TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  31.10.2011 18:45:06

PPF a KKCG v úterý převezmou Sazku, šéfem bude Ziegler (31.10.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Firma Sázková kancelář kontrolovaná společnostmi PPF a KKCG podepíše v úterý s insolvenčním správcem Sazky Josefem Cupkou poslední potřebné dokumenty, které jí umožní i oficiálně převzít zkrachovalou loterijní firmu Sazka. V pondělí o tom informoval server Aktuálně.cz

V úterý do Sazky jako generální ředitel a zároveň šéf představenstva nastoupí Kamil Ziegler, manažer PPF. Ziegler si ponechá v roli výkonného ředitele Marka Bielyho, kterého do čela Sazky přivedl správce Josef Cupka. Biely pro Cupku řídil Sazku po odchodu předchozího Hušákova vedení.

Do nejvyššího vedení vyšlou PPF a KKCG své ředitele. Členy představenstva Sazky tak budou Pavel Horák (finanční ředitel PPF) a Radek Dyntar (KKCG).

"V případě akvizice loterijního byznysu opět uplatňujeme naši klíčovou kompetenci, kterou je finanční a procesní restrukturalizace firem směřující k obnovení výkonu a ziskovosti. V loterijním byznysu budeme stavět rovněž na schopnosti oslovit retailové klienty a ovlivnit modely jejich chování, kterou jsme úspěšně prokázali na různých trzích v oblasti maloobchodního prodeje a finančních služeb,“ uvedl k tomu akcionář skupiny PPF Jiří Šmejc.

"Dnešním dnem začíná nová etapa loterií a sázkových her doposud provozovaných Sazkou. Tyto hry v nových vlastnících získávají jistotu a mimořádnou finanční stabilitu. Jako nový vlastník uplatníme bohaté zkušenosti s restrukturalizací, zvýšením efektivnosti a dosažením ziskovosti, jak jsme již v minulosti prokázali u celé řady investic v oblasti průmyslu nebo cestovního ruchu," doplnil Pavel Šaroch z vedení skupiny KKCG.

Sázková kancelář nabídla v tendru za Sazku nejvyšší kupní cenu 3,81 miliardy korun. Insolvenční správce loterijní firmy s ní jako vítězem tendru podepsal smlouvu už koncem září.

Jak skupiny PPF a KKCG sdělily v prohlášení, transakce už byla vypořádána, získala všechny potřebné souhlasy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Ministerstva financí ČR. Sázková kancelář tak splnila všechny podmínky dané kupní smlouvou s insolvenčním správcem. Jak skupiny dále informovaly, veškerá loterijní a sázková činnost Sazky se tak od 1. listopadu 2011 nenachází v konkurzu.

Závaznou nabídku do tendru podali ještě další dva zájemci. Společnost Charlcoal spojovaná se jménem finančníka Pavla Tykače, nabídla za zkrachovalou společnost 3,601 miliardy korun. Konkurenční Synot ohodnotil Sazku nejméně, nabídl 0,5 miliardy korun.

Mimo tendr podala nabídku i finanční skupina Penta, která se výběrového řízení na koupi Sazky kvůli nesouhlasu s jeho formou neúčastnila. Za zkrachovalou Sazku nabídla 4,65 miliardy korun. Zavázala se také, že uhradí také závazky Sazky, které vznikly po prohlášení konkurzu ve výši 350 milionů korun.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688