Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  23.02.2012 08:53:15

CME: Výběr z konferenčního hovoru - ztrátu způsobilo Bulharsko, tržní podíly rostou, cash flow 212

Společnost CME ve včerejším konferenčním hovoru dle očekávání neposkytla výhled na tržby a zisk EBITDA v letošním roce. Za důležité však považujeme následující:

·         Odpis 69 mil. USD goodwillu, zaúčtovaný do provozního zisku za minulý rok, se vztahuje k bulharské bTV a v menší míře k segmentu Media Pro (výroba a prodej filmu). CME uvedla, že i přes lepšící se situaci na bulharském trhu přijala konzervativní přístup a vzhledem k pokračujícím nejistotám na evropských trzích odepsala část goodwillu.

·         Tržní podíly v r. 2011 rostly na všech trzích kromě Rumunska (stagnace) a ČR (pokles z 69 na 67 %). Management uvedl, že pokles v ČR byl dán politikou CME nenabízet inzerentům slevy a že je přesvědčen, že je tato strategie dlouhodobě výhodná.

·         Management potvrdil výhled kladného volného cash flow v r. 2012. Management zároveň očekává, že ještě před příštími výsledky (25.4.) informuje investory o dalších krocích ve věci dluhu. Uvedl také, že nevylučuje žádné možnosti jak získat dodatečné financování včetně emise akcií.

Absence výhledu na letošní rok podle nás svědčí o opatrnosti společnosti a nejistotě ohledně hosp. vývoje, pozitivní je naopak potvrzení cíle dosáhnout kladného volného cash flow v tomto roce. Celkově považujeme vyznění konferenčního hovoru za neutrální.


Snížení zadlužení hlavní prioritu pro rok 2012

Klíčovou prioritou pro rok 2012 je další snižování zadlužení, zatímco CME očekává, že vykáže pozitivní volné cash-flow v roce 2012 (v roce 2011 bylo volný cash-flow 3,5mil. USD v záporů). CME očekává další zlepšení OIBDA v roce 2012 a obdobné kapitálové výdaje jako v roce 2011. Reklamní trhy v roce 2012 očekává jako „náročné“. Opravná položka ve výši 68,7mil. USD se podle očekávání týká zejména odpisu goodwilu v Bulharsku. Na konci roku měla společnost k dispozici 246mil. USD likvidity (186 mil. USD v hotovosti a 60mil. USD nečerpaných úvěrových linek). V roce 2012 nemá žádné splatné dluhopisy, zatímco 3,5% dluhopisy splatné v roce 2013 by chtěla refinancovat nebo odkoupit na konci roku. Posuzuje všechny možnosti refinancování (delším dluhem, konvertibilními dluhopisy nebo i jiným řešení na akciové bázi (CME).

CME předložila poměrně dobré výsledky, nicméně velký nepeněžní odpis goodwilu negativně ovlivnilo výsledky. Klíčovou prioritou v roce 2012 je další snížení zadlužení a prodloužení splatnosti za rozumnou cenu. Je zřejmé, že trhy budou náročné pro společnost v roce 2012, nicméně CME má relativně dost času při čekání na lepší podmínky na trhu vzhledem k velikosti hotovosti na bilanci CME.

Václav Kmínek  

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688