BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  07.08.2012 12:09:42

TELEFÓNICA O2 již nakoupila vlastní akcie za 1 mld. Kč, PX nad 100denním průměrem

K domácímu akciovému trhu lze uvést, že prostřednictvím obchodníka TELEFÓNICA O2 včera pokračovala v nákupu vlastních akcií. Prostřednictvím 7 obchodů ve SPAD získala dalších 70 tis. akcií za průměrnou cenu 394,93 . Investovala tak přes 27,6 mil. , čímž se již celkový investovaný objem od zahájení odkupu přehoupl přes 1 mld. . Za tyto prostředky TELEFÓNICA O2 získala celkem přes 2,6 mil. vlastních akcií za průměrnou cenu cca 385 . Jedná se tedy o 0,81 % vlastních akcií, tj. přes 40 % z dosud představenstvem schváleného odkupu 2 % akcií společnosti.

ERSTE lze pak zmínit, že banka pro uživatele iPhonů a iPadů dala dnes k dispozici aplikaci umožňující pohodlný přístup k „Investor Relations“, tedy ke zprávám společnosti včetně možnosti sledování tiskových či analytických konferencí.

ČEZ se pak váže spíše zajímavost, že společnost vyhodnotila červencový test, kdy v rámci projektu elektromobility kurýrní služba Messenger testovala elektrokola od českého výrobce ekolo.cz a elektroskútr české značky AKUMOTO. Testovala se výdrž baterií u elektrokol i elektroskútru a také jejich spotřeba. Dle ČEZ již po prvních pár týdnech testů bylo jasné, že kurýři na elektrokolech výrazně zrychlili rozvoz zásilek a zvládali i cesty do vzdálenějších a kopcovitějších částí Prahy. Trasy, které před tím brali pouze kurýři na motorkách. Na elektrických kolech najezdil každý kurýr po Praze 1 400 kilometrů a pro dobíjení baterií spotřeboval celkem 10kWh elektřiny. K ČEZ lze však zmínit v posledních dnech lepšící se ceny elektřiny na trhu, jak na domácí energetické burze, tak ve sledovaném Německu. Zde se cena elektřiny s dodáním pro příští rok již dostala zpět nad hladinu 49 EUR/MWh.

ČEZ však nyní investoři hledí především k pátku, kdy budou zveřejněny hospodářské výsledky za 2Q. BH Securities očekává příjmy 48,8 mld. , zisk EBITDA 19 mld. , resp. čistý zisk 8,4 mld. . Očekávání trhu je poměrně v širokém rozsahu. Konsensus je dle přehledu Bloomberg zatím u úrovně příjmů přes 50 mld. , EBITDA 18,19 mld. a čistého zisku necelých 7,7 mld. .

NWR lze zmínit oznámení společnosti o včerejším smrtelném úrazu horníka na dole Paskov, který nicméně nemá vliv na produkci firmy. Akcie NWR dnes zaznamenávají 4 seanci v řadě pokles. V případě udržení těchto negativních úrovních tak dnes mohou uzavřít dokonce na 2 měsíčním minimu. Titul v posledních týdnech zaznamenává výrazně slabou likviditu, tzn. i relativně malá objednávka může ovlivnit cenu. Nynější pokles se zdá být poměrně překvapivý, když cenám komodit včetně uhlí se poslední dny poměrně solidně daří.  

Pohled na celý domácí trh, z hlediska indexu PX, se nyní každopádně tváří technicky poměrně optimisticky. Včera se totiž po 4 měsících dostal index PX nad svůj 100denní cenový průměr, když uzavřel na měsíčním maximu 913,7 bodů. Navíc z krátkodobého pohledu se i vymanil z mírně klesajícího kanálu, který se na indexu od dubna vytvořil. Otevřel si tak technicky cestu k možnému posílení k další hranici - 200denní cenový průměr na úrovni necelých 922 b. V případě proražení této rezistence by se mohl index nasměrovat dále výše k hladině 950 bodů, kde lze technicky nalézt další rezistenci.

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688