Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  19.03.2012 21:07:21

Bob Doll: Když se Evropa a Střední východ budou chovat "slušně", čeká akcie raketový růst


Akciová rally probíhá zatím za velice malého objemu obchodů. Hodně investorů se stále zdráhá "naskočit" do akciového vlaku, rizika číhající na ekonomiku jsou stále velká.

 

"Zkraje roku jsme S&P 500 cílovali na 1 350, protože jsme věřili v dvojciferné procentní zhodnocení akcií," řekl Bob Doll. Pokud nebude uklidnění na evropském trhu krátkodobé, akcie podle něj bude čeká další výrazný růst.

"Nemám problém s akciemi okolo 1 550 bodů indexu S&P 500, když nezačne válka na Středním východě," pokračoval Doll ve vysílání Bloomberg TV ve svém býčím výhledu. Nízké objemy stratég považuje především za důkaz toho, že řada investorů čeká na výraznější korekci, po níž se bude snažit naskočit do růstového akciového závodu.

Diverzifikace akcií

Bob Doll aktuálně doporučuje nebát se cyklických titulů ze sektorů technologií a energetiky. "Investoři ovšem musejí portfolio také trochu vyztužit, například akciemi ze sektoru zdravotní péče," uvedl stratég investiční společnosti BlackRock. Především doporučuje firmy s dostatečnou volnou hotovostí.

"Sami držíme více bankovních akcií než před půl rokem, ale stále to není žádný výrazný podíl," zůstává Doll oný i po výsledcích zátěžových testů 19 největších amerických bank.

Hlavní akciový stratég společnosti BlackRock Bob Doll se pro televizi Bloomberg vyjádřil v tom smyslu, že bude zbytek letošního roku ve znamení řešení rizik. Pokud se eurozóna a Střední východ vydrží "chovat slušně", mohou se americké akcie podle indexu S&P 500 podívat na 1 550 bodů. "Nebude to o vývoji ziskovosti firem nebo růstu ekonomiky, ale o tom, zda se investoři přestanou bát," uvedl Doll.

 

Výsledky zátěžových testů byly podle stratéga BlackRocku pozitivním signálem, ovšem pro dlouhodobý vývoj bankovních akcií bude podle něj důležité, zda banky dokáží stabilně zvyšovat tržby, bez nichž bude růst zisků vždy jen výsledkem účetních operací.

Čtěte také:

Goldman Sachs má za sebou špatný PR týden, a přesto doporučuje investorům jednu z nejrizikově

 

Vliv úrokových sazeb na akcie

 

Bob Doll by se obával rychlého růstu výnosů dluhopisů, jakého jsme byli svědky minulý týden. "Pokud výnosy porostou pomalu a stabilně, nemám s tím problém. Akcie jsou stále levné v porovnání s dluhopisy," řekl stratég pro Bloomberg TV.

Úrokové sazby se až do minulého týdne držely okolo 2 %, k čemuž kromě vystrašených investorů hledajících bezpečí v době vrcholu dluhové krize Evropě dlouhodobě nejvíce přispívá Fed svou poptávkou po dluhopisech. Dvě kola kvantitativního uvolňování a Operace Twist udělaly svoje.

"Doku se americká makrodata budou zlepšovat, o třetím kole kvantitativního uvolňování (QE3) nemůže být ani řeč," tvrdí Doll. "Kvantitativní uvolňování je pro Fed takové záchranné turbo pro americkou ekonomiku. V současnosti bude i zastavení růstu dost možná přijato jako zmíněná korekce, tedy příležitost k dalším nákupům akcií."

 

Čtěte také:

Nemějte strach z vyšších výnosů dluhopisů, akciová rally bude pokračovat

Volatilita amerických akcií je na mnohaletém minimu. Tip pro ty, kdo věří v její růst

Stratégové doporučují: Uberte akcií v portfoliu!


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688