lékařem předepsané sluneční brýle.

Podle Miloše Zemana zní stručná a výstižná charakteristika České republiky takto: rozdělená země, což je nejvíce viditelné na ztrátě důvěry mezi politiky a občany.

"V situaci, kdy v této zemi je politik za uklízečkou - měřeno prestiží profesí, kde všichni politici - ty rozdíly jsou velmi malé - nalevo i napravo, jsou považováni buď za zloděje, nebo idioty, si myslím, že prezidentská funkce by měla nikoliv rehabilitovat politika v očích veřejnosti, ale přimět politiky, aby se chovali tak, že je veřejnost bude brát o něco lépe, než je bere dnes," uvedl Zeman.

Podle jeho názoru je v současné době v ČR ta nejhorší možná politická situaci, která může vůbec nastat. Tedy slabá vláda a slabá opozice. Proto by podle Zemana mělo být úlohou prezidenta, aby přispěl k optimálnímu modelu politické scény, tedy k silné vládě a silné opozici.

"Pouze konstatovat, že máme rozdělenou zemi, nestačí. Je třeba nabídnout řešení, i když se nám zdá, že je to nemožné. Právě prezident by měl vytvářet neutrální pole mezi vládou a opozicí," dodal Zeman.

Vratislav Mynář, zmocněnec petice na podporu kandidatury Miloše Zemana, oznámil, že čtvrtkem počínaje oficiálně začíná tříúrovňová volební prezidentská kampaň Miloše Zemana. "Během první fáze jsme rozeslali občanům do schránek krátký životní příběh Miloše Zemana, za druhé spouštíme oficiální webové stránky a dneškem počínaje také Miloš Zeman zahajuje objíždění jednotlivých regionů v ČR za účelem oslovit osobně voliče," uvedl Mynář.

"Dnešním dnem nejen zahajuji svoji prezidentskou kampaň, ale zároveň se jedná o poslední den, kdy mám od doktora nařízeno nosit sluneční brýle, a proto je tímto odkládám, čímž se mi rozjasnil svět a já doufám, že bude jasný i nadále," zakončil Zeman.

Miloš Zeman nosil černé brýle od začátku srpna, kdy podstoupil operaci šedého zákalu. Ten se projevuje tím, že se oční čočka zakalí a pacient vidí, jako by se díval přes špinavé sklo nebo pomalu zamrzající okno. Stejnému zákroku se letos v únoru podrobil i prezident Václav Klaus.

Zeman nasbíral jako první prezidentský kandidát potřebných 50 tisíc petičních hlasů již v červnu, v současné době jeho kancelář eviduje na 60 tisíc podpisů. Podle aktuálních průzkumů veřejného mínění Zeman v preferencích dotahuje Fischera (22,2 procenta), aktuálně by ho volilo 18,2 respondenta.

Jan Soukup, soukupj@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688