Z domova  |  09.11.2001 09:21:38

Anopress je na prodej

Dne 18.12. 2001 bude v dobrovolné dražbě prodána informační agentura Anopress. Prodává se jako podnik bez závazků.


ZÁKLADNÍ INFORMACE
Informační agentura Anopress

1. Čím se agentura zabývá
Informační agentura Anopress se zaměřuje na elektronické zpracovávání a zprostředkování informací z mediálních a dalších otevřených zdrojů. Při své práci používá fulltextové rešeršní technologie americké firmy Verity, které byly původně vyvinuty pro potřeby amerických zpravodajských služeb. Jedná se o třetí generaci fulltextového vyhledávání, která utomaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů a umožňuje jejich řazení podle důležitosti.
Cílem činnosti agentury Anopress je zajistit rychlé, úplné a co nejpřesnější vyhledání potřebných informací z dostupných pramenů a usnadnit jejich třídění a vyhodnocování.
Základním produktem agentury je unikátní internetová databanka TAMTAM, v níž jsou uloženy řádově již miliony plných textů českých novinových a časopiseckých článků. Součástí databanky jsou též doslovné přepisy vybraných televizních a rozhlasových relací. Můžete v ní procházet i celou řadu souborů encyklopedického a referenčního charakteru, sbírku zákonů a platných předpisů, naleznete zde Elektronickou knihovnu Parlamentu ČR i ekonomické informace z databáze firmy ASPEKT kilcullen aj.
Obsah tohoto rozsáhlého elektronického archívu je denně aktualizován: články a zprávy z deníků aktuálního data jsou v něm k dispozici před osmou hodinou ranní, přepisy relací rozhlasu a televize jsou do něj zařazovány s minimální časovou prodlevou. Ve spolupráci s různými vydavateli je databanka neustále rozšiřována o nové zdroje.

2. Co se prodává
Jedná se o prodej podniku (informační agentury) z konkurzní podstaty, tj. prodává se celá agentura jako podnik bez závazků vzniklých do dne dražby. Závazky jsou řešeny v rámci konkurzního řízení úpadce. Přesně uvedeno v dražební vyhlášce. Ke zpeněžení podstaty dochází v souladu s § 27, odst. 1) zákona o konkurzu a vyrovnání veřejnou dražbou.
Tržní cena podniku, tj. obvyklá cena v místě a čase stanovená znalcem, je 18,5 mil. .

3. Proč koupit
Společnost podniká v prostředí „zpracované informace“, na trhu e-businessu, který je považován za velmi nadějný. Odhady růstu tohoto trhu se sice různí, ale v každém případě (i nejkonzervativnější odhady) dávají takový prostor pro růst úspěšných účastníků, že není vůbec třeba provádět diskusi eventuálního omezení tržní příležitosti v důsledků nasycení trhu.
Činnost agentury je stabilizovaná a tuto činnost neovlivnilo ani prohlášení konkurzu. Úbytek klientely byl po prohlášení konkurzu nevýrazný (agentura eviduje stále cca 300 klientů).
Agentura od roku 1998 průběžně vytváří rozsáhlou databanku, která v současné době obsahuje texty článků a zpráv z devíti celostátních deníků a z téměř 80ti deníků regionálních a dále i textové záznamy zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize. Využití databází není časově omezené a hodnota databází s časem roste.
Společnost má velmi dobré rozvojové předpoklady. Strategický záměr – prodej klíčového produktu, kterým je přístup k dobře zpracované databázi, má mnoho variantních možností využití. Množství dosavadních obchodních vztahů umožňuje pracovat se statistikou nárůstu jak počtu klientů, tak s průměrnou měsíční tržbou jednoho klienta. Předpokládaný investorský výnos je za rok 2003 přes 4 mil. a od roku 2004 přes 6 mil. ročně.
Dalším důvodem je kvalitní portfolio klientů. Mezi uživatele databází Anopressu patří:
- státní organitace: např. Kancelář prezidenta republiky, Poslanecká sněmovna PČR, Senát PČR, Úřad vlády ČR, různá ministerstva, magistráty, obvodní úřady,
- vysoké školy a knihovny: např. Národní knihovna ČR, státní vědecké knihovny, městské knihovny, VŠE Praha, UK Praha, Západočeská univerzita,
- média: např. TV 3, Frekvence 1, MAFRA, a.s., Lidové noviny, Vltava, Labe Press, Euro, redakce Respektu a řada dalších nakladatelů a vydavatelů a
- firmy: např. Plzeňský Prazdroj, Severočeské doly, Lesy ČR, Čokoládovny Nestlé, Čokoládovny Danone, Cimex Holding, Johnson & Johnson, SONY Czech, Pražská energetika, ČS RES, Aliatel, Nextra, Alkometa, AMI Communications, GCI, GCJ, WCJ, PIS, Unie svobody, ČSOB, Raifeisenbank, Česká pojišťovna, Evropská cestovní pojišťovna, Fischer Reisen, Severomoravská energetika, a.s., Ředitelství silnic a dálnic ČR, Transparency International, ŠKOFIN, s.r.o., INNOVATIO, COCA-COLA BEVERAGES ČR,a.s., MODEL OBALY,a.s, ČP LEASING, a.s., BAKER&McKENZIE, v.o.s., Ernst&Young Audit s.r.o., SAP ČR, s.r.o., NAREX Česká Lípa, a.s., KOMPASS CZECH REPUBLIC, a.s., AGC, a.s., Kablo Elektro Velké Meziříčí s.r.o. a další.

4. Hospodářské výsledky
Za období konkurzu (od 12. 4. 2001 do 30. 9. 2001) je hospodářský výsledek za běžnou činnost 4,4 mil. . Jeho výše je ovlivněna skutečností, že větší část nákladů agentury se týká vytváření databáze a tedy se v průběhu roku účtují na účet nedokončených nehmotných investic. V hospodářském výsledku k 30. 9. 2001 jsou zaúčtovány z této investice pouze odpisy (odpisová doba je 24 měsíců).
V případě zahrnutí všech nákladů do hospodářského výsledku, by hospodářský výsledek za uvedené období byl ve výši cca 120 tis. Kč.
Struktura pohledávek za odběrateli k 30. 9. 2001:
- pohledávky z roku 1997 26.250,-
- pohledávky z roku 1998 337.835,-
- pohledávky z roku 1999 118.305,-
- pohledávky z roku 2000 395.301,-
- pohledávky z roku 2001 do 12. 4. 662.829,-
z těchto pohledávek je cca 200 tis. za subjekty v konkurzu či likvidaci
- pohledávky z roku 2001 od 12. 4. 4.262.345,-
z těchto pohledávek je cca 2,4 mil. před splatností a 0,6 mil. jsou po dohodě recipročně neplacené závazky.
Pohledávky jsou součástí prodeje.
Pro úplnost přehledu o hospodaření v době konkurzu zde uvádíme i přehled o závazcích, i když tyto závazky nepřechází na nabyvatele.
Závazky vzniklé za dobu konkurzu (do 30. 9. 2001) 3.593.670,-
z těchto závazků je cca 1,95 mil. před splatností, 1 mil. vůči státu a 0,6 mil. jsou po dohodě recipročně neplacené závazky (totéž jako u pohledávek).

5. Proč je společnost v konkurzu
Důvodem prohlášení konkurzu byla neschopnost společnosti uhradit značně vysoké závazky (půjčky a jejich příslušenství) vůči společníkům související s rozjezdem společnosti v letech 19971999. Konečným impulsem pro podání návrhu na prohlášení konkurzu byla zřejmě změna ve vlastnické struktuře majoritního společníka Anopressu (PVT, a.s.).
V běžném hospodaření společnosti důvod pro vyhlášení konkurzu není, naopak hospodářským výsledkem běžné činnosti je, jak výše uvedeno, zisk.

 

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA
pro dobrovolnou dražbu
(dle zákona č. 26/2000 Sb.)
číslo: 1/12/01/P


Dražebník vyhlašuje touto dražební vyhláškou dobrovolnou dražbu, a to na základě návrhu JUDr. Ing. Vratislava Brázdy, Bulharská 36, Praha 10, správce konkurzní podstaty úpadce: ANOPRESS s. r. o., se sídlem Holušická 3, Praha 4, IČ: 65415558, DIČ: 004 - 65415558.


I.
Datum, místo a čas zahájení dražby:
18. 12. 2001 ve 14,00 hod.,
Autoklub ČR, Opletalova 29, Praha 1.

II.
Dražebník: GAVLAS, spol. s r.o.
zapsaná u Městského soudu v Praze oddíl C, vložka 26019,
se sídlem Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049
kancelář pro veřejnost:
Washingtonova 17, 110 00 Praha 1
tel: (02) 21 666 666
fax: (02) 21 666 333
e-mail: drazba@gavlas.cz

III.
Předmět dražby:
Veškeré věci, práva a jiné majetkové hodnoty, které slouží ke dni dražby k provozování podniku úpadce Anopress, s. r. o., IČ: 65415558, patří do konkurzní podstaty a nejsou z prodeje vyloučeny, resp. tyto správce nezpeněžil již jinak. Součástí předmětu dražby jsou rovněž veškeré povinnosti a závazky prodávajícího sloužící k provozování podniku s výjimkou těch závazků a povinností k úhradě či jinému splnění pohledávek, které bez ohledu na výši jejich uspokojení v konkurzu budou či mohly být uspokojovány či uplatňovány v rámci konkurzního řízení úpadce a to i ty, které jsou z uspokojení vyloučeny (§33 zákona o konkurzu a vyrovnání). Dále nejsou součástí předmětu dražby žádné závazky k uspokojení nároků z pracovněprávních vztahů, pokud tyto nároky vznikly do dne dražby a pohledávky a nároky za podstatou ze smluv uzavřených úpadcem či správcem do dne dražby, jakož ani závazky z nároků třetích osob v důsledku odstoupení dle § 14 odst. 2. a 3. zákona o konkurzu a vyrovnání. Vše výše uvedené dále jen „předmět dražby“.
Součástí předmětu dražby je mimo jiné následující:
1) věci movité (dle stavu ke dni 30. 9. 2001)
a) hmotný investiční majetek:
notebook
soubor faxů
b) nehmotný investiční majetek:
databáze Anopress 1998
databáze Anopress 1999
databáze Anopress 2000
databáze Ano. do 11. 4.
c) drobný hmotný investiční majetek:
konstrukce NIVA reklamní panel
technický kufr TK 909
ZIP drive 100 MB
fax Panasonic
dataprojektor Sharp
počítač DELL Optiplex
JAZ drive 2 GB
zapisovací mechanika CD Yamaha
skartovací stroj C105
d) drobný nehmotný investiční majetek:
plug in pro MS Acces Janus Gri
antivirus TVD
program Visual Studio 6.0
Back up Software Veritas
software FindReader 4.0 profi
software FineReader 4.0
2) práva
a) Počítačové programy:
- Anopress – index
- BOXER
- Buldok
- Bussines
- ISA – informační systém Anopress
- EditorMakro pro zpracování textů
- Makro pro zpracování textů
- PostScript Text Convertor
- PostScript Text Postprocesor
- TAM TAM databáze
- TTMA
- Utility
- WebFeeder
- Databáze dat 1998, 1999, 2000 a 2001.
b) Domény:
- ANOPRESS.CZ, ANOPRESS.COM, ANOPRESS.INFO
- TAM TAM.CZ
c) pohledávky za odběrateli a dalšími dlužníky úpadce - dle účetní závěrky ke dni 30. 9. 2001 v účetní hodnotě 6.135 tis. Kč,
d) veškeré práva a povinnosti vyplývající z pracovněprávních vztahů zaměstnanců úpadce z výjimkou jejich výše uvedených nároků. Počet zaměstnanců ke dni 30. 9. 2001 je 13,
3) ostatní majetkové hodnoty spočívající v právech a s nimi i v povinnostech, jak následuje:
a) práva a povinnosti ze smluv s odběrateli (podle stavu ke dni 30. 9. 2001 se jedná o cca 300 smluv),
b) práva a povinnosti ze smluv s dodavateli (podle stavu ke dni 30. 9. 2001 se jedná o cca 40 smluv, mimo jiné s PVT, a. s. na pronájem HIM – hardware a software a pronájem nebytových prostor v Holušické 3, Praha 4)
4) veškerá ostatní aktiva výše neuvedená, ať již jsou či nikoliv vedená v účetní evidenci prodávaného podniku, náležející do konkurzní podstaty a sloužící provozování podniku a nejsou výslovně vyloučena z prodeje pro již uskutečněný nebo zamýšlený prodej jiné osobě.

IV.
Nejnižší podání: 11.000.000,-,
(slovy: Jedenáctmilionůkorunčeských)
Minimální příhoz: 10.000,-

V.
Popis předmětu dražby:
Informační agentura Anopress se od svého vzniku v roce 1997 zaměřuje na elektronické zpracování a zprostředkování informací z mediálních a dalších otevřených zdrojů. Při své práci používá fulltextové rešeršní technologie americké firmy Verity, které byly původně vyvinuty pro potřeby amerických zpravodajských služeb. Vyhledávací systém TOPIC představuje třetí generaci fulltextového vyhledávání. Automaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů a umožňuje jejich řazení podle důležitosti. Na rozdíl od obyčejného a zdlouhavého fulltextového vyhledávání jde v tomto případě o pojmové, tzv.inteligentní vyhledávání, šité přímo na míru požadavkům uživatele.
Základním produktem agentury je unikátní internetová databanka TAMTAM, v níž jsou uloženy řádově již miliony plných textů českých novinových a časopiseckých článků. Součástí databanky jsou též doslovné přepisy vybraných televizních a rozhlasových relací. Můžete v ní procházet i celou řadu souborů encyklopedického a referenčního charakteru, sbírku zákonů a platných předpisů, naleznete zde Elektronickou knihovnu Parlamentu ČR i ekonomické informace z databáze firmy ASPEKT kilcullen aj.
Obsah tohoto rozsáhlého elektronického archívu je denně aktualizován: články a zprávy z deníků aktuálního data jsou v něm k dispozici před osmou hodinou ranní, přepisy relací rozhlasu a televize jsou do něj zařazovány s minimální časovou prodlevou. Ve spolupráci s různými vydavateli je databanka neustále rozšiřována o nové zdroje.
Informace k nejrůznějším tématům mohou zákazníci agentury vyhledávat buď sami, interaktivně a operativně, nebo je mohou odebírat automaticky pomocí individuálně definovaných komplexních dotazů.
Klientům, kteří si přejí s vyhledanými soubory dále systematicky pracovat ve svých počítačích nebo počítačových sítích, dodává firma k tomuto účelu speciálně určené klientské softwarové aplikace ISA a Tovek Tools.
Na webovských stránkách agentury dále naleznete přehledy nejdůležitějších událostí dne, tematicky členěné zpravodajství a chronologie významných problémů a mediálních kauz. V rámci svého zaměření se agentura zabývá též přesně cíleným monitoringem, analytickou, projektovou, poradenskou a školící činností.
Cílem činnosti agentury Anopress je zajistit rychlé, úplné a co nejpřesnější vyhledání potřebných informací z dostupných pramenů a usnadnit jejich třídění a vyhodnocování.

POPIS PRODUKTŮ A SLUŽEB
TAM-TAM
On-line databanka TAM-TAM v současné době obsahuje texty článků a zpráv z devíti celostátních deníků a z téměř 80ti deníků regionálních. Jejím prostřednictvím lze souhrnně prohledávat jak dnešní tisk, tak i noviny několik roků staré. Současně je možné hledat i v textových záznamech zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize.
Fulltextový vyhledávací systém databanky je propojen s elektronickou knihovnou Parlamentu ČR, automaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů k textu dotazu, ví si rady s českými pádovými koncovkami. Ve zvláštní (tzv. vědomostní) části databanky lze nalézt informace encyklopedického a referenčního charakteru, a to mj. i texty zákonů a vyhlášek z posledních let.
Možnosti interaktivního vyhledávání si v rámci omezeného přístupu k informačním pramenům databanky může vyzkoušet každý návštěvník její úvodní internetové stránky. Pokud navíc během své virtuální návštěvy vyplní registrační formulář, získá na jeden týden bezplatný přístup bez omezení.
MONITORING NA ZAKÁZKU
Zakázkový monitoring je personalizovaná informační služba postavená na mediálních zdrojích databanky TAM-TAM. Využívají ji ti zákazníci, kteří chtějí průběžně sledovat veškeré mediální informace, jež se týkají např. konkrétních osob, firem, institucí, výrobků, problémů apod.
Periodické prohledávání databanky v tomto případě probíhá automaticky pomocí složitých tématických dotazů, které ve spolupráci se zákazníky vytvářejí zkušení pracovníci naší agentury. Jednou z podstatných výhod této služby je tudíž plné rozvinutí možností dotazovacího jazyka vyhledávacího systému TOPIC, který naše firma používá a který umožňuje tzv. pojmové vyhledávání.
Zpracovávaná data jsou odběratelům distribuována od 7:30 hod. v den vydání tiskových titulů a následující den po odvysílání monitorovaných televizních a rozhlasových pořadů.
ISA
ISA, neboli Informační systém Anopress, je servis založený na klientské aplikaci stejného jména, která je zákazníkům poskytována zdarma. Program umožňuje efektivní práci s dokumenty odebíranými v rámci monitoringu, uživatelé mohou dodávaná data třídit podle časových, tématických a dalších kritérií, převádět je do podoby tabulek a grafů, doplňovat je o vlastní poznámky a hodnocení. Všechny výstupy lze pak ukládat ve formátech vhodných pro textové editory, internet i intranet, a případně je dále exportovat.
TOVEK TOOLS
Softwarový produkt Tovek Tools je velmi účinným nástrojem pro vyhledávání informací ve velkých databázových komplexech. Zákazník se jeho prostřednictvím může připojit k serveru naší agentury a zařazovat texty vyhledané v naší databance do svého archívu, do něhož může přidávat i vlastní soubory.
Velkou předností tohoto programu jsou jeho analytické a komunikační funkce: dokáže shromážděné dokumenty třídit a filtrovat podle relevance vzhledem k dotazům, resp. vzhledem k definovanému souboru témat, a selektivně je distribuovat po vnitřní síti zákazníkovy firmy nebo instituce těm pracovníkům, kterých se nejvíce týkají.
Všechny dostupné informace se tak stávají lépe využitelné a lze mezi nimi snadněji nalézat nejrůznější souvislosti.
PRODEJ INFORMAČNÍCH ZDROJŮ
Pro své zákazníky má Anopress připravenu i nabídku prodeje mediálních titulů, které pracovníci firmy převádějí do jednotného elektronického formátu. Zákazník si může vybrat zpracovávané tituly z následujících kompletů, u kterých má Anopress smluvní oprávnění je dále nabízet:
Celostátní deníky
Regionální deníky a týdeníky
Časopisy
Plnotextové záznamy televizních a rozhlasových pořadů
Slovenské deníky a časopisy
ANALÝZY, REŠERŠE
Pro vyřešení konkrétního informačního, obchodního či marketinkového problému vyhledání všech dostupných relevantních údajů, a to i ve zdrojích mimo vlastní databázi. Posouzení připravovaných projektů a případné ověření příslušných úředních dokladů a rozhodnutí. Vypracování analytických materiálů, navržení možných východisek.
PROJEKTOVÁ ŘEŠENÍ, PORADENSTVÍ A ŠKOLENÍ
Komplexní projektové řešení založené na softwaru americké firmy Verity pro zlepšení vnitropodnikového informačního systému.
Odborné konzultace a případné proškolení v oblasti informačních technologií, a to ve velmi širokém záběru: od úvodu do práce s počítačem až po správu sítě a využívání pokročilých systémů vyhledávání a zpracovávání informací.
(Podrobnější informace jsou uvedeny v informačním memorandu , které lze vyžádat u společnosti GAVLAS, tel.: 02/21 666 666, fax: 02/ 21 666 333,
e-mail: drazba@gavlas.cz).

VI.
Popis stavu, v němž se předmět dražby nachází:
Společnost podniká v prostředí „zpracované informace“, na trhu e-businessu, který je považován za velmi nadějný. Odhady růstu tohoto trhu se sice různí, ale v každém případě (i nejkonzervativnější odhady) dávají takový prostor pro růst úspěšných účastníků, že není vůbec třeba provádět diskusi eventuálního omezení tržní příležitosti v důsledků nasycení trhu.
Informační agentura Anopress, přestože je v konkurzu, dále vykonává výše uvedené činnosti. Úbytek klientely byl po prohlášení konkurzu nevýrazný (agentura eviduje cca 300 stálých klientů).
Za období konkurzu (od 12. 4. 2001 do 30. 9. 2001) je hospodářský výsledek za běžnou činnost 4,4 mil. . Jeho výše je ovlivněna skutečností, že větší část nákladů agentury se týká vytváření databáze a tedy se v průběhu roku účtují na účet nedokončených nehmotných investic. V hospodářském výsledku k 30. 9. 2001 jsou zaúčtovány z této investice pouze odpisy (odpisová doba je 24 měsíců).
V případě zahrnutí všech nákladů do hospodářského výsledku, by hospodářský výsledek za uvedené období byl ve výši cca 120 tis. Kč.
Struktura pohledávek za odběrateli k 30. 9. 2001:
- pohledávky z roku 1997 26.250,-
- pohledávky z roku 1998 337.835,-
- pohledávky z roku 1999 118.305,-
- pohledávky z roku 2000 395.301,-
- pohledávky z roku 2001 do 12. 4. 662.829,-
z těchto pohledávek je cca 200 tis. za subjekty v konkurzu či likvidaci
- pohledávky z roku 2001 od 12. 4. 4.262.345,-
z těchto pohledávek je cca 2,4 mil. před splatností.
Strategickým partnerem při zajišťování služeb agentury je akciová společnost PVT, a.s.
Počítačový program TOPIC a ochranná známka TAM TAM nejsou ve vlastnictví Anopressu a tedy nejsou ani součástí předmětu dražby.
Většinu hardwarového a některé softwarové vybavení, které agentura potřebuje ke své činnosti, má pronajato.
Agentura sídlí v pronajatých prostorách.

VII.
Práva a závazky na předmětu dražby váznoucí a s ním spojená, pokud podstatným způsobem ovlivňují hodnotu předmětu dražby:
Agentura má podle stavu ke dni 30. 9. 2001 uzavřeno cca 300 smluv s odběrateli a cca 40 smluv s dodavateli. Většina těchto smluv je na dobu neurčitou.
Mimo jiné se jedná o smlouvu s PVT, a. s. na pronájem hardware a software na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců a smlouvu s PVT, a. s. na pronájem nebytových prostor v Holušické 3, Praha 4 na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíců.
Další závazky na předmětu dražby váznoucí a s ním spojené, které podstatným způsobem ovlivňují hodnotu předmětu dražby nejsou dražebníkovi známy.

VIII.
Zjištěná obvyklá cena předmětu dražby je 18.522.000,- .
Dle znaleckého posudku č. 783-76/2001 ze 25. 10. 2001.

IX.
Dražební jistota: 1.000.000,-

X.
Způsob a lhůta složení dražební jistoty:
Dražební jistotu lze složit:
a) převodem nebo v hotovosti na jeden z následujících účtů:
169576515/0300 u Československé obchodní banky, a.s.
94-3106320217/0100 u Komerční banky, a.s.,
1941777369/0800 u České spořitelny, a.s.,
152302892/0600 u GE Capital Bank, a.s.,
5819-007/2700 u HVB Bank Czech Republic, a.s.,
variabilní symbol: v případě, že účastníkem dražby je fyzická osoba – rodné číslo, v případě, že účastníkem dražby je právnická osoba - IČ.
Dokladem o složení dražební jistoty je pokladní stvrzenka nebo výpis z účtu nebo potvrzení banky o odepsání částky ve výši dražební jistoty z účtu odesílatele ve prospěch některého z výše uvedených účtů,

b) bankovním šekem, kde je výstavcem Komerční banka, a. s., nebo Česká spořitelna, a. s. nebo Československá obchodní banka, a. s, a to ve prospěch GAVLAS, spol. s r.o., Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049. Doba platnosti šeku, tj. doba do které je šek inkasovatelný, musí být minimálně do 20. 12. 2001 včetně,

c) v hotovosti v místě konání dražby v den konání dražby před jejím zahájením,

d) formou bankovní záruky za zaplacení dražební jistoty. Účastník dražby je povinen ve lhůtě pro složení dražební jistoty předat dražebníkovi originál záruční listiny. Záruční listina musí obsahovat prohlášení banky, že uspokojí bez výhrad a námitek věřitele (dražebníka) do výše 1.000.000,-, jestliže dražebník písemně oznámí bance, že dlužník (vydražitel) zmařil dražbu. Záruční listina nesmí obsahovat žádná ujednání, které by jakýmkoliv způsobem omezila dražebníka uplatnit svá práva jakýmikoliv podmínkami ani nesmí obsahovat žádná ujednání, která by ukládala dražebníkovi jakékoliv povinnosti vyjma povinnosti oznámit bance zmaření dražby dlužníkem jako jsou předchozí výzvy apod. ani nesmí obsahovat ujednání, které by umožňovalo bance vznést jakékoliv námitky či výhrady vyjma námitky, že oznámení o zmaření dražby bylo učiněno až po platnosti bankovní záruky. Bankovní záruka musí být platná minimálně 30 dnů po skončení lhůty pro úhradu kupní ceny. Dražebník bude v záruční listině označen následně: GAVLAS, spol. s r.o., Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049. Bankovní záruka musí být vystavena bankou, která má oprávněni od ČNB působit na území ČR a musí být vystavena v českém nebo slovenském jazyce.

Dražební jistotu je možno složit od 19. 11. 2001 do zahájení dražby. Dražební jistotu dle bodu b) a d) je možno složit v období do 17. 12. 2001 po předchozí dohodě v kancelářích GAVLAS, spol. s r.o., Washingtonova 17, Praha 1 (1. patro), tel. 02/21 666 666, nebo v den konání dražby před jejím zahájením v místě konání dražby. Lhůta pro složení dražební jistoty končí zahájením dražby.

Účastníkům dražby, kteří se nestanou vydražiteli, bude složená dražební jistota vrácena bez zbytečného odkladu po skončení dražby v případě složení ad a) na účet, který uvedou při zápisu do dražby, v případě složení ad b) vrácením šeku, v případě složení ad c) vrácením hotovosti ihned po skončení dražby, v případě složení ad d) vrácením záruční listiny.

XI.
Úhrada ceny dosažené vydražením:
Vydražitel je povinen do 3 měsíců od skončení dražby uhradit dražebníkovi zbývající část ceny dosažené vydražením po odečtení dražební jistoty, a to na účet č. 169576515/0300 u Československé obchodní banky, a.s. - obchodní síť IPB.

Byla-li vydražitelem složena dražební jistota ve formě bankovní záruky, je vydražitel povinen uhradit cenu dosaženou vydražením v plné výši ve lhůtě stejné jako v předchozí větě a dražebník pak bez zbytečného odkladu je povinen mu vrátit záruční listiny.

Cenu dosaženou vydražením nelze uhradit započtením nebo platební kartou nebo šekem a platba směnkou je nepřípustná.

Jestliže vydražitel neuhradí cenu dosaženou vydražením ve stanovené lhůtě, má se za to, že v souladu s ust. § 2, odst. n) zákona 26/2000 Sb. zmařil dražbu, tj. vydražitel nenabývá vlastnictví předmětu dražby a dražební jistota jím složená se použije na náklady zmařené dražby, popř. koná-li se opakovaná dražba na náklady opakované dražby (viz ust. § 24, odst. 1 a § 28, odst. 3 zákona 26/2000 Sb).

XII.
Datum, místo a čas konání prohlídek předmětu dražby:
1) dne 20. 11. 2001 v 10,00 hodin,
2) dne 6. 12. 2001 v 10,00 hodin,
nebo výjimečně v jiném vzájemně dohodnutém termínu.
Sraz zájemců o prohlídku je v recepci budovy Holušická 3, Praha 4.

 


XIII.
Podmínky odevzdání předmětu dražby vydražiteli:
Bývalý vlastník zajistí zpracování mimořádné účetní závěrky ke dni udělení příklepu. Další mimořádná účetní závěrka bude zpracována ke dni předání předmětu dražby.
Bývalý vlastník je povinen po předložení potvrzení o vlastnictví a doložení totožnosti vydražitele bez zbytečného odkladu předat předmět dražby vydražiteli. Dražebník je povinen na místě sepsat protokol o předání předmětu dražby dle § 32 zákona 26/2000 Sb.
Nebezpečí škody na předmětu dražby přechází z jeho držitele na vydražitele dnem předání předmětu dražby, v týž den přechází na vydražitele odpovědnost za škodu způsobenou v souvislosti s předmětem dražby.

XIV.
Zápis do dražby:
Účastníci dražby jsou povinni doložit při zápisu do dražby svou totožnost, doložit složení dražební jistoty a doložit své čestné prohlášení, že nejsou osobami vyloučenými z dražby, popř. své oprávnění jednat za účastníka dražby.
Zastupování účastníka dražby: účastník dražby se může dát v dražbě zastupovat zástupcem na základě písemné plné moci s úředně ověřeným podpisem zmocnitele.
(Způsob dokládání totožnosti u fyzických i právnických osob včetně vzoru plné moci při zastupování naleznete v informačním memorandu, které obdržíte v kanceláři společnosti GAVLAS na adrese Washingtonova 17, Praha 1, tel.: 02/21 666 666, fax: 02/21 666 333, e-mail: drazba@gavlas.cz).

Vstupné na dražbu: 100,-


V Praze dne 2. 11. 2001Dne 18.12. 2001 bude v dobrovolné dražbě prodána informační agentura Anopress. Prodává se jako podnik bez závazků. ZÁKLADNÍ INFORMACE Informační agentura Anopress 1. Čím se agentura zabývá Informační agentura Anopress se zaměřuje na elektronické zpracovávání a zprostředkování informací z mediálních a dalších otevřených zdrojů. Při své práci používá fulltextové rešeršní technologie americké firmy Verity, které byly původně vyvinuty pro potřeby amerických zpravodajských služeb. Jedná se o třetí generaci fulltextového vyhledávání, která utomaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů a umožňuje jejich řazení podle důležitosti. Cílem činnosti agentury Anopress je zajistit rychlé, úplné a co nejpřesnější vyhledání potřebných informací z dostupných pramenů a usnadnit jejich třídění a vyhodnocování. Základním produktem agentury je unikátní internetová databanka TAMTAM, v níž jsou uloženy řádově již miliony plných textů českých novinových a časopiseckých článků. Součástí databanky jsou též doslovné přepisy vybraných televizních a rozhlasových relací. Můžete v ní procházet i celou řadu souborů encyklopedického a referenčního charakteru, sbírku zákonů a platných předpisů, naleznete zde Elektronickou knihovnu Parlamentu ČR i ekonomické informace z databáze firmy ASPEKT kilcullen aj. Obsah tohoto rozsáhlého elektronického archívu je denně aktualizován: články a zprávy z deníků aktuálního data jsou v něm k dispozici před osmou hodinou ranní, přepisy relací rozhlasu a televize jsou do něj zařazovány s minimální časovou prodlevou. Ve spolupráci s různými vydavateli je databanka neustále rozšiřována o nové zdroje. 2. Co se prodává Jedná se o prodej podniku (informační agentury) z konkurzní podstaty, tj. prodává se celá agentura jako podnik bez závazků vzniklých do dne dražby. Závazky jsou řešeny v rámci konkurzního řízení úpadce. Přesně uvedeno v dražební vyhlášce. Ke zpeněžení podstaty dochází v souladu s § 27, odst. 1) zákona o konkurzu a vyrovnání veřejnou dražbou. Tržní cena podniku, tj. obvyklá cena v místě a čase stanovená znalcem, je 18,5 mil. . 3. Proč koupit Společnost podniká v prostředí „zpracované informace“, na trhu e-businessu, který je považován za velmi nadějný. Odhady růstu tohoto trhu se sice různí, ale v každém případě (i nejkonzervativnější odhady) dávají takový prostor pro růst úspěšných účastníků, že není vůbec třeba provádět diskusi eventuálního omezení tržní příležitosti v důsledků nasycení trhu. Činnost agentury je stabilizovaná a tuto činnost neovlivnilo ani prohlášení konkurzu. Úbytek klientely byl po prohlášení konkurzu nevýrazný (agentura eviduje stále cca 300 klientů). Agentura od roku 1998 průběžně vytváří rozsáhlou databanku, která v současné době obsahuje texty článků a zpráv z devíti celostátních deníků a z téměř 80ti deníků regionálních a dále i textové záznamy zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize. Využití databází není časově omezené a hodnota databází s časem roste. Společnost má velmi dobré rozvojové předpoklady. Strategický záměr – prodej klíčového produktu, kterým je přístup k dobře zpracované databázi, má mnoho variantních možností využití. Množství dosavadních obchodních vztahů umožňuje pracovat se statistikou nárůstu jak počtu klientů, tak s průměrnou měsíční tržbou jednoho klienta. Předpokládaný investorský výnos je za rok 2003 přes 4 mil. a od roku 2004 přes 6 mil. ročně. Dalším důvodem je kvalitní portfolio klientů. Mezi uživatele databází Anopressu patří: - státní organitace: např. Kancelář prezidenta republiky, Poslanecká sněmovna PČR, Senát PČR, Úřad vlády ČR, různá ministerstva, magistráty, obvodní úřady, - vysoké školy a knihovny: např. Národní knihovna ČR, státní vědecké knihovny, městské knihovny, VŠE Praha, UK Praha, Západočeská univerzita, - média: např. TV 3, Frekvence 1, MAFRA, a.s., Lidové noviny, Vltava, Labe Press, Euro, redakce Respektu a řada dalších nakladatelů a vydavatelů a - firmy: např. Plzeňský Prazdroj, Severočeské doly, Lesy ČR, Čokoládovny Nestlé, Čokoládovny Danone, Cimex Holding, Johnson & Johnson, SONY Czech, Pražská energetika, ČS RES, Aliatel, Nextra, Alkometa, AMI Communications, GCI, GCJ, WCJ, PIS, Unie svobody, ČSOB, Raifeisenbank, Česká pojišťovna, Evropská cestovní pojišťovna, Fischer Reisen, Severomoravská energetika, a.s., Ředitelství silnic a dálnic ČR, Transparency International, ŠKOFIN, s.r.o., INNOVATIO, COCA-COLA BEVERAGES ČR,a.s., MODEL OBALY,a.s, ČP LEASING, a.s., BAKER&McKENZIE, v.o.s., Ernst&Young Audit s.r.o., SAP ČR, s.r.o., NAREX Česká Lípa, a.s., KOMPASS CZECH REPUBLIC, a.s., AGC, a.s., Kablo Elektro Velké Meziříčí s.r.o. a další. 4. Hospodářské výsledky Za období konkurzu (od 12. 4. 2001 do 30. 9. 2001) je hospodářský výsledek za běžnou činnost 4,4 mil. . Jeho výše je ovlivněna skutečností, že větší část nákladů agentury se týká vytváření databáze a tedy se v průběhu roku účtují na účet nedokončených nehmotných investic. V hospodářském výsledku k 30. 9. 2001 jsou zaúčtovány z této investice pouze odpisy (odpisová doba je 24 měsíců). V případě zahrnutí všech nákladů do hospodářského výsledku, by hospodářský výsledek za uvedené období byl ve výši cca 120 tis. Kč. Struktura pohledávek za odběrateli k 30. 9. 2001: - pohledávky z roku 1997 26.250,- - pohledávky z roku 1998 337.835,- - pohledávky z roku 1999 118.305,- - pohledávky z roku 2000 395.301,- - pohledávky z roku 2001 do 12. 4. 662.829,- z těchto pohledávek je cca 200 tis. za subjekty v konkurzu či likvidaci - pohledávky z roku 2001 od 12. 4. 4.262.345,- z těchto pohledávek je cca 2,4 mil. před splatností a 0,6 mil. jsou po dohodě recipročně neplacené závazky. Pohledávky jsou součástí prodeje. Pro úplnost přehledu o hospodaření v době konkurzu zde uvádíme i přehled o závazcích, i když tyto závazky nepřechází na nabyvatele. Závazky vzniklé za dobu konkurzu (do 30. 9. 2001) 3.593.670,- z těchto závazků je cca 1,95 mil. před splatností, 1 mil. vůči státu a 0,6 mil. jsou po dohodě recipročně neplacené závazky (totéž jako u pohledávek). 5. Proč je společnost v konkurzu Důvodem prohlášení konkurzu byla neschopnost společnosti uhradit značně vysoké závazky (půjčky a jejich příslušenství) vůči společníkům související s rozjezdem společnosti v letech 19971999. Konečným impulsem pro podání návrhu na prohlášení konkurzu byla zřejmě změna ve vlastnické struktuře majoritního společníka Anopressu (PVT, a.s.). V běžném hospodaření společnosti důvod pro vyhlášení konkurzu není, naopak hospodářským výsledkem běžné činnosti je, jak výše uvedeno, zisk. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA pro dobrovolnou dražbu (dle zákona č. 26/2000 Sb.) číslo: 1/12/01/P Dražebník vyhlašuje touto dražební vyhláškou dobrovolnou dražbu, a to na základě návrhu JUDr. Ing. Vratislava Brázdy, Bulharská 36, Praha 10, správce konkurzní podstaty úpadce: ANOPRESS s. r. o., se sídlem Holušická 3, Praha 4, IČ: 65415558, DIČ: 004 - 65415558. I. Datum, místo a čas zahájení dražby: 18. 12. 2001 ve 14,00 hod., Autoklub ČR, Opletalova 29, Praha 1. II. Dražebník: GAVLAS, spol. s r.o. zapsaná u Městského soudu v Praze oddíl C, vložka 26019, se sídlem Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049 kancelář pro veřejnost: Washingtonova 17, 110 00 Praha 1 tel: (02) 21 666 666 fax: (02) 21 666 333 e-mail: drazba@gavlas.cz III. Předmět dražby: Veškeré věci, práva a jiné majetkové hodnoty, které slouží ke dni dražby k provozování podniku úpadce Anopress, s. r. o., IČ: 65415558, patří do konkurzní podstaty a nejsou z prodeje vyloučeny, resp. tyto správce nezpeněžil již jinak. Součástí předmětu dražby jsou rovněž veškeré povinnosti a závazky prodávajícího sloužící k provozování podniku s výjimkou těch závazků a povinností k úhradě či jinému splnění pohledávek, které bez ohledu na výši jejich uspokojení v konkurzu budou či mohly být uspokojovány či uplatňovány v rámci konkurzního řízení úpadce a to i ty, které jsou z uspokojení vyloučeny (§33 zákona o konkurzu a vyrovnání). Dále nejsou součástí předmětu dražby žádné závazky k uspokojení nároků z pracovněprávních vztahů, pokud tyto nároky vznikly do dne dražby a pohledávky a nároky za podstatou ze smluv uzavřených úpadcem či správcem do dne dražby, jakož ani závazky z nároků třetích osob v důsledku odstoupení dle § 14 odst. 2. a 3. zákona o konkurzu a vyrovnání. Vše výše uvedené dále jen „předmět dražby“. Součástí předmětu dražby je mimo jiné následující: 1) věci movité (dle stavu ke dni 30. 9. 2001) a) hmotný investiční majetek: notebook soubor faxů b) nehmotný investiční majetek: databáze Anopress 1998 databáze Anopress 1999 databáze Anopress 2000 databáze Ano. do 11. 4. c) drobný hmotný investiční majetek: konstrukce NIVA reklamní panel technický kufr TK 909 ZIP drive 100 MB fax Panasonic dataprojektor Sharp počítač DELL Optiplex JAZ drive 2 GB zapisovací mechanika CD Yamaha skartovací stroj C105 d) drobný nehmotný investiční majetek: plug in pro MS Acces Janus Gri antivirus TVD program Visual Studio 6.0 Back up Software Veritas software FindReader 4.0 profi software FineReader 4.0 2) práva a) Počítačové programy: - Anopress – index - BOXER - Buldok - Bussines - ISA – informační systém Anopress - EditorMakro pro zpracování textů - Makro pro zpracování textů - PostScript Text Convertor - PostScript Text Postprocesor - TAM TAM databáze - TTMA - Utility - WebFeeder - Databáze dat 1998, 1999, 2000 a 2001. b) Domény: - ANOPRESS.CZ, ANOPRESS.COM, ANOPRESS.INFO - TAM TAM.CZ c) pohledávky za odběrateli a dalšími dlužníky úpadce - dle účetní závěrky ke dni 30. 9. 2001 v účetní hodnotě 6.135 tis. Kč, d) veškeré práva a povinnosti vyplývající z pracovněprávních vztahů zaměstnanců úpadce z výjimkou jejich výše uvedených nároků. Počet zaměstnanců ke dni 30. 9. 2001 je 13, 3) ostatní majetkové hodnoty spočívající v právech a s nimi i v povinnostech, jak následuje: a) práva a povinnosti ze smluv s odběrateli (podle stavu ke dni 30. 9. 2001 se jedná o cca 300 smluv), b) práva a povinnosti ze smluv s dodavateli (podle stavu ke dni 30. 9. 2001 se jedná o cca 40 smluv, mimo jiné s PVT, a. s. na pronájem HIM – hardware a software a pronájem nebytových prostor v Holušické 3, Praha 4) 4) veškerá ostatní aktiva výše neuvedená, ať již jsou či nikoliv vedená v účetní evidenci prodávaného podniku, náležející do konkurzní podstaty a sloužící provozování podniku a nejsou výslovně vyloučena z prodeje pro již uskutečněný nebo zamýšlený prodej jiné osobě. IV. Nejnižší podání: 11.000.000,-, (slovy: Jedenáctmilionůkorunčeských) Minimální příhoz: 10.000,- V. Popis předmětu dražby: Informační agentura Anopress se od svého vzniku v roce 1997 zaměřuje na elektronické zpracování a zprostředkování informací z mediálních a dalších otevřených zdrojů. Při své práci používá fulltextové rešeršní technologie americké firmy Verity, které byly původně vyvinuty pro potřeby amerických zpravodajských služeb. Vyhledávací systém TOPIC představuje třetí generaci fulltextového vyhledávání. Automaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů a umožňuje jejich řazení podle důležitosti. Na rozdíl od obyčejného a zdlouhavého fulltextového vyhledávání jde v tomto případě o pojmové, tzv.inteligentní vyhledávání, šité přímo na míru požadavkům uživatele. Základním produktem agentury je unikátní internetová databanka TAMTAM, v níž jsou uloženy řádově již miliony plných textů českých novinových a časopiseckých článků. Součástí databanky jsou též doslovné přepisy vybraných televizních a rozhlasových relací. Můžete v ní procházet i celou řadu souborů encyklopedického a referenčního charakteru, sbírku zákonů a platných předpisů, naleznete zde Elektronickou knihovnu Parlamentu ČR i ekonomické informace z databáze firmy ASPEKT kilcullen aj. Obsah tohoto rozsáhlého elektronického archívu je denně aktualizován: články a zprávy z deníků aktuálního data jsou v něm k dispozici před osmou hodinou ranní, přepisy relací rozhlasu a televize jsou do něj zařazovány s minimální časovou prodlevou. Ve spolupráci s různými vydavateli je databanka neustále rozšiřována o nové zdroje. Informace k nejrůznějším tématům mohou zákazníci agentury vyhledávat buď sami, interaktivně a operativně, nebo je mohou odebírat automaticky pomocí individuálně definovaných komplexních dotazů. Klientům, kteří si přejí s vyhledanými soubory dále systematicky pracovat ve svých počítačích nebo počítačových sítích, dodává firma k tomuto účelu speciálně určené klientské softwarové aplikace ISA a Tovek Tools. Na webovských stránkách agentury dále naleznete přehledy nejdůležitějších událostí dne, tematicky členěné zpravodajství a chronologie významných problémů a mediálních kauz. V rámci svého zaměření se agentura zabývá též přesně cíleným monitoringem, analytickou, projektovou, poradenskou a školící činností. Cílem činnosti agentury Anopress je zajistit rychlé, úplné a co nejpřesnější vyhledání potřebných informací z dostupných pramenů a usnadnit jejich třídění a vyhodnocování. POPIS PRODUKTŮ A SLUŽEB TAM-TAM On-line databanka TAM-TAM v současné době obsahuje texty článků a zpráv z devíti celostátních deníků a z téměř 80ti deníků regionálních. Jejím prostřednictvím lze souhrnně prohledávat jak dnešní tisk, tak i noviny několik roků staré. Současně je možné hledat i v textových záznamech zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize. Fulltextový vyhledávací systém databanky je propojen s elektronickou knihovnou Parlamentu ČR, automaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů k textu dotazu, ví si rady s českými pádovými koncovkami. Ve zvláštní (tzv. vědomostní) části databanky lze nalézt informace encyklopedického a referenčního charakteru, a to mj. i texty zákonů a vyhlášek z posledních let. Možnosti interaktivního vyhledávání si v rámci omezeného přístupu k informačním pramenům databanky může vyzkoušet každý návštěvník její úvodní internetové stránky. Pokud navíc během své virtuální návštěvy vyplní registrační formulář, získá na jeden týden bezplatný přístup bez omezení. MONITORING NA ZAKÁZKU Zakázkový monitoring je personalizovaná informační služba postavená na mediálních zdrojích databanky TAM-TAM. Využívají ji ti zákazníci, kteří chtějí průběžně sledovat veškeré mediální informace, jež se týkají např. konkrétních osob, firem, institucí, výrobků, problémů apod. Periodické prohledávání databanky v tomto případě probíhá automaticky pomocí složitých tématických dotazů, které ve spolupráci se zákazníky vytvářejí zkušení pracovníci naší agentury. Jednou z podstatných výhod této služby je tudíž plné rozvinutí možností dotazovacího jazyka vyhledávacího systému TOPIC, který naše firma používá a který umožňuje tzv. pojmové vyhledávání. Zpracovávaná data jsou odběratelům distribuována od 7:30 hod. v den vydání tiskových titulů a následující den po odvysílání monitorovaných televizních a rozhlasových pořadů. ISA ISA, neboli Informační systém Anopress, je servis založený na klientské aplikaci stejného jména, která je zákazníkům poskytována zdarma. Program umožňuje efektivní práci s dokumenty odebíranými v rámci monitoringu, uživatelé mohou dodávaná data třídit podle časových, tématických a dalších kritérií, převádět je do podoby tabulek a grafů, doplňovat je o vlastní poznámky a hodnocení. Všechny výstupy lze pak ukládat ve formátech vhodných pro textové editory, internet i intranet, a případně je dále exportovat. TOVEK TOOLS Softwarový produkt Tovek Tools je velmi účinným nástrojem pro vyhledávání informací ve velkých databázových komplexech. Zákazník se jeho prostřednictvím může připojit k serveru naší agentury a zařazovat texty vyhledané v naší databance do svého archívu, do něhož může přidávat i vlastní soubory. Velkou předností tohoto programu jsou jeho analytické a komunikační funkce: dokáže shromážděné dokumenty třídit a filtrovat podle relevance vzhledem k dotazům, resp. vzhledem k definovanému souboru témat, a selektivně je distribuovat po vnitřní síti zákazníkovy firmy nebo instituce těm pracovníkům, kterých se nejvíce týkají. Všechny dostupné informace se tak stávají lépe využitelné a lze mezi nimi snadněji nalézat nejrůznější souvislosti. PRODEJ INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Pro své zákazníky má Anopress připravenu i nabídku prodeje mediálních titulů, které pracovníci firmy převádějí do jednotného elektronického formátu. Zákazník si může vybrat zpracovávané tituly z následujících kompletů, u kterých má Anopress smluvní oprávnění je dále nabízet: Celostátní deníky Regionální deníky a týdeníky Časopisy Plnotextové záznamy televizních a rozhlasových pořadů Slovenské deníky a časopisy ANALÝZY, REŠERŠE Pro vyřešení konkrétního informačního, obchodního či marketinkového problému vyhledání všech dostupných relevantních údajů, a to i ve zdrojích mimo vlastní databázi. Posouzení připravovaných projektů a případné ověření příslušných úředních dokladů a rozhodnutí. Vypracování analytických materiálů, navržení možných východisek. PROJEKTOVÁ ŘEŠENÍ, PORADENSTVÍ A ŠKOLENÍ Komplexní projektové řešení založené na softwaru americké firmy Verity pro zlepšení vnitropodnikového informačního systému. Odborné konzultace a případné proškolení v oblasti informačních technologií, a to ve velmi širokém záběru: od úvodu do práce s počítačem až po správu sítě a využívání pokročilých systémů vyhledávání a zpracovávání informací. (Podrobnější informace jsou uvedeny v informačním memorandu , které lze vyžádat u společnosti GAVLAS, tel.: 02/21 666 666, fax: 02/ 21 666 333, e-mail: drazba@gavlas.cz). VI. Popis stavu, v němž se předmět dražby nachází: Společnost podniká v prostředí „zpracované informace“, na trhu e-businessu, který je považován za velmi nadějný. Odhady růstu tohoto trhu se sice různí, ale v každém případě (i nejkonzervativnější odhady) dávají takový prostor pro růst úspěšných účastníků, že není vůbec třeba provádět diskusi eventuálního omezení tržní příležitosti v důsledků nasycení trhu. Informační agentura Anopress, přestože je v konkurzu, dále vykonává výše uvedené činnosti. Úbytek klientely byl po prohlášení konkurzu nevýrazný (agentura eviduje cca 300 stálých klientů). Za období konkurzu (od 12. 4. 2001 do 30. 9. 2001) je hospodářský výsledek za běžnou činnost 4,4 mil. . Jeho výše je ovlivněna skutečností, že větší část nákladů agentury se týká vytváření databáze a tedy se v průběhu roku účtují na účet nedokončených nehmotných investic. V hospodářském výsledku k 30. 9. 2001 jsou zaúčtovány z této investice pouze odpisy (odpisová doba je 24 měsíců). V případě zahrnutí všech nákladů do hospodářského výsledku, by hospodářský výsledek za uvedené období byl ve výši cca 120 tis. Kč. Struktura pohledávek za odběrateli k 30. 9. 2001: - pohledávky z roku 1997 26.250,- - pohledávky z roku 1998 337.835,- - pohledávky z roku 1999 118.305,- - pohledávky z roku 2000 395.301,- - pohledávky z roku 2001 do 12. 4. 662.829,- z těchto pohledávek je cca 200 tis. za subjekty v konkurzu či likvidaci - pohledávky z roku 2001 od 12. 4. 4.262.345,- z těchto pohledávek je cca 2,4 mil. před splatností. Strategickým partnerem při zajišťování služeb agentury je akciová společnost PVT, a.s. Počítačový program TOPIC a ochranná známka TAM TAM nejsou ve vlastnictví Anopressu a tedy nejsou ani součástí předmětu dražby. Většinu hardwarového a některé softwarové vybavení, které agentura potřebuje ke své činnosti, má pronajato. Agentura sídlí v pronajatých prostorách. VII. Práva a závazky na předmětu dražby váznoucí a s ním spojená, pokud podstatným způsobem ovlivňují hodnotu předmětu dražby: Agentura má podle stavu ke dni 30. 9. 2001 uzavřeno cca 300 smluv s odběrateli a cca 40 smluv s dodavateli. Většina těchto smluv je na dobu neurčitou. Mimo jiné se jedná o smlouvu s PVT, a. s. na pronájem hardware a software na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců a smlouvu s PVT, a. s. na pronájem nebytových prostor v Holušické 3, Praha 4 na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíců. Další závazky na předmětu dražby váznoucí a s ním spojené, které podstatným způsobem ovlivňují hodnotu předmětu dražby nejsou dražebníkovi známy. VIII. Zjištěná obvyklá cena předmětu dražby je 18.522.000,- . Dle znaleckého posudku č. 783-76/2001 ze 25. 10. 2001. IX. Dražební jistota: 1.000.000,- X. Způsob a lhůta složení dražební jistoty: Dražební jistotu lze složit: a) převodem nebo v hotovosti na jeden z následujících účtů: 169576515/0300 u Československé obchodní banky, a.s. 94-3106320217/0100 u Komerční banky, a.s., 1941777369/0800 u České spořitelny, a.s., 152302892/0600 u GE Capital Bank, a.s., 5819-007/2700 u HVB Bank Czech Republic, a.s., variabilní symbol: v případě, že účastníkem dražby je fyzická osoba – rodné číslo, v případě, že účastníkem dražby je právnická osoba - IČ. Dokladem o složení dražební jistoty je pokladní stvrzenka nebo výpis z účtu nebo potvrzení banky o odepsání částky ve výši dražební jistoty z účtu odesílatele ve prospěch některého z výše uvedených účtů, b) bankovním šekem, kde je výstavcem Komerční banka, a. s., nebo Česká spořitelna, a. s. nebo Československá obchodní banka, a. s, a to ve prospěch GAVLAS, spol. s r.o., Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049. Doba platnosti šeku, tj. doba do které je šek inkasovatelný, musí být minimálně do 20. 12. 2001 včetně, c) v hotovosti v místě konání dražby v den konání dražby před jejím zahájením, d) formou bankovní záruky za zaplacení dražební jistoty. Účastník dražby je povinen ve lhůtě pro složení dražební jistoty předat dražebníkovi originál záruční listiny. Záruční listina musí obsahovat prohlášení banky, že uspokojí bez výhrad a námitek věřitele (dražebníka) do výše 1.000.000,-, jestliže dražebník písemně oznámí bance, že dlužník (vydražitel) zmařil dražbu. Záruční listina nesmí obsahovat žádná ujednání, které by jakýmkoliv způsobem omezila dražebníka uplatnit svá práva jakýmikoliv podmínkami ani nesmí obsahovat žádná ujednání, která by ukládala dražebníkovi jakékoliv povinnosti vyjma povinnosti oznámit bance zmaření dražby dlužníkem jako jsou předchozí výzvy apod. ani nesmí obsahovat ujednání, které by umožňovalo bance vznést jakékoliv námitky či výhrady vyjma námitky, že oznámení o zmaření dražby bylo učiněno až po platnosti bankovní záruky. Bankovní záruka musí být platná minimálně 30 dnů po skončení lhůty pro úhradu kupní ceny. Dražebník bude v záruční listině označen následně: GAVLAS, spol. s r.o., Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049. Bankovní záruka musí být vystavena bankou, která má oprávněni od ČNB působit na území ČR a musí být vystavena v českém nebo slovenském jazyce. Dražební jistotu je možno složit od 19. 11. 2001 do zahájení dražby. Dražební jistotu dle bodu b) a d) je možno složit v období do 17. 12. 2001 po předchozí dohodě v kancelářích GAVLAS, spol. s r.o., Washingtonova 17, Praha 1 (1. patro), tel. 02/21 666 666, nebo v den konání dražby před jejím zahájením v místě konání dražby. Lhůta pro složení dražební jistoty končí zahájením dražby. Účastníkům dražby, kteří se nestanou vydražiteli, bude složená dražební jistota vrácena bez zbytečného odkladu po skončení dražby v případě složení ad a) na účet, který uvedou při zápisu do dražby, v případě složení ad b) vrácením šeku, v případě složení ad c) vrácením hotovosti ihned po skončení dražby, v případě složení ad d) vrácením záruční listiny. XI. Úhrada ceny dosažené vydražením: Vydražitel je povinen do 3 měsíců od skončení dražby uhradit dražebníkovi zbývající část ceny dosažené vydražením po odečtení dražební jistoty, a to na účet č. 169576515/0300 u Československé obchodní banky, a.s. - obchodní síť IPB. Byla-li vydražitelem složena dražební jistota ve formě bankovní záruky, je vydražitel povinen uhradit cenu dosaženou vydražením v plné výši ve lhůtě stejné jako v předchozí větě a dražebník pak bez zbytečného odkladu je povinen mu vrátit záruční listiny. Cenu dosaženou vydražením nelze uhradit započtením nebo platební kartou nebo šekem a platba směnkou je nepřípustná. Jestliže vydražitel neuhradí cenu dosaženou vydražením ve stanovené lhůtě, má se za to, že v souladu s ust. § 2, odst. n) zákona 26/2000 Sb. zmařil dražbu, tj. vydražitel nenabývá vlastnictví předmětu dražby a dražební jistota jím složená se použije na náklady zmařené dražby, popř. koná-li se opakovaná dražba na náklady opakované dražby (viz ust. § 24, odst. 1 a § 28, odst. 3 zákona 26/2000 Sb). XII. Datum, místo a čas konání prohlídek předmětu dražby: 1) dne 20. 11. 2001 v 10,00 hodin, 2) dne 6. 12. 2001 v 10,00 hodin, nebo výjimečně v jiném vzájemně dohodnutém termínu. Sraz zájemců o prohlídku je v recepci budovy Holušická 3, Praha 4. XIII. Podmínky odevzdání předmětu dražby vydražiteli: Bývalý vlastník zajistí zpracování mimořádné účetní závěrky ke dni udělení příklepu. Další mimořádná účetní závěrka bude zpracována ke dni předání předmětu dražby. Bývalý vlastník je povinen po předložení potvrzení o vlastnictví a doložení totožnosti vydražitele bez zbytečného odkladu předat předmět dražby vydražiteli. Dražebník je povinen na místě sepsat protokol o předání předmětu dražby dle § 32 zákona 26/2000 Sb. Nebezpečí škody na předmětu dražby přechází z jeho držitele na vydražitele dnem předání předmětu dražby, v týž den přechází na vydražitele odpovědnost za škodu způsobenou v souvislosti s předmětem dražby. XIV. Zápis do dražby: Účastníci dražby jsou povinni doložit při zápisu do dražby svou totožnost, doložit složení dražební jistoty a doložit své čestné prohlášení, že nejsou osobami vyloučenými z dražby, popř. své oprávnění jednat za účastníka dražby. Zastupování účastníka dražby: účastník dražby se může dát v dražbě zastupovat zástupcem na základě písemné plné moci s úředně ověřeným podpisem zmocnitele. (Způsob dokládání totožnosti u fyzických i právnických osob včetně vzoru plné moci při zastupování naleznete v informačním memorandu, které obdržíte v kanceláři společnosti GAVLAS na adrese Washingtonova 17, Praha 1, tel.: 02/21 666 666, fax: 02/21 666 333, e-mail: drazba@gavlas.cz). Vstupné na dražbu: 100,- V Praze dne 2. 11. 2001 Dne 18.12. 2001 bude v dobrovolné dražbě prodána informační agentura Anopress. Prodává se jako podnik bez závazků. ZÁKLADNÍ INFORMACE Informační agentura Anopress 1. Čím se agentura zabývá Informační agentura Anopress se zaměřuje na elektronické zpracovávání a zprostředkování informací z mediálních a dalších otevřených zdrojů. Při své práci používá fulltextové rešeršní technologie americké firmy Verity, které byly původně vyvinuty pro potřeby amerických zpravodajských služeb. Jedná se o třetí generaci fulltextového vyhledávání, která utomaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů a umožňuje jejich řazení podle důležitosti. Cílem činnosti agentury Anopress je zajistit rychlé, úplné a co nejpřesnější vyhledání potřebných informací z dostupných pramenů a usnadnit jejich třídění a vyhodnocování. Základním produktem agentury je unikátní internetová databanka TAMTAM, v níž jsou uloženy řádově již miliony plných textů českých novinových a časopiseckých článků. Součástí databanky jsou též doslovné přepisy vybraných televizních a rozhlasových relací. Můžete v ní procházet i celou řadu souborů encyklopedického a referenčního charakteru, sbírku zákonů a platných předpisů, naleznete zde Elektronickou knihovnu Parlamentu ČR i ekonomické informace z databáze firmy ASPEKT kilcullen aj. Obsah tohoto rozsáhlého elektronického archívu je denně aktualizován: články a zprávy z deníků aktuálního data jsou v něm k dispozici před osmou hodinou ranní, přepisy relací rozhlasu a televize jsou do něj zařazovány s minimální časovou prodlevou. Ve spolupráci s různými vydavateli je databanka neustále rozšiřována o nové zdroje. 2. Co se prodává Jedná se o prodej podniku (informační agentury) z konkurzní podstaty, tj. prodává se celá agentura jako podnik bez závazků vzniklých do dne dražby. Závazky jsou řešeny v rámci konkurzního řízení úpadce. Přesně uvedeno v dražební vyhlášce. Ke zpeněžení podstaty dochází v souladu s § 27, odst. 1) zákona o konkurzu a vyrovnání veřejnou dražbou. Tržní cena podniku, tj. obvyklá cena v místě a čase stanovená znalcem, je 18,5 mil. . 3. Proč koupit Společnost podniká v prostředí „zpracované informace“, na trhu e-businessu, který je považován za velmi nadějný. Odhady růstu tohoto trhu se sice různí, ale v každém případě (i nejkonzervativnější odhady) dávají takový prostor pro růst úspěšných účastníků, že není vůbec třeba provádět diskusi eventuálního omezení tržní příležitosti v důsledků nasycení trhu. Činnost agentury je stabilizovaná a tuto činnost neovlivnilo ani prohlášení konkurzu. Úbytek klientely byl po prohlášení konkurzu nevýrazný (agentura eviduje stále cca 300 klientů). Agentura od roku 1998 průběžně vytváří rozsáhlou databanku, která v současné době obsahuje texty článků a zpráv z devíti celostátních deníků a z téměř 80ti deníků regionálních a dále i textové záznamy zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize. Využití databází není časově omezené a hodnota databází s časem roste. Společnost má velmi dobré rozvojové předpoklady. Strategický záměr – prodej klíčového produktu, kterým je přístup k dobře zpracované databázi, má mnoho variantních možností využití. Množství dosavadních obchodních vztahů umožňuje pracovat se statistikou nárůstu jak počtu klientů, tak s průměrnou měsíční tržbou jednoho klienta. Předpokládaný investorský výnos je za rok 2003 přes 4 mil. a od roku 2004 přes 6 mil. ročně. Dalším důvodem je kvalitní portfolio klientů. Mezi uživatele databází Anopressu patří: - státní organitace: např. Kancelář prezidenta republiky, Poslanecká sněmovna PČR, Senát PČR, Úřad vlády ČR, různá ministerstva, magistráty, obvodní úřady, - vysoké školy a knihovny: např. Národní knihovna ČR, státní vědecké knihovny, městské knihovny, VŠE Praha, UK Praha, Západočeská univerzita, - média: např. TV 3, Frekvence 1, MAFRA, a.s., Lidové noviny, Vltava, Labe Press, Euro, redakce Respektu a řada dalších nakladatelů a vydavatelů a - firmy: např. Plzeňský Prazdroj, Severočeské doly, Lesy ČR, Čokoládovny Nestlé, Čokoládovny Danone, Cimex Holding, Johnson & Johnson, SONY Czech, Pražská energetika, ČS RES, Aliatel, Nextra, Alkometa, AMI Communications, GCI, GCJ, WCJ, PIS, Unie svobody, ČSOB, Raifeisenbank, Česká pojišťovna, Evropská cestovní pojišťovna, Fischer Reisen, Severomoravská energetika, a.s., Ředitelství silnic a dálnic ČR, Transparency International, ŠKOFIN, s.r.o., INNOVATIO, COCA-COLA BEVERAGES ČR,a.s., MODEL OBALY,a.s, ČP LEASING, a.s., BAKER&McKENZIE, v.o.s., Ernst&Young Audit s.r.o., SAP ČR, s.r.o., NAREX Česká Lípa, a.s., KOMPASS CZECH REPUBLIC, a.s., AGC, a.s., Kablo Elektro Velké Meziříčí s.r.o. a další. 4. Hospodářské výsledky Za období konkurzu (od 12. 4. 2001 do 30. 9. 2001) je hospodářský výsledek za běžnou činnost 4,4 mil. . Jeho výše je ovlivněna skutečností, že větší část nákladů agentury se týká vytváření databáze a tedy se v průběhu roku účtují na účet nedokončených nehmotných investic. V hospodářském výsledku k 30. 9. 2001 jsou zaúčtovány z této investice pouze odpisy (odpisová doba je 24 měsíců). V případě zahrnutí všech nákladů do hospodářského výsledku, by hospodářský výsledek za uvedené období byl ve výši cca 120 tis. Kč. Struktura pohledávek za odběrateli k 30. 9. 2001: - pohledávky z roku 1997 26.250,- - pohledávky z roku 1998 337.835,- - pohledávky z roku 1999 118.305,- - pohledávky z roku 2000 395.301,- - pohledávky z roku 2001 do 12. 4. 662.829,- z těchto pohledávek je cca 200 tis. za subjekty v konkurzu či likvidaci - pohledávky z roku 2001 od 12. 4. 4.262.345,- z těchto pohledávek je cca 2,4 mil. před splatností a 0,6 mil. jsou po dohodě recipročně neplacené závazky. Pohledávky jsou součástí prodeje. Pro úplnost přehledu o hospodaření v době konkurzu zde uvádíme i přehled o závazcích, i když tyto závazky nepřechází na nabyvatele. Závazky vzniklé za dobu konkurzu (do 30. 9. 2001) 3.593.670,- z těchto závazků je cca 1,95 mil. před splatností, 1 mil. vůči státu a 0,6 mil. jsou po dohodě recipročně neplacené závazky (totéž jako u pohledávek). 5. Proč je společnost v konkurzu Důvodem prohlášení konkurzu byla neschopnost společnosti uhradit značně vysoké závazky (půjčky a jejich příslušenství) vůči společníkům související s rozjezdem společnosti v letech 19971999. Konečným impulsem pro podání návrhu na prohlášení konkurzu byla zřejmě změna ve vlastnické struktuře majoritního společníka Anopressu (PVT, a.s.). V běžném hospodaření společnosti důvod pro vyhlášení konkurzu není, naopak hospodářským výsledkem běžné činnosti je, jak výše uvedeno, zisk. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA pro dobrovolnou dražbu (dle zákona č. 26/2000 Sb.) číslo: 1/12/01/P Dražebník vyhlašuje touto dražební vyhláškou dobrovolnou dražbu, a to na základě návrhu JUDr. Ing. Vratislava Brázdy, Bulharská 36, Praha 10, správce konkurzní podstaty úpadce: ANOPRESS s. r. o., se sídlem Holušická 3, Praha 4, IČ: 65415558, DIČ: 004 - 65415558. I. Datum, místo a čas zahájení dražby: 18. 12. 2001 ve 14,00 hod., Autoklub ČR, Opletalova 29, Praha 1. II. Dražebník: GAVLAS, spol. s r.o. zapsaná u Městského soudu v Praze oddíl C, vložka 26019, se sídlem Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049 kancelář pro veřejnost: Washingtonova 17, 110 00 Praha 1 tel: (02) 21 666 666 fax: (02) 21 666 333 e-mail: drazba@gavlas.cz III. Předmět dražby: Veškeré věci, práva a jiné majetkové hodnoty, které slouží ke dni dražby k provozování podniku úpadce Anopress, s. r. o., IČ: 65415558, patří do konkurzní podstaty a nejsou z prodeje vyloučeny, resp. tyto správce nezpeněžil již jinak. Součástí předmětu dražby jsou rovněž veškeré povinnosti a závazky prodávajícího sloužící k provozování podniku s výjimkou těch závazků a povinností k úhradě či jinému splnění pohledávek, které bez ohledu na výši jejich uspokojení v konkurzu budou či mohly být uspokojovány či uplatňovány v rámci konkurzního řízení úpadce a to i ty, které jsou z uspokojení vyloučeny (§33 zákona o konkurzu a vyrovnání). Dále nejsou součástí předmětu dražby žádné závazky k uspokojení nároků z pracovněprávních vztahů, pokud tyto nároky vznikly do dne dražby a pohledávky a nároky za podstatou ze smluv uzavřených úpadcem či správcem do dne dražby, jakož ani závazky z nároků třetích osob v důsledku odstoupení dle § 14 odst. 2. a 3. zákona o konkurzu a vyrovnání. Vše výše uvedené dále jen „předmět dražby“. Součástí předmětu dražby je mimo jiné následující: 1) věci movité (dle stavu ke dni 30. 9. 2001) a) hmotný investiční majetek: notebook soubor faxů b) nehmotný investiční majetek: databáze Anopress 1998 databáze Anopress 1999 databáze Anopress 2000 databáze Ano. do 11. 4. c) drobný hmotný investiční majetek: konstrukce NIVA reklamní panel technický kufr TK 909 ZIP drive 100 MB fax Panasonic dataprojektor Sharp počítač DELL Optiplex JAZ drive 2 GB zapisovací mechanika CD Yamaha skartovací stroj C105 d) drobný nehmotný investiční majetek: plug in pro MS Acces Janus Gri antivirus TVD program Visual Studio 6.0 Back up Software Veritas software FindReader 4.0 profi software FineReader 4.0 2) práva a) Počítačové programy: - Anopress – index - BOXER - Buldok - Bussines - ISA – informační systém Anopress - EditorMakro pro zpracování textů - Makro pro zpracování textů - PostScript Text Convertor - PostScript Text Postprocesor - TAM TAM databáze - TTMA - Utility - WebFeeder - Databáze dat 1998, 1999, 2000 a 2001. b) Domény: - ANOPRESS.CZ, ANOPRESS.COM, ANOPRESS.INFO - TAM TAM.CZ c) pohledávky za odběrateli a dalšími dlužníky úpadce - dle účetní závěrky ke dni 30. 9. 2001 v účetní hodnotě 6.135 tis. Kč, d) veškeré práva a povinnosti vyplývající z pracovněprávních vztahů zaměstnanců úpadce z výjimkou jejich výše uvedených nároků. Počet zaměstnanců ke dni 30. 9. 2001 je 13, 3) ostatní majetkové hodnoty spočívající v právech a s nimi i v povinnostech, jak následuje: a) práva a povinnosti ze smluv s odběrateli (podle stavu ke dni 30. 9. 2001 se jedná o cca 300 smluv), b) práva a povinnosti ze smluv s dodavateli (podle stavu ke dni 30. 9. 2001 se jedná o cca 40 smluv, mimo jiné s PVT, a. s. na pronájem HIM – hardware a software a pronájem nebytových prostor v Holušické 3, Praha 4) 4) veškerá ostatní aktiva výše neuvedená, ať již jsou či nikoliv vedená v účetní evidenci prodávaného podniku, náležející do konkurzní podstaty a sloužící provozování podniku a nejsou výslovně vyloučena z prodeje pro již uskutečněný nebo zamýšlený prodej jiné osobě. IV. Nejnižší podání: 11.000.000,-, (slovy: Jedenáctmilionůkorunčeských) Minimální příhoz: 10.000,- V. Popis předmětu dražby: Informační agentura Anopress se od svého vzniku v roce 1997 zaměřuje na elektronické zpracování a zprostředkování informací z mediálních a dalších otevřených zdrojů. Při své práci používá fulltextové rešeršní technologie americké firmy Verity, které byly původně vyvinuty pro potřeby amerických zpravodajských služeb. Vyhledávací systém TOPIC představuje třetí generaci fulltextového vyhledávání. Automaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů a umožňuje jejich řazení podle důležitosti. Na rozdíl od obyčejného a zdlouhavého fulltextového vyhledávání jde v tomto případě o pojmové, tzv.inteligentní vyhledávání, šité přímo na míru požadavkům uživatele. Základním produktem agentury je unikátní internetová databanka TAMTAM, v níž jsou uloženy řádově již miliony plných textů českých novinových a časopiseckých článků. Součástí databanky jsou též doslovné přepisy vybraných televizních a rozhlasových relací. Můžete v ní procházet i celou řadu souborů encyklopedického a referenčního charakteru, sbírku zákonů a platných předpisů, naleznete zde Elektronickou knihovnu Parlamentu ČR i ekonomické informace z databáze firmy ASPEKT kilcullen aj. Obsah tohoto rozsáhlého elektronického archívu je denně aktualizován: články a zprávy z deníků aktuálního data jsou v něm k dispozici před osmou hodinou ranní, přepisy relací rozhlasu a televize jsou do něj zařazovány s minimální časovou prodlevou. Ve spolupráci s různými vydavateli je databanka neustále rozšiřována o nové zdroje. Informace k nejrůznějším tématům mohou zákazníci agentury vyhledávat buď sami, interaktivně a operativně, nebo je mohou odebírat automaticky pomocí individuálně definovaných komplexních dotazů. Klientům, kteří si přejí s vyhledanými soubory dále systematicky pracovat ve svých počítačích nebo počítačových sítích, dodává firma k tomuto účelu speciálně určené klientské softwarové aplikace ISA a Tovek Tools. Na webovských stránkách agentury dále naleznete přehledy nejdůležitějších událostí dne, tematicky členěné zpravodajství a chronologie významných problémů a mediálních kauz. V rámci svého zaměření se agentura zabývá též přesně cíleným monitoringem, analytickou, projektovou, poradenskou a školící činností. Cílem činnosti agentury Anopress je zajistit rychlé, úplné a co nejpřesnější vyhledání potřebných informací z dostupných pramenů a usnadnit jejich třídění a vyhodnocování. POPIS PRODUKTŮ A SLUŽEB TAM-TAM On-line databanka TAM-TAM v současné době obsahuje texty článků a zpráv z devíti celostátních deníků a z téměř 80ti deníků regionálních. Jejím prostřednictvím lze souhrnně prohledávat jak dnešní tisk, tak i noviny několik roků staré. Současně je možné hledat i v textových záznamech zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize. Fulltextový vyhledávací systém databanky je propojen s elektronickou knihovnou Parlamentu ČR, automaticky vyhodnocuje relevanci dokumentů k textu dotazu, ví si rady s českými pádovými koncovkami. Ve zvláštní (tzv. vědomostní) části databanky lze nalézt informace encyklopedického a referenčního charakteru, a to mj. i texty zákonů a vyhlášek z posledních let. Možnosti interaktivního vyhledávání si v rámci omezeného přístupu k informačním pramenům databanky může vyzkoušet každý návštěvník její úvodní internetové stránky. Pokud navíc během své virtuální návštěvy vyplní registrační formulář, získá na jeden týden bezplatný přístup bez omezení. MONITORING NA ZAKÁZKU Zakázkový monitoring je personalizovaná informační služba postavená na mediálních zdrojích databanky TAM-TAM. Využívají ji ti zákazníci, kteří chtějí průběžně sledovat veškeré mediální informace, jež se týkají např. konkrétních osob, firem, institucí, výrobků, problémů apod. Periodické prohledávání databanky v tomto případě probíhá automaticky pomocí složitých tématických dotazů, které ve spolupráci se zákazníky vytvářejí zkušení pracovníci naší agentury. Jednou z podstatných výhod této služby je tudíž plné rozvinutí možností dotazovacího jazyka vyhledávacího systému TOPIC, který naše firma používá a který umožňuje tzv. pojmové vyhledávání. Zpracovávaná data jsou odběratelům distribuována od 7:30 hod. v den vydání tiskových titulů a následující den po odvysílání monitorovaných televizních a rozhlasových pořadů. ISA ISA, neboli Informační systém Anopress, je servis založený na klientské aplikaci stejného jména, která je zákazníkům poskytována zdarma. Program umožňuje efektivní práci s dokumenty odebíranými v rámci monitoringu, uživatelé mohou dodávaná data třídit podle časových, tématických a dalších kritérií, převádět je do podoby tabulek a grafů, doplňovat je o vlastní poznámky a hodnocení. Všechny výstupy lze pak ukládat ve formátech vhodných pro textové editory, internet i intranet, a případně je dále exportovat. TOVEK TOOLS Softwarový produkt Tovek Tools je velmi účinným nástrojem pro vyhledávání informací ve velkých databázových komplexech. Zákazník se jeho prostřednictvím může připojit k serveru naší agentury a zařazovat texty vyhledané v naší databance do svého archívu, do něhož může přidávat i vlastní soubory. Velkou předností tohoto programu jsou jeho analytické a komunikační funkce: dokáže shromážděné dokumenty třídit a filtrovat podle relevance vzhledem k dotazům, resp. vzhledem k definovanému souboru témat, a selektivně je distribuovat po vnitřní síti zákazníkovy firmy nebo instituce těm pracovníkům, kterých se nejvíce týkají. Všechny dostupné informace se tak stávají lépe využitelné a lze mezi nimi snadněji nalézat nejrůznější souvislosti. PRODEJ INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Pro své zákazníky má Anopress připravenu i nabídku prodeje mediálních titulů, které pracovníci firmy převádějí do jednotného elektronického formátu. Zákazník si může vybrat zpracovávané tituly z následujících kompletů, u kterých má Anopress smluvní oprávnění je dále nabízet: Celostátní deníky Regionální deníky a týdeníky Časopisy Plnotextové záznamy televizních a rozhlasových pořadů Slovenské deníky a časopisy ANALÝZY, REŠERŠE Pro vyřešení konkrétního informačního, obchodního či marketinkového problému vyhledání všech dostupných relevantních údajů, a to i ve zdrojích mimo vlastní databázi. Posouzení připravovaných projektů a případné ověření příslušných úředních dokladů a rozhodnutí. Vypracování analytických materiálů, navržení možných východisek. PROJEKTOVÁ ŘEŠENÍ, PORADENSTVÍ A ŠKOLENÍ Komplexní projektové řešení založené na softwaru americké firmy Verity pro zlepšení vnitropodnikového informačního systému. Odborné konzultace a případné proškolení v oblasti informačních technologií, a to ve velmi širokém záběru: od úvodu do práce s počítačem až po správu sítě a využívání pokročilých systémů vyhledávání a zpracovávání informací. (Podrobnější informace jsou uvedeny v informačním memorandu , které lze vyžádat u společnosti GAVLAS, tel.: 02/21 666 666, fax: 02/ 21 666 333, e-mail: drazba@gavlas.cz). VI. Popis stavu, v němž se předmět dražby nachází: Společnost podniká v prostředí „zpracované informace“, na trhu e-businessu, který je považován za velmi nadějný. Odhady růstu tohoto trhu se sice různí, ale v každém případě (i nejkonzervativnější odhady) dávají takový prostor pro růst úspěšných účastníků, že není vůbec třeba provádět diskusi eventuálního omezení tržní příležitosti v důsledků nasycení trhu. Informační agentura Anopress, přestože je v konkurzu, dále vykonává výše uvedené činnosti. Úbytek klientely byl po prohlášení konkurzu nevýrazný (agentura eviduje cca 300 stálých klientů). Za období konkurzu (od 12. 4. 2001 do 30. 9. 2001) je hospodářský výsledek za běžnou činnost 4,4 mil. . Jeho výše je ovlivněna skutečností, že větší část nákladů agentury se týká vytváření databáze a tedy se v průběhu roku účtují na účet nedokončených nehmotných investic. V hospodářském výsledku k 30. 9. 2001 jsou zaúčtovány z této investice pouze odpisy (odpisová doba je 24 měsíců). V případě zahrnutí všech nákladů do hospodářského výsledku, by hospodářský výsledek za uvedené období byl ve výši cca 120 tis. Kč. Struktura pohledávek za odběrateli k 30. 9. 2001: - pohledávky z roku 1997 26.250,- - pohledávky z roku 1998 337.835,- - pohledávky z roku 1999 118.305,- - pohledávky z roku 2000 395.301,- - pohledávky z roku 2001 do 12. 4. 662.829,- z těchto pohledávek je cca 200 tis. za subjekty v konkurzu či likvidaci - pohledávky z roku 2001 od 12. 4. 4.262.345,- z těchto pohledávek je cca 2,4 mil. před splatností. Strategickým partnerem při zajišťování služeb agentury je akciová společnost PVT, a.s. Počítačový program TOPIC a ochranná známka TAM TAM nejsou ve vlastnictví Anopressu a tedy nejsou ani součástí předmětu dražby. Většinu hardwarového a některé softwarové vybavení, které agentura potřebuje ke své činnosti, má pronajato. Agentura sídlí v pronajatých prostorách. VII. Práva a závazky na předmětu dražby váznoucí a s ním spojená, pokud podstatným způsobem ovlivňují hodnotu předmětu dražby: Agentura má podle stavu ke dni 30. 9. 2001 uzavřeno cca 300 smluv s odběrateli a cca 40 smluv s dodavateli. Většina těchto smluv je na dobu neurčitou. Mimo jiné se jedná o smlouvu s PVT, a. s. na pronájem hardware a software na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců a smlouvu s PVT, a. s. na pronájem nebytových prostor v Holušické 3, Praha 4 na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíců. Další závazky na předmětu dražby váznoucí a s ním spojené, které podstatným způsobem ovlivňují hodnotu předmětu dražby nejsou dražebníkovi známy. VIII. Zjištěná obvyklá cena předmětu dražby je 18.522.000,- . Dle znaleckého posudku č. 783-76/2001 ze 25. 10. 2001. IX. Dražební jistota: 1.000.000,- X. Způsob a lhůta složení dražební jistoty: Dražební jistotu lze složit: a) převodem nebo v hotovosti na jeden z následujících účtů: 169576515/0300 u Československé obchodní banky, a.s. 94-3106320217/0100 u Komerční banky, a.s., 1941777369/0800 u České spořitelny, a.s., 152302892/0600 u GE Capital Bank, a.s., 5819-007/2700 u HVB Bank Czech Republic, a.s., variabilní symbol: v případě, že účastníkem dražby je fyzická osoba – rodné číslo, v případě, že účastníkem dražby je právnická osoba - IČ. Dokladem o složení dražební jistoty je pokladní stvrzenka nebo výpis z účtu nebo potvrzení banky o odepsání částky ve výši dražební jistoty z účtu odesílatele ve prospěch některého z výše uvedených účtů, b) bankovním šekem, kde je výstavcem Komerční banka, a. s., nebo Česká spořitelna, a. s. nebo Československá obchodní banka, a. s, a to ve prospěch GAVLAS, spol. s r.o., Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049. Doba platnosti šeku, tj. doba do které je šek inkasovatelný, musí být minimálně do 20. 12. 2001 včetně, c) v hotovosti v místě konání dražby v den konání dražby před jejím zahájením, d) formou bankovní záruky za zaplacení dražební jistoty. Účastník dražby je povinen ve lhůtě pro složení dražební jistoty předat dražebníkovi originál záruční listiny. Záruční listina musí obsahovat prohlášení banky, že uspokojí bez výhrad a námitek věřitele (dražebníka) do výše 1.000.000,-, jestliže dražebník písemně oznámí bance, že dlužník (vydražitel) zmařil dražbu. Záruční listina nesmí obsahovat žádná ujednání, které by jakýmkoliv způsobem omezila dražebníka uplatnit svá práva jakýmikoliv podmínkami ani nesmí obsahovat žádná ujednání, která by ukládala dražebníkovi jakékoliv povinnosti vyjma povinnosti oznámit bance zmaření dražby dlužníkem jako jsou předchozí výzvy apod. ani nesmí obsahovat ujednání, které by umožňovalo bance vznést jakékoliv námitky či výhrady vyjma námitky, že oznámení o zmaření dražby bylo učiněno až po platnosti bankovní záruky. Bankovní záruka musí být platná minimálně 30 dnů po skončení lhůty pro úhradu kupní ceny. Dražebník bude v záruční listině označen následně: GAVLAS, spol. s r.o., Dušní 10, 110 00 Praha 1, IČ: 60472049. Bankovní záruka musí být vystavena bankou, která má oprávněni od ČNB působit na území ČR a musí být vystavena v českém nebo slovenském jazyce. Dražební jistotu je možno složit od 19. 11. 2001 do zahájení dražby. Dražební jistotu dle bodu b) a d) je možno složit v období do 17. 12. 2001 po předchozí dohodě v kancelářích GAVLAS, spol. s r.o., Washingtonova 17, Praha 1 (1. patro), tel. 02/21 666 666, nebo v den konání dražby před jejím zahájením v místě konání dražby. Lhůta pro složení dražební jistoty končí zahájením dražby. Účastníkům dražby, kteří se nestanou vydražiteli, bude složená dražební jistota vrácena bez zbytečného odkladu po skončení dražby v případě složení ad a) na účet, který uvedou při zápisu do dražby, v případě složení ad b) vrácením šeku, v případě složení ad c) vrácením hotovosti ihned po skončení dražby, v případě složení ad d) vrácením záruční listiny. XI. Úhrada ceny dosažené vydražením: Vydražitel je povinen do 3 měsíců od skončení dražby uhradit dražebníkovi zbývající část ceny dosažené vydražením po odečtení dražební jistoty, a to na účet č. 169576515/0300 u Československé obchodní banky, a.s. - obchodní síť IPB. Byla-li vydražitelem složena dražební jistota ve formě bankovní záruky, je vydražitel povinen uhradit cenu dosaženou vydražením v plné výši ve lhůtě stejné jako v předchozí větě a dražebník pak bez zbytečného odkladu je povinen mu vrátit záruční listiny. Cenu dosaženou vydražením nelze uhradit započtením nebo platební kartou nebo šekem a platba směnkou je nepřípustná. Jestliže vydražitel neuhradí cenu dosaženou vydražením ve stanovené lhůtě, má se za to, že v souladu s ust. § 2, odst. n) zákona 26/2000 Sb. zmařil dražbu, tj. vydražitel nenabývá vlastnictví předmětu dražby a dražební jistota jím složená se použije na náklady zmařené dražby, popř. koná-li se opakovaná dražba na náklady opakované dražby (viz ust. § 24, odst. 1 a § 28, odst. 3 zákona 26/2000 Sb). XII. Datum, místo a čas konání prohlídek předmětu dražby: 1) dne 20. 11. 2001 v 10,00 hodin, 2) dne 6. 12. 2001 v 10,00 hodin, nebo výjimečně v jiném vzájemně dohodnutém termínu. Sraz zájemců o prohlídku je v recepci budovy Holušická 3, Praha 4. XIII. Podmínky odevzdání předmětu dražby vydražiteli: Bývalý vlastník zajistí zpracování mimořádné účetní závěrky ke dni udělení příklepu. Další mimořádná účetní závěrka bude zpracována ke dni předání předmětu dražby. Bývalý vlastník je povinen po předložení potvrzení o vlastnictví a doložení totožnosti vydražitele bez zbytečného odkladu předat předmět dražby vydražiteli. Dražebník je povinen na místě sepsat protokol o předání předmětu dražby dle § 32 zákona 26/2000 Sb. Nebezpečí škody na předmětu dražby přechází z jeho držitele na vydražitele dnem předání předmětu dražby, v týž den přechází na vydražitele odpovědnost za škodu způsobenou v souvislosti s předmětem dražby. XIV. Zápis do dražby: Účastníci dražby jsou povinni doložit při zápisu do dražby svou totožnost, doložit složení dražební jistoty a doložit své čestné prohlášení, že nejsou osobami vyloučenými z dražby, popř. své oprávnění jednat za účastníka dražby. Zastupování účastníka dražby: účastník dražby se může dát v dražbě zastupovat zástupcem na základě písemné plné moci s úředně ověřeným podpisem zmocnitele. (Způsob dokládání totožnosti u fyzických i právnických osob včetně vzoru plné moci při zastupování naleznete v informačním memorandu, které obdržíte v kanceláři společnosti GAVLAS na adrese Washingtonova 17, Praha 1, tel.: 02/21 666 666, fax: 02/21 666 333, e-mail: drazba@gavlas.cz). Vstupné na dražbu: 100,- V Praze dne 2. 11. 2001



Anopress Mediální informační databanka-interaktivní vyhledávací služba Anopress
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688