TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  08.11.2011 11:25:10

Ministr Kocourek musí původ milionů své matky vysvětlit co nejdříve, shodla se ODS

PRAHA (MEDIAFAX) - Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) musí co nejdříve vysvětlil původ 16 milionů korun, které se objevily na účtu jeho matky. Mediafaxu to sdělil po ranním jednání čelních představitelů ODS místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

Přestože už si předseda vlády Petr Nečas (ODS) pozval ministra Kocourka na kobereček kvůli neznámému původu mnohamilionového bohatství jeho matky, o rýsujícím se skandálu jednala v úterý ráno také samotná ODS.

A největší vládní strana má jasno. Chce, aby ministr, kterého do vlády vyslala, důvěryhodně vysvětlil, jak to, že účet jeho matky naboptnal o 16 milionů korun. "Musí se jasně vysvětlit původ těchto peněz," má jasno Sobotka.

Čas mu špičky ODS podle místopředsedy Senátu a člena stranického grémia dávají do příštího týdne. "Buď ještě tento týden, nebo nejpozději začátkem příštího by měl pan ministr vše objasnit," komentoval Sobotka výzvu ODS adresovanou Kocourkovi.

Informace o tom, že matce ministra průmyslu v roce 2008 zobchodovala společnost Key Investments (KI) 16 milionů korun, přinesla Mladá fronta Dnes. Kocourková měla uzavřít smlouvu s KI 3. března 2008. O týden později se na jejím účtu objevily dluhopisy v hodnotě 16 milionů korun. Byly to neveřejně obchodovatelné cenné papíry.

Pokyn k jejich prodeji dala pak Kocourková po třech měsících. Za další měsíc mělo odejít 16,14 milionu korun na její účet u UniCredit Bank.

Sám ministr Kocourek ani jeho matka odmítají obchod komentovat. Kocourek pouze poznamenal, že za dluhopisy matka platila a že šlo o legální rodinné peníze. Z jakých zdrojů mohla 16 milionů získat, nechtěl rozebírat. Kocourek byl v době, kdy se jeho matka stala klientkou KI, šéfem dozorčí rady polostátního kolosu ČEZ, který dával právě KI milionové zakázky.

Tomáš Paták, patak@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688