Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  03.05.2012 09:05:48

CME výtah z konferenčního hovoru - růst šance na další emisi akcií, odkup celého dluhu se splatností 2013, pokles trhu reklamy

Včerejší konferenční hovor CME přinesl dodatečné informace týkající se plánovaného snížení zadlužení a informace o hospodaření firmy. Za klíčové považujeme tyto:

·         Firma plánuje snížit zadlužení ve smyslu poměru čistý dluh/zisk EBITDA ze 7 na úroveň 5. To odpovídá odkupu dluhu ve výši cca 300 mil. USD, které může firma čerpat jako úvěr od Time Warner.

·         CME uvedla, že s největší pravděpodobností vykoupí celý dluh splatný v r. 2013 ve výši 130 mil. USD. Tuto sumu zafinancuje z úvěru od Time Warner, přičemž 86 mil. USD úvěru splatí emitovaním akcií Time Warneru a R. Lauderovi (oznámeno již v pondělí) a zbytek pravděpodobně zaplatí z další emise akcií. Ta by mohla mít formu veřejné nabídky akcií doplněné vydáním akcií Time Warneru tak, aby jeho podíl neklesl pod 40 %. V jakém objemu (a zda) firma vykoupí dluhopisy 2014 a 2016 je méně jasné a bude to záležet na cenovém vyjednávání s jejich držiteli. Takový výkup by byl opět financován emisí akcií. Firma naznačila, že současné ceny akcií považuje za přijatelné pro takovou emisi.

·         Televizní reklamní trhy se v 1Q12 vrátily k poklesu, když na trzích CME klesly meziročním tempem 5 %. Pokles trhů v letošním v modelu očekáváme.

·         Management společnosti zopakoval cíl dosáhnout letos kladného volného cash flow a označil současná očekávání trhu na zisk EBITDA v r. 2012 mezi 175 – 180 mil. USD za realistická. V našem modelu očekáváme zisk EBITDA 182 mil. USD.

 

Konferenční hovor podle nás zvýšil šance na další emisi akcií, buď formou veřejné nabídky nebo formou výměny dluhopisů za akcie. Cíl zredukovat zadlužení vyjádřené jako čistý dluh/EBITDA na úroveň 5 vytváří předpoklady pro levnější financování v budoucnu a zlepšení ziskovosti. Pravděpodobná další emise akcií nicméně může v krátkém až středním období omezovat potenciál růstu akcií firmy. Celkově považujeme konferenční hovor za neutrální.

Agentura Moody’s zároveň včera dala do revize rating dluhopisů CME s tím, že po uskutečnění odkupu dluhopisů očekává jeho zvýšení alespoň o jeden stupeň. Tuto zprávu hodnotíme pozitivně.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688