Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  08.12.2011 09:47:24

ČEZ: Změny v představenstvu Severočeských dolů

Valná hromada Severočeských dolů, které jsou ze sta procent vlastněny energetickou společností ČEZ, zvolila nové členy představenstva Severočeských dolů. Následně pak představenstvo Severočeských dolů zvolilo nového předsedu představenstva, kterým se stal Ivan Lapin, dosavadní ředitel divize správa ČEZ. Ivan Lapin se od 1. ledna 2012 ujme i pozice generálního ředitele Severočeských dolů.

Dosavadní předseda představenstva a generální ředitel Jan Demjanovič, kterému skončil mandát člena představenstva k 27. listopadu tohoto roku, se rozhodl po více jak 12 letech pozici v představenstvu opustit.

Generální ředitel ČEZ Daniel Beneš k tomu řekl: “Chtěl bych poděkovat Janu Demjanovičovi, za dosavadní spolupráci a za to, jak dokázal provést Severočeské doly těžkým obdobím na trhu s uhlím i při začleňování firmy do Skupiny ČEZ. Zároveň se budu těšit na další spolupráci, protože pan Demjanovič neodchází pryč, ale bude nadále nápomocen i novému řediteli a předpokládám, že nás bude zastupovat i v dozorčí radě Severočeských dolů, kterou naopak Ivan Lapin opouští. Chceme nadále využívat jeho více jak 30leté zkušenosti v hornictví.“

Členem představenstva Severočeských dolů se dále stal pan Jiří Postolka, ředitel útvaru plánování a controllingu ČEZ. Zároveň byl na další období zvolen členem představenstva její současný člen pan Jiří Neruda.

 
Ivan Lapin

narozen 1965

Ing. Ivan Lapin pochází z Ostravy, kde vystudoval Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu, fakultu hornicko-geologickou. Před příchodem do Skupiny ČEZ působil v Moravských naftových dolech Hodonín, deset let v koncernu Ostravsko-karvinské doly, a.s., naposledy jako ředitel Báňské obchodní společnosti. 

Ivan Lapin pracuje ve společnostech Skupiny ČEZ od roku 2002. Nejdříve měl v Severomoravské energetice na starosti strategický nákup elektřiny, poté v Energetice Vítkovice rozjížděl činnost integrovaných energetických služeb. Od 1.10. 2004 pak působil v ČEZ, a. s. jako ředitel sekce Integrovaný nákup. Od 1. 1. 2007 zastával funkci jednatele a generálního ředitele společnosti ČEZ Správa majetku, s.r.o. Od července 2007 byl jmenován ředitelem divize Správa ČEZ, a. s. Je členem dozorčích rad několika dceřiných společností Skupiny ČEZ.

 

Ladislav Kříž, mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688