TNBiz (TN.cz)
Osobní finance  |  28.05.2012 12:20:11

Jobs.cz: Vrcholí poptávka po brigádnících, míst je však méně

PRAHA (MEDIAFAX) - V současné době vrcholí poptávka po brigádnících, míst je však méně než vloni a rychle mizí. V pondělí o tom informoval portál Jobs.cz.

Portál eviduje v období 1. 28. května celkem 5873 vystavených brigádnických pozic, z nich více než 2500 pro Prahu a okolí a zhruba 850 v Jihomoravském kraji. Další regiony zaostávají, přičemž poptávka po brigádnících do zahraničí dosahuje pouze jednoho procenta ze všech obsazovaných míst. Jak portál uvádí, do konce května počet pozic dále vzroste, sezonní vrchol poptávky firem po brigádnících však přesto letos bude o zhruba šest procent nižší než ve stejném období vloni (6800). Místa navíc bývají obsazena během několika desítek minut, zájemci o práci na léto proto musejí reagovat rychle.

"Poptávka po brigádnících na léto právě v těchto dnech prožívá vrchol. Předpokládáme, že celkový počet pozic obsazovaných přes Jobs.cz dosáhne během května 6,5 tisíce, ale už v červnu očekáváme pokles zhruba o 10 procent. Řada dobrých míst již bude obsazena," komentoval vývoj Tomáš Ervín Dombrovský, mluvčí společnosti LMC, provozovatele portálu Jobs.cz. "Při reakci na nabízené místo je klíčová rychlost, pozice obvykle bývají obsazeny už za několik desítek minut po vystavení," doplnil.

Nabízená odměna za brigádnickou výpomoc se v Praze obvykle pohybuje v rozmezí 80 až 90 korun za hodinu, v regionech je hodina práce ohodnocena 65 až 75 korunami. Mezi lépe ohodnocené brigády patří práce na PC a internetu (např. správa firemních profilů v sociálních sítích apod.), kde hodinová odměna dosahuje i 130 . Jen výjimečně lze sehnat brigádu s hodinovou odměnou vyšší než 150 .

Nejvíce brigádnických příležitostí je dlouhodobě v administrativě, kterou následuje segment prodeje a obchodu. Před létem skokově narůstá poptávka po brigádnících ve službách a roste také zájem o výpomoci na nejrůznější řemeslné a manuální práce, například ve stavebnictví. V pohostinství a gastronomii v posledních letech brigádnických příležitostí ubylo, zatímco například v marketingu, PR a dokonce i ve vzdělávání a školství počet nabídek brigád rok od roku mírně roste.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688