Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  26.04.2012 15:43:15

Generali PPF Holding: zisk v roce 2011 vzrostl o 28 % i při náročných podmínkách na trzích střední a východní Evropy

Konsolidované výsledky podle mezinárodních standardů IFRS, k 31. prosinci 2011:

 

·      Čistý zisk dosáhl 314 mil eur, což představuje 28% růst ve srovnání s předchozím rokem

·      Celkové předepsané hrubé pojistné v  segmentu neživotního pojištění obhájilo stabilních 2,261 mld. eur, a to navzdory negativnímu vývoji na klíčových trzích, obzvlášť v pojištění motorových vozidel

·      Předepsané pojistné v segmentu běžně placeného životního pojištění vzrostlo na 994 mil. eur (nárůst o 1,4 % v meziročním srovnání)

·      Celkové předepsané pojistné (segment životního i neživotního pojištění) dosáhlo částky 3,393 mld. eur

·      Provozní výsledek se především díky segmentu neživotního pojištění zvýšil na 503 mil. eur (nárůst o 20,1 % meziročně)

·      Škodní poměr (Net Combined Ratio) dosáhl 89,5 % (- 3,7 procentního bodu), což je jak ve srovnání s trhem, tak i v rámci celé skupiny Generali vynikající úroveň

·      Čistý technický výsledek neživotního pojištění se výrazně zlepšil, a to na 201 mil. eur (ze 131 mil. eurroce 2010)

·      Vlastní kapitál holdingu dosáhl obdobně jako v předchozím roce částky 4,4 mld. eur

·      Celkové náklady se snížily o 1,2 %

Praha 26. dubna 2012 – Generali PPF Holding (GPH), jedna z největších pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy, Ruska a Společenství nezávislých států, jejíž hlavní organizační složka sídlí v Praze, rostl v roce 2011 ve většině klíčových ekonomických ukazatelů a významně zvýšil čistý zisk. Ziskového růstu GPH dosáhl navzdory složité makroekonomické situaci v celém regionu a komplikovaným tržním podmínkám v rámci pojistného sektoru, zejména pak v segmentu pojištění motorových vozidel.

„Navzdory celkové stagnaci trhu a rozdílnému vývoji v jednotlivých zemích zaznamenaly naše aktivity v roce 2011 celkový růst. Nejlepších výsledků dosáhly firmy spadající pod GPH v Polsku, Rusku a Kazachstánu. Zlepšení jsme vykázali ve všech klíčových finančních ukazatelích a potvrdili čelní pozici naší skupiny ve středoevropském regionu. Jedním z důsledků iniciativ zaměřených na udržení stávajících klientů byl nárůst běžně placeného pojistného a snížení počtu předčasně rušených pojistných smluv v životním pojištění. Podíl trhů střední a východní Evropy na provozních výsledcích celé skupiny Generali a také na celkových výnosech pojistného během loňského roku výrazně vzrostl. Prokazatelné pozitivní výsledky holdingu nám umožňují nadále zvyšovat hodnotu společného podniku pro oba naše akcionáře,“ řekl Ladislav Bartoníček, generální ředitel Generali PPF Holdingu.

Vybrané významné události v Generali PPF Holdingu v roce 2011:

 

·         Největší společnost v rámci GPH, Česká pojišťovna, zahájila velký revitalizační projekt zaměřený na zlepšení postavení ČP na stagnujícím trhu i na  posílení pozice lídra v oblasti produktové inovace a služeb klientům.

·         Byla dokončena fúze mezi pojišťovnami Generali Asigurari a ARDAF v Rumunsku. Sloučená firma od září 2011 funguje pod značkou Generali Romania.

·         Generali PPF v Rusku zahájila strategickou expanzi rozšířením svého produktového portfolia do nových tržních segmentů a zavedením inovací v distribučních kanálech. Rusko vykázalo výjimečný 33,4% meziroční růst předepsaného pojistného v neživotním pojištění.

·         Polsko, jeden z klíčových trhů GPH, dosáhlo pozitivního vývoje obchodních i finančních výsledků. Provozní výsledek naší skupiny v Polsku loni vzrostl z 7,4 na 21,4 milionu eur, když ve většině segmentů rostla několikanásobně rychleji než polský trh.

    „Naší hlavní strategií na všech významných trzích GPH budou do budoucna inovace, ať už jde o nabídku našich produktů, zákaznický servis, distribuční kanály nebo technologie. Příklady ze zemí, jako jsou Česká republika, Maďarsko nebo Slovensko, ukazují cestu pro celý holding. Česká pojišťovna tvoří nové tržní standardy v implementaci mobilních aplikací pro různé typy pojištění, zatímco v Maďarsku a na Slovensku se pod značkou Genertel úspěšně rozvíjí prodej pojistných produktů po telefonu a internetu. Zásadní výzvou pro naše firmy bude zvládnutí chystaných legislativních změn a splnění nových regulatorních požadavků, včetně implementace směrnice Solvency II. Velký potenciál pro budoucí rozvoj skýtají probíhající či chystané  reformy penzijních a zdravotních systémů v našem regionu,“ okomentoval Ladislav Bartoníček vyhlídky skupiny GPH do nejbližších let.

Zdroj: TZ Generali PPF

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688