TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  12.06.2012 15:55:05

Ostravské Dalkii loni klesl obrat na 8,5 miliardy korun (12.6.2012)

OSTRAVA (MEDIAFAX) - Společnost Dalkia Česká republika v loňském roce klesl obrat na 8,5 miliardy korun z 9,9 miliardy korun v roce 2010. S výsledky hospodaření a výroční zprávou se v úterý seznámila valná hromada ostravské společnosti, která vzala na vědomí zprávu dozorčí rady a její kladné stanovisko k účetní závěrce.

Hospodářský výsledek po zdanění za rok 2011 dosáhl 1,9 miliardy korun. "Rok 2011 byl ovlivněn snížením cen dodávek elektrické energie, zvýšením podílu kogenerační výroby a teplými klimatickými podmínkami. I v době klimatických změn, přetrvávající ekonomické krize a nestálých cen energií nabízí Dalkia svým zákazníkům profesionální služby v oblasti dodávek tepla a elektrické energie. Neustálá snaha o dosahování úspor a nově uzavřených 110 smluv na dodávky tepelné energie do průmyslových zón a bytových a administrativních center svědčí o dlouhodobě úspěšném fungování firmy," uvedl Laurent Barrieux, generální ředitel společnosti Dalkia Česká republika.

Prodej tepla dosáhl v roce 2011 hodnoty 12 694 TJ, což je o 2 210 TJ méně než v roce 2010. Příčinou snížení prodeje tepla byly zejména mírnější klimatické podmínky v topné sezóně roku 2011, úspory ze strany zákazníků a prodej společnosti Dalkia Ústí nad Labem, která byla součástí Dalkie Česká republika v roce 2010.

Za rok 2011 společnost také prodala celkem 2 036 GWh elektrické energie (v roce 2010 to bylo 2 654 GWh). Pokles prodeje elektřiny byl způsoben snížením cen elektrické energie a orientací na kogenerační výrobu a také prodejem společnosti Dalkia Ústí nad Labem.

"Investice skupiny Dalkia v České republice přesáhly v roce 2011 jednu miliardu korun a byly vynaloženy především na obnovu stávajícího výrobního zařízení za účelem zvýšení účinnosti výroby a zkvalitnění poskytovaných služeb v souladu s ochranou životního prostředí. Usilujeme o zvyšování podílu obnovitelných a druhotných zdrojů energie ve výrobě. Dobrým příkladem je zahájení výstavby nové bioelektrárny ve Frýdku-Místku či dlouhodobé využívání veškerého koksárenského plynu v Teplárně Přívoz. Díky využívání biomasy namísto uhlí skupina Dalkia v minulém roce ušetřila téměř 140 tisíc tun CO2. Nahradila tím přes 1100 vagonů uhlí," poznamenal Barrieux.

Dalkia patří mezi nejvýznamnější energetické skupiny v České republice. V tuzemsku působí od roku 1991 a postupně si vybudovala pozici předního výrobce a distributora tepla a výrobce elektrické energie na českém trhu. V současné době skupinu Dalkia v ČR, kde pracuje téměř 2 500 zaměstnanců, tvoří osm společností: Dalkia Česká republika, Dalkia Kolín, Dalkia Mariánské Lázně, Olterm&TD Olomouc, AmpluServis a od roku 2010 také Dalkia Industry CZ (původní název NWR Energy) včetně jejích dvou dceřiných firem Dalkia Commodities CZ (původně CZECH-KARBON) a Dalkia Powerline (dříve NWR Energetyka Polska).

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688