Researsch (Conectium s.r.o.)
Akcie v ČR  |  31.05.2012 16:45:46

Fortuna vybrala nového šéfa, Nike se chce zbavit Umbra a další zprávy z trhů

Trhy jsou dnes kromě řady smíšených makrodat, které nyní směrují trhy na jih, plny dalších firemních zpráv.

Z domácích luhů a hájů lze zmínit oznámení sázkové společnosti Fortuna, že s účinností od 1.7. se novým CEO stane Radim Haluza, který nahradí prozatímního šéfa Wilfa Walshe, který byl v pátek na valné hromadě zvolen předsedou představenstva.

Radim Haluza dosud zastával funkci COO v sekci sportovního sázení. Fortuna také oznámila, že po dobu Mistrovství Evropy ve fotbale, v Polsku klienti zaplatí polovinu tax při podání sázek prostřednictvím internetu. Sázející tak místo 12 % zaplatí jen 6 %.

V rámci probíhajícího odkupu vlastních akcií pak společnost TELEFÓNICA O2 včera prostřednictvím 4 obchodů nakoupila 40 tis. akcií za průměrnou cenu téměř 380 . Celkem tak včera investovala téměř 15,2 mil. , což je doposud největší jednodenní objem odkupu.

Ze zahraničí lze zmínit akvizice. Britského poskytovatele počítačových služeb společnost Logica převezme za 105 GBp/akcii, resp. 1,7 mld. GBP kanadská skupina CGI Group. Oproti včerejší závěrečné ceně se jedná o téměř 60 % prémii. Swiss Re pak prodává svou divizi SRLC America Holding za 621 mil. USD skupině Prudential. Poté, co minulý pátek došlo k oznámení, že skupina Sycamore Partners nepřevezme maloobchodní řetězec Target (TLB) za 3,05 USD/akcii a titul výrazně propadl, dne si připisuje cca 100 % díky nakonec realizaci převzetí za 2,75 USD/akcii.

Známý výrobce sportovního oblečení společnost Nike oznámila, že má v úmyslu zbavit se plně vlastněných značek (divizí) Cole Haan a Umbro. Vidí především příležitost v akceleraci růstu prostřednictvím samotné značky Nike. Potenciál vidí ještě ve svých dalších značkách Jordan, Converse a Hurley.  

Volkswagen pak uzavřel v Německu dohodu s odbory na dalších 13 měsíců. Od 1.6. tak dojde u cca 100 tis. zaměstnanců ke zvýšení platů o 4,3 %.

Ze zámoří lze pak např. zmínit pokles úrokových sazeb u hypoték na nová minima. Dle Freddie Mac průměrná úroková sazba u 30letých hypoték klesla 3,75 %, oproti 3,78 % v předcházejícím týdnu. Před rokem dosahovala 4,55 %. U 15letých hypoték pak rovněž sazba klesla na nové historické minimum 2,97 %, tj. vůbec poprvé pod hranici 3 %. Minulý týden dosahovala 3,04 %.

Reportované srovnatelné prodeje US řetězců za květen vesměs dopadly lépe než očekávání a potvrzují tak stále poměrně solidní spotřebitelskou poptávku.

Stále ze všech stran probírané akcie Facebook (FB) dnes zaznamenávají nová minima, když klesly již na 27 USD, tj. o 11 USD od IPO, resp. téměř již o 30 %. Dostaly se vlastně již i pod původně stanovené pásmo pro primární emisi (28-32 USD).  

Ke sledovanému Řecku a včerejší zprávě o ztrátě 537 mil. EUR tamní největší banky National Bank of Greece, lze zmínit dnešní makrodata. Maloobchodní prodeje zde v březnu meziročně propadly o -16,2 % po únorových -12,9 %.

J. Zendulka

Další zprávy z trhů naleznete na www.conectium.cz

Tyto zprávy pro vás vytváří Conectium.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688