TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  27.07.2012 12:00:05

Nečas: Dobeš na ministerstvu dopravy zůstává, registr ale musí fungovat i v budoucnu

PRAHA (MEDIAFAX) - Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) s největší pravděpodobností zůstane v čele svého rezortu, jak v pátek uvedl předseda vlády Petr Nečas (ODS), nový registr vozidel zatím běží bez problémů. Premiér však zároveň podotkl, že systém musí fungovat i v příštích týdnech, jinak Dobeš vládu opustí.

"Je pátek 11 hodin 16 minut velitelského času. Pracovní doba běží, systém běží, je to v pořádku," odpověděl premiér na otázku, zda ministr dopravy zůstává ve vládě. "Ten systém ale musí běžet neustále v pracovní době. To znamená i v pondělí, úterý a tak dále," dodal.

To, že systém nejede na plný provoz, protože nejsou na všech místech pracovní dny, je podle předsedy vlády způsobené přirozeným vývojem a ministr dopravy s tím nemá nic společného.

Podle Nečase bude zatěžkávací zkouškou nového registru začátek příštího týdne, kdy se dá očekávat větší nápor lidí. Jak ale Nečas uvedl, úředníci ministerstva pilně pracují na tom, aby vše fungovalo bez potíží: "Na ministerstvu dopravy po těch mých pondělních a úterních zákrocích se zvýšil kmitočet pracovní činnosti. Včera mě informoval pan ministr, že dva a půl dne neopustil ministerstvo, což je možná škoda, že se tak nestalo již minulý nebo předminulý týden, mohli jsme si mnohé ušetřit."

Premiér zároveň informoval o tom, že se v současné době provádí detailní analýza nejen samotného systému, ale i subsystémů mimo ministerstvo dopravy. Pokud bude systém fungovat jako v posledních dvou dnech, nebude mít Nečas s Dobešovým setrváním ve vládě žádný problém.

"Tady jde především o to, aby když lidé přijdou na úřad a chtějí provést některý úkon, aby byli obslouženi. Nikoho z nich právem nezajímá, zda je to systém ministerstva dopravy, subsystém policejního prezidia či cokoliv jiného. On tam chce přijít a zaregistrovat či přeregistrovat vozidlo. Jestli tam úředník musí například něco dopisovat rukou nebo přes jiný systém, to už je podružná věc. Systém má ale fungovat a já věřím, že se tak bude dít. Pokud ne, tak by samozřejmě byla ta politická odpovědnost vyvozena," doplnil premiér a uzavřel: "Položil jsem svoje ultimátum, že od pátku to prostě musí běžet. Nestačí, aby to běželo v pátek a od pondělí to začalo opět kolabovat. To by pan ministr musel odejít."

Nový registr se měl spustit před více než dvěma týdny, od počátku ho ale provázely problémy a opakované kolapsy. Na úřadech se vytvářely fronty nespokojených lidí. Ministerstvo dalo za software registru 37 milionů korun, dalších deset milionů šlo na dotaci pro obce, aby registr mohly provozovat.

Ministr dopravy Dobeš slíbil, že pokud registr nebude do pátku fungovat, rezignuje na svou funkci. Poslední dva dny však systém funguje bez problémů.

Filip Nachtmann, nachtmann@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

27.07. 15:12  Zrádci (ava)
27.07. 12:54  Zrádci (Pepa)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688